Danske Holdmesterskaber 2023 – Information (Opdateret 21-06)

Danske Holdmesterskaber 2023 – Information (Opdateret 21-06)

June 13, 2023 Off By Simon Kastbjerg Darville

Opdatering 21/6: Ny procedure for atlet-akkreditering. Disse udleveres nu ved ‘Danske Spils Atletzone’.

Igen i år er der lagt op til noget af et brag, når Dansk Vægtløftnings Forbund sammen med AK Jyden og Foreningen Sportshøjskolen inviterer til Danske Holdmesterskaber, der afholdes i forbindelse med Dansk Idræts Forbunds DM-Ugen i Aalborg. 

Hele stævnet vil i år foregå på Honnørkajen – hvilket giver flere tusinde muligheden for at komme forbi og se vores stævne. 

Stævnet vil ligesom sidste år blive afholdt med Runde-formatet (Round Robin), men som noget nyt vil der være en ren kvinde-finale og en ren herrefinale (se tidsplanen for mere information). Danmarks Radio vil transmittere stød-delen live fra kvinde- og herrefinalen.

Kvalificerede hold

Følgende hold er udtaget til at deltage i mesterskaberne

Herrehold:

 • IK99
 • Bagsværd VK
 • Aarhus AK
 • Alfa Omega
 • AK Atlas
 • Foreningen Sportshøjskolen

Kvindehold:

 • Bagsværd VK
 • IK99
 • AK Atlas
 • Aarhus AK
 • Ålholm IF
 • AK Jyden

Holdene sættes ud fra de atleter de deltagende klubber indvejer på dagen. Vær opmærksom på Dansk Vægtløftnings Forbunds reglement for at deltage i danske mesterskaber. Det er klubbens ansvar at overholde disse regler.

Klubberne bestemmer selv fordelingen af løfterne i grupperne – dette meldes ved den fælles indvejning.

Venue – Center Court

Hele stævnet (indvejning, konkurrence og præmieoverrækkelse) vil foregå på Honnørkajen.

Placering af Vægtløftning på Honnørkajen, Aalborg

Placering af toiletter og vandposter kan ses på dette store kort:

Tidsplan

Alle hold opdeler deres fire atleter i grupperne for mænd (M1, M2, M3 og M4) og kvinder (K1, K2, K3, K4). OBS: Placeringen af disse meldes ved indvejning – det er op til den enkelte klub at bestemme hvilken løfter der går i hvilken gruppe.

I de indledende runder (Runde 1 og Runde 2) løftes der én kvinde- og én herregruppe per runde. Kvindefinalen består af to kvindegrupper og herrefinalen af to herregrupper.

Atleter bedes vente med at gå til dopingkontrol til EFTER præmieoverrækkelsen – disse tider er fastlagte.

Tidsplan DM Hold

Information for Atleter og Danske Spils ‘Atletzone’

Under DM Ugen vil der for akkrediterede atleter være adgang til atletzonen. For oplysninger om akkreditering før lørdag se: “Yderligere Information”

Danske Spil Atletzonen

Atletzonen er jeres naturlige samlingssted under DM-ugen! Den ligger inde ved Honnørkajen, som er DM-ugens midtpunkt. I Atletzonen kan I få pulsen ned, få lidt til ganen og hænge ud med de andre atleter.

Danske Spil Atletzonen byder på DJ, quiz, lounge inde og ude, snacks, drikkevarer, læsestof og mulighed for sportsmedicinsk behandling og bagageopbevaring.

Åbningstider

Fredag 23/6: 15-21

Lørdag 24/6: 10-22

Søndag 25/6: 10-21

Team Danmark atlet-talks

Kom og bliv inspireret af Danmarks bedste atleter til ”Team Danmark atlet-talks” i Danske Spil Atletzonen. Team Danmark afholder i samarbejde med DM-ugen to spændende atlet-talks lørdag d. 24. juni:

 • 11.00-12.00: Dual Career og personlig udvikling (hør tre topatleters erfaringer og oplevelser med at tage en uddannelse ved siden af elitesport på højeste internationale niveau)
 • 14.00-15.00: Transition fra talent til elite (hør tre atleter, som alle sammen har forskellige spændende historier med deres transition ind i en international seniorelitekarriere)

Du kan i øvrigt møde Team Danmarks Dual Career konsulenter og Sportspsykologer lørdag kl. 10.00-16.00

Adgang

Atletteltet er åbent for alle akkrediterede under DM-ugen (fx atleter, trænere, VIP, presse og arrangører). I er velkomne når som helst inden for åbningstiderne. Teltet har en maksimal kapacitet på 150 personer.

#DMugen

Del gerne dine oplevelser med #dmugen

Yderligere Information

Akkreditering: Atleter og trænere til DM ugen skal have et akkrediteringskort. Disse kort vil blive udleveret ved indvejning klokken 8:00, og giver adgang til blandt andet ‘Danske Spils Atletzone’ ved DM Ugen. Ønsker man udlevering af akkreditering tidligere, skal man henvende sig i Danske Spils atletzone.

Indvejning: Alle atleter for hele arrangementet skal være til stede og klar til indvejning 8:00.

Parkering: Det er ikke muligt at parkere ved Honnørkajen. Sørg derfor for at komme i god tid.

Information om DM Ugen: Det er en god ide at downloade DM-ugens App (DM Ugen). Her findes mange informationer. Alternativt se https://www.dif.dk/dm-ugen

Beklædning: Vær opmærksom på Dansk Vægtløftnings Forbunds regler for beklædning samt reklame. Ved tvivl kontakt Dansk Vægtløftnings Forbund inden stævnets afholdelse.