DM-Ungdom 2024

DM-Ungdom 2024

March 13, 2024 Off By Henrik Schou Madsen

Årets DM-ungdom var på mange måder anderledes i år end tidligere, da det for første gang i mange år var adskilt fra DM junior og konkurrencen i år blev afholdt i AK Jyden i Aalborg i modsætning til de sidste mange år, hvor det næsten har været ”fast” i AK Viking på Amager.

Til trods for den ændrede placering, så klarede AK Jyden opgaven rigtig flot og man kan sagtens mærke at det også er en klub, som er vant til at afholde stævner, da tingene bare gled uden problemer.

Til konkurrencen var der tilmeldt 38 atleter. 19 piger og 19 drenge, som var fordelt i fire grupper.

Hos pigerne var der rigtig mange flotte præstationer.

Ida Marie Bjørnstrup fra Ålholm IF imponerede flot med at lave 81 kg i totalen i -40 kg klassen, som også er kg-parametre til de Nordiske mesterskaber i den vægtklasse. Hun havde et flot forsøg på 37 kg i træk, som blev misset efter en god fight. Så med 35 kg fra træk, så skulle hun have 46 kg i stød og det klarede hun på fornemmeste vis i hendes sidste forsøg. Dette var i øvrigt ny top med 2 kg i både stød og 2-kamp.

I -55 kg klassen var der en flot sølvmedalje til Edith Simmelkjær fra Bagsværd vægtløftning. Edith har holdt en flot udvikling igennem de sidste mange stævner og dette stævne var ingen undtagelse, hvor hun lavede 6 flotte gennemførte løft med personlige rekorder over hele linjen. Det bliver spændende at følge hendes udvikling i fremtiden.

I sidste gruppe var der to DM-ungdom debutanter. I form af Mathilde Toft fra Hobro SVF og Freja Stenbakken fra AK Jyden.

Mathilde er relativt ny i vægtløftning og DM-ungdom var blot hendes tredje stævne. Til trods for det løfter hun rigtig flot og samtidig lavede hun personlige rekord i stød med 3 kg og totalen med 1 kg. Men når først Mathilde får lidt flere stævner i bogen, så kommer der helt sikkert mange flere kilo på stangen.

For Freja var DM ungdom hendes allerførste vægtløftningsstævne. Men til trods for det, så er det ikke helt uvant for hende at konkurrere, da hun også er en rigtig dygtig Crossfitter og har deltaget til store konkurrence rundt om i Europa. Freja lavede 150 kg i 2-kamp, hvilket gav en flot 2. plads bag ved rutinerede Emily Lykke fra AK Viking.

Vi glæder os til at se mere til Mathilde og Freja i fremtiden!

Drengene imponerede også med flot vægtløftning.

Aron Traber fra VK Esbern Snare havde fine forsøg på nye toppe i både træk og stød, men de kom desværre ikke med denne gang. Men med en 2-kamp på 135 kg, så vandt han sikkert -61 kg klassen.

AK Jyden havde endnu en debutant i spil i -67 kg klassen i form af Julius Larsen. I træk gjorde han rent bord med 3 godkendte forsøg og selvom han fik underkendt sit første forsøg stød, så klarede han på sikkert vis de sidst to forsøg. Rigtig flot debut til Julius med 5/6 godkendte forsøg og en 1.plads i -67 kg klassen.

William Madsen fra IK99 var sidste løfter på platformen til dette års DM-ungdom. William har haft en rigtig flot udvikling over de sidste par år og da dette DM-ungdom er hans sidste inden han bliver junior, så ville han selvfølgelig gerne gøre en rigtig god figur. I træk blev det ”kun” til 115 kg. 120 kg forsøg på Nordisk ungdomsrekord i andet og tredje forsøg skulle ikke med denne gang. Styrken er der, men der skal arbejdes med tålmodigheden. I stød blev det til gengæld til to flotte Nordiske rekorder med henholdsvis 142 kg i andet forsøg og 145 kg i tredje forsøg. Stort tillykke til William med de flotte rekorder, guld i -81 kg og titlen som stævnets bedste løfter.

Holdkonkurrencer:

Piger:
1.plads: AK Viking
2.plads: Ålholm IF
3.plads: Århus Crossfit Vægtløftning

Drenge:
1.plads: AK Jyden
2.plads: VK Esbern Snare
3.plads: Bagsværd VK

Bedste løfter:
Piger: Emily lykke Nielsen – AK Viking

Drenge: William Hichmann Madsen – IK99 Vægtløftning

Stor ros til dommere, trænere, atleter og ikke mindst AK Jyden for et velafholdt DM-ungdom 2024

U-landstræner
David Havmand