Hædersbevisninger for ungdom & junior 2022

Hædersbevisninger for ungdom & junior 2022

March 30, 2023 Off By Henrik Schou Madsen

Årets Ungdomsløfter dreng: Alexander Nyberg – AK Atlas

Alexander har haft et rigtig flot 2022. Udover deltagelse til EM-ungdom i Polen, så blev det bl.a. til guld ved de Nordiske mesterskaber og DM Senior. Dette var også året hvor han brød den magiske grænse på 300 Sinclair point til EU Cup i Spanien, hvor han lavede 303,49 Sinclair point. Alexander har til trods for lidt bump på vejen holdt sin flotte udvikling igennem hele 2022 og vi ser frem til at se ham som juniorløfter i 2023.

Årets Ungdomsløfter pige: Ida Mørck – Bagsværd Vægtløftnings klub

Med det bedste Sinclair resultat nogensinde, så er Ida selvskrevet til titlen som årets ungdomsløfter. Med 207,28 point til DM Senior, slog hun vores hidtil bedste kvindelige ungdomsløfter Anja Bærentsen. Derefter er det kun gået en vej og det er opad. Ida sluttede 2022 af med at lave endnu et fantastisk resultat i Frankfurt, hvor hun lavede 212,39 Point. Titler var der også en del af med Guld til Ungdoms DM og Nordisk Ungdom, samt en flot bronze i træk til DM Senior.

Årets juniorløfter dreng: Gustav Wang – Holstebro Styrkesport

2022 var virkelig et flot år for Gustav, hvor han startede med at vinde DM Senior, hvor han samtidig rykkede sin konkurrencetotal med hele 29 kg. fra sidste stævne. Til EM Junior lagde han endnu 30 kg på totalen med 6 flotte gennemførte løft. Gustav sluttede året med endnu en gang at blive Nordisk mester. Rigtig spændende at se hvad fremtiden bringer i 2023 som U23-løfter.

Årets juniorløfter pige: Siff Wibling – AK Viking

Siff er en atlet med hele 99 stævner. Med så mange stævner så har hun oplevet medgang, men så sandelig også modgang. Men til trods for det, så har hun altid formået at kæmpe sig tilbage og blive endnu bedre. Med 207,80 Sinclair var Siff klart den bedste Junior i 2022, hvor hun blev Dansk Junior mester og vandt Copenhagen Weightlifting Cup i juniorrækken.

Årets Fund: Caroline Gernsøe – Bagsværd Vægtløftnings klub

Årets fund er en gammel pris, som vi på U23, Junior og ungdomslandsholdet har genoplivet efter mange års udeblivelse. Prisen bliver givet på baggrund af præstationer eller udvikling i det forgangne år.

Det var rigtig svært at skulle finde årets fund 2022. Der var simpelthen så mange om buddet, hvilket jo selvfølgelig er et luksusproblem.

Valget faldt dog i sidste ende på Caroline. Carolines historie er faktisk meget lig historien om den grimme ælling af HC. Andersen. Det har selvfølgelig ikke noget med udseende at gøre. Men Caroline var i mange år ikke en der gjorde særlig meget væsen af sig på vægtløftningsscenen. Med 9 stævner fordelt fra 2015 til 2021, så var der ingen der havde set det komme, at Caroline ville udvikle sig så flot som hun gjorde i 2022, hvor hun bl.a. havde 10 stævner, blev udtaget til U23 landsholdet, lavede plus 200 Sinclair point og vandt en enormt flot bronze i træk ved EM U23.

Caroline er virkelig historien om, at man aldrig skal give op og hun har virkelig fortjent titlen som årets fund i Dansk vægtløftning 2022.