Update på Ungdom/junior samling og EU Cup 2021 på Malta

Update på Ungdom/junior samling og EU Cup 2021 på Malta

July 13, 2021 Off By Henrik Schou Madsen

Imens Corona stadig hang over os, så dumpede der en invitation ind til EU Cup, som er et hold & individuelt stævne for U15, U17 og U20 for både piger og drenge, hvor man lidt uortodokst konkurrerer på Sinclair-point i stedet for kilo.

Det lå ikke lige i støbeskeen, da tidsfristen for tilmelding var meget kort, og samtidig vidste vi ikke rigtig i trænerteamet, hvordan formen var hos løfterne, som virkelig var blevet sat på prøve det sidste lange stykke tid med begrænsede træninngsmuligheder.

Med meget kort varsel fik vi stablet en samling på benene i IK99 og vi må sige at til trods for det korte varsel, så var der stor tilslutning fra de udtagene løftere.

Samlingens formål var til dels at få sat gang i udviklingen hos de yngre landsholdsatleter igen og finde ud af hvem der skulle med til EU Cup på Malta. Nogle var udtaget på forhånd, men de sidste pladser skulle der kæmpes om til samlingen.

I U15 piger blev det en rigtig god dyst imellem Ida fra Bagsværd og Emily fra Viking, som begge ligger og skiftes lidt til at slå hinanden. I denne omgang var det dog Emily der trak det længste strå. Senere blev Ida dog også udtaget i U17, da Luna fra IK99 måtte melde afbud, da hendes dimissionsfest lå samtidig med stævnet.

I U20 piger var der også kamp om pladsen. Siff fra AK Viking endte med at slå Rikke fra Holstebro i en dyst hvor begge satte adskillige personlige rekorder. Virkelig fedt at se!

Men selvom Rikke ikke officielt kvallede sig til holdet, så kom hun alligevel med til Malta som individuel atlet.

Holdet til EU Cup på Malta bestod af følgende:

U15 pige: Emily Lykke – AK Viking
U15 dreng: Alfred Høj – AK Viking

U17 pige: Ida Mørck – Bagsværd VK
U17 dreng: Alexander Nyberg – Aarhus AK

U20 Pige: Siff Wibling – AK Viking
U20 pige: Rikke Hansen – Holstebro Styrkesport (Individuelt)
U20 dreng: Gustav Wang – Holstebro Styrkesport

Ungdomslandstræner
David Havmand

Assisterende U20-Landstræner
Morten Dahl Nielsen

Turen til Malta foregik fra d.25 – 28 juni med stævne d.26 og 27.

Første løfter der skulle på var den kun 12-årige Alfred i U15 drenge. EU Cup var Alfreds første internationale stævne, men den store scene skræmte absolut ikke den ”lille” mand. Det blev til 6 godkendte løft og PR i træk med 34 kg, stød med 43 kg og 2-kamp med 77 kg. Dette gav Alfred 155,4 Sinclair point som rakte til en 9.plads, selvom han blev tvunget til at løfte på herrestang, hvor han normalt løfter på den lidt tyndere damestang. Så stærkt gået!
Gense Alfreds gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=-fp1bKOXlyc

Efter Alfred var det klubkammeraten Emily som skulle i Ilden i U15 pige til hendes første internationale stævne. Emily er et af de helt store ungdomstalenter vi har herhjemme på pigesiden og hun levede fuldt ud op til det. Endnu en gang var der personlige rekorder over hele linjen og Emily sluttede med 55 kg I træk, 71 kg i stød og 126 i 2-kamp. Emily slutter dermed på en flot 6.plads med 187,6 Sinclair point.
Gense Emilys gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=IgUlp5fuNRw&t=3681s

På andendagen skulle de resterende atleter i ilden og Alexander Nyberg lagde ud med indvejning kl.6.30 i U17 drenge. Så var vi ligesom i gang. Det blev desværre ikke til nye toppe til Alexander i denne omgang og han sluttede på 80 kg i træk, 97 kg i stød og 177 kg i 2-kamp. Om det var den tidlige indvejning eller varmen (36°) vides ikke helt, men vi er helt sikre på, at Alexander kommer stærkt igen til næste stævne. Alexander fik 260,61 Sinclair point, hvilket gav ham en 9.plads.
Gense Alexanders gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=lIBoZtCghsY

Ida fra Bagsværd løftede i U17 pige. Ida er egentlig U15, men for at stille hold så konkurrerede hun i U17. Og til trods for den lille aldersforskel, så gjorde hun det rigtig godt. Ligesom Emily så er Ida også et stort talent på pigesiden, hvilket hun også beviste på platformen med 53 kg i træk, ny pr i stød på 70 kg og 123 kg i 2-kamp. Det bliver spændende at følge Ida i hendes videre udvikling. Ida endte på 185,3 Sinclair point og en flot 8.plads.
Gense Idas gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=5MMnSHzMfoM

Den sidste dreng der skulle på platformen, var Gustav Wang som ikke havde været til konkurrence siden december 2019. Så man kunne frygte, at der var lidt rust som skulle bankes af, men til trods for en længere pause, så gjorde Gustav det rigtig fint og sluttede med personlige rekorder, som endte med 96 kg i træk, 117 kg i stød og 213 kg i 2-kamp. Det skal nok blive spændende at følge Gustav det næste stykke tid, da han helt sikkert er sulten efter mere. Gustav ender på 294,86 Sinclair point og en 6.plads.
Gense Gustavs gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=6dbuz8TsZqM&t=1s

De sidste to der skulle i ilden, var Rikke og Siff i U20 piger. Begge piger havde vist rigtig god form på lejren, så det var spændende at se om de havde bygget videre på formen. Vi blev bestemt ikke skuffet. Rikke havde en rigtigt god dag og lavede nye rekorder i alt, hvilket gav 61 kg i træk, 80 kg i stød og 141 kg i 2-kamp. Siff løftede samtidig og fokus for Siff var ikke at være bange for at ”præstere” når der var PR-vægt på stangen. Til trods for at hun missede de 70 kg i træk, så tog hun virkelig skeen i den anden hånd i stød, hvor hun lavede pr. Og med det endte hun på 68 kg i træk, 80 kg i stød og 148 kg i 2-kamp, hvilket også var kval-krav til EM Junior. Stort tillykke!
Rikke ender slutter EU Cup med 188,47 Sinclair point imens Siff ender på 203,98 Point
Gense Rikke og Siffs gruppe her: https://www.youtube.com/watch?v=IZg9AFTQUz4&t=1103s

Med ovenstående resultater endte vi på en rigtig flot syvende plads med sammenlagt 1.287,75 Sinclair. Det er et lille stykke fra top 5, men absolut ikke et umuligt skridt at nå og det vil helt sikkert være ambitionen de næste par år, at vi skal bevæge os tættere på top 5.

Stor tak til alle atleterne for en helt igennem fantastisk tur, hvor i, til trods for Corona og den korte varsel, steppede up og gav den maks gas.

//Landstræner-teamet