DVF Æresmedlem nr. 17 og 18 udnævnt!

DVF Æresmedlem nr. 17 og 18 udnævnt!

May 23, 2022 Off By Henrik Schou Madsen

Ved DVF’s ordinære Repræsentantskabsmøde 2022 lørdag den 21. maj blev der udnævnt 2 nye æresmedlemmer i DVF.
Roland Giessing blev således æresmedlem nr. 17 mens den afgående formand for DVF Erling Johansen blev æresmedlem nr. 18.
Grunden til at der ved mødet blev udnævnt 2 nye æresmedlemmer, skyldes at Roland oprindeligt skulle have modtaget æresnålen i 2020, hvilket desværre blev forhindret af den daværende nedlukning af Danmark i forbindelse med Corona-pandemien.

Roland Giessing modtog Æresnålen fra DVF’s nyvalgte formand Tina Facius.

Roland Giessing startede i 1984 med vægtløftning i AK Thor men flyttede i 1993 til AK Viking, hvor han efter aktiv karriere har været en karismatisk og værdsat træner i 26 år!
Roland har udover flere Københavnske og danske mesterskaber repræsenteret DVF internationalt, hvor han som bedste resultat blev nr. 4 i NM senior 1993 i +108 kg klassen med 290 kg i tokamp.
Roland modtog i 2008 Knud Jensens Mindestatuette 2008.
Roland har vist en fantastisk evne til at motivere og fastholde de unge vægtløftere i AK. Viking og han ofrer virkelig megen tid til både træning og stævner.

Erling Johansen og DVF’s nyvalgte formand Tina Facius

Erling Johansen blev valgt til formand for DVF ved Repræsentantskabsmødet i 2010 og sluttede sin formandsperiode ved lørdagens Repræsentantskabsmøde.
Erling startede i AK Viking og er utvivlsomt en af de løftere der har repræsenteret Danmark og DVF internationalt flest gange og har ligeledes, som en af de få danske idrætsfolk, deltaget i 3 Olympiske lege. Her var hans bedste resultat en 9. plads i letsværvægt med 307,5 kg i tokamp ved Ol i Montreal, Canada i 1976.
Erling har tidligere modtaget DVF’s Elitenål.

DVF ønsker begge tillykke med denne velfortjente hæder!