Information om nye IWF regler

Information om nye IWF regler

April 12, 2023 Off By Henrik Schou Madsen

I december 2022 udkom IWF med en let revideret udgave af Technical and Competition Rules & Regulations. Arbejdsgruppen Dommere har gennemgået ændringerne, der kan ses på IWF’s hjemmeside under downloads https://iwf.sport/wp-content/uploads/downloads/2022/11/IWF-TCRR-2022.pdf 

De regler, der er relevant for danske stævner er: 

– punkt 2.5.1.11. Det omhandler berøring af stangen med fødderne eller dele heraf. Ændringen består i, at løfteren nu får en advarsel første gang, stangen røres med fødderne eller dele heraf efter løftet. Hvis løfteren gentager fejlen, underkendes løftet. Løftet underkendes stadigvæk, hvis berøringen sker inden løftet. Det er altså stadig en fejl, at berøre stangen med fødderne. 

– Regulering til 6.4 punkt 10 – under indvejningen skal løfteren bære undertøj. Denne regel er ikke yderligere specificeret, så arbejdsgruppen har fortolket “undertøj” som underbukser/trusser. Størrelsen af undertøjet defineres ikke nærmere og kan være fra G-streng til boxershorts, som almindeligvis anses som undertøj.