Hædersbevisninger 2023 for Ungdom & Junior

Hædersbevisninger 2023 for Ungdom & Junior

February 14, 2024 Off By Henrik Schou Madsen

Årets Ungdomsløfter dreng:
William Hichmann Madsen – IK99 Vægtløftning

William havde et utroligt travlt 2023 med hele 14 stævner, masser af guldmedaljer og dertil en masse Danske rekorder. Af mindeværdige præstationer skal nævnes DM senior, hvor han brød milepælen for 300 Sinclair point. En flot 12. plads til hans debut ved EM-ungdom. Sidst men ikke mindst Nordisk ungdom, hvor William ikke blot vandt guld i -81 kg-klassen, men samtidig blev stævnets bedste mandlige ungdomsløfter. William har endnu et år tilbage som ungdomsløfter og med 4 nordiske rekorder til CWC 2024, så ser det ud til at han holder den flotte udvikling i 2024.

Årets Ungdomsløfter pige:
Ida Mørck – Bagsværd Vægtløftnings klub

Ligesom 2022, så blev det igen Ida Mørck, som løb med titlen som årets ungdom pige i 2023. I modsætning til sidste år, så var der stor konkurrence om titlen i år, men efter en vanvittig præstation til Frankfurt Oder med flere Danske rekorder og en Nordisk Rekord i stød på 92 kg. så trak Ida det længste strå med 232,62 Sinclair point, som både er det høje point resultat for en ungdom og junior nogensinde. Udover det flotte resultat til Frankfurt Oder, så blev Ida også Nordisk mester og ved Ungdoms EM i Moldova fik hun en flot 4.plads i totalen. Vi glæder os til at se hvad 2024 bringer i Idas første junior-år.

Ligesom 2022, så blev det igen Ida Mørck, som løb med titlen som årets ungdom pige i 2023. I modsætning til sidste år, så var der stor konkurrence om titlen i år, men efter en vanvittig præstation til Frankfurt Oder med flere Danske rekorder og en Nordisk Rekord i stød på 92 kg. så trak Ida det længste strå med 232,62 Sinclair point, som både er det høje point resultat for en ungdom og junior nogensinde. Udover det flotte resultat til Frankfurt Oder, så blev Ida også Nordisk mester og ved Ungdoms EM i Moldova fik hun en flot 4.plads i totalen. Vi glæder os til at se hvad 2024 bringer i Idas første junior-år.

Årets juniorløfter dreng:
Thomas Vinther Nielsen – Aarhus Athlet Klub

Thomas er en relativ ny løfter, men selvom han ikke har haft så mange stævner endnu, så har hans udvikling i 2023 været virkelig positiv. Til DM Senior i marts startede han ud med at tage en rigtig flot sølvmedalje i træk, stød og totalen. Men dette resultat var blot starten, for med 312,73 Sinclair point sluttede han 2023 af med vinde guld til de Nordiske junior-mesterskaber i -61 kg-klassen, og med en total på 194 kg så blev det en kilofremgang på hele 31 kg i forhold til 2022. Thomas er kun lige blevet 2 års junior, så med to år mere tilbage som junior, så ser vi rigtig meget frem til hvad de næste par år kan bringe.

Årets juniorløfter pige:
Siff Wibling – AK Viking

2023 har uden tvivl været det bedste år nogensinde for Siff. Hun begyndte året med at lave en masse danske rekorder til Ladies open, for så at udbygge disse små to måneder senere til DM Junior, som hun også vandt suverænt med rekorderne 74 kg i træk, 91 kg i stød og 165 kg i totalen. Det var også her hun lavede hendes bedste Sinclair resultat nogensinde med 216,60 point. Men toppen for dette år er helt sikkert Siffs guldmedalje til de Nordiske junior mesterskaber i Finland. Dette var Siffs 6 deltagelse og som sidste års junior, så det er så fortjent at denne guldmedalje også kom med hjem til samlingen. I 2024 rykker Siff op som U23 løfter, men først efter en lille afstikker til Australien. Vi ser frem til at have dig tilbage igen!

Årets Fund:
Albert Saugmann Schmidt – AK Viking

Valget af året fund i 2023 blev endnu en gang en svær beslutning. Der er simpelthen så mange, som gør det super flot.

Men i stil med sidste år så var det en medalje til EM som var udslagsgivende for dette år valg.

Valget er selvfølgelig faldet på Alberte fra AK Viking, som vandt en flot sølvmedalje i træk til EM U15 i Moldova, hvor hun samtidig var yderst tæt på at tage medalje i stød og total. Maginalerne var ikke lige med der, men det blev alligevel til en rigtig flot fjerdeplads. Udover det flotte resultat til EM, så er det også blevet til en hulens masse danske og Nordiske rekorder og som afslutning på 2023 vandt Alberte også det Nordiske mesterskab i -45 kg klassen.

Stort tillykke til Alberte. Vi ser frem til endnu mere god vægtløftning i 2024!