EM U15/U17 2019 i Eilat, Israel – bedre sent end aldrig

EM U15/U17 2019 i Eilat, Israel – bedre sent end aldrig

January 21, 2020 Off By Henrik Schou Madsen

Gustav Wang Hansen (tv) og træner David Havmand

I dagene 6. – 14. december 2019 var det danske landshold repræsenteret ved Europamesterskaberne i Israel med den nok mindste trup i meget lang tid.
Truppen bestod nemlig kun af Gustav Wang fra Holstebro Styrkesport og undertegnede som træner. Ja faktisk var dommertrioen bestående af Finn Jensen, Pouline Gringer og Dorthe Lauridsen større end selve vægtløftningstruppen!

Gustav var tilmeldt i -61 kg-klassen for U17 løftere og var på den oprindelige plan sat til at skulle løfte lørdag d.7. december.
Efter endt kongres om fredagen sker det katastrofale så natten til lørdag. Startbogen kommer ud og Gustav er rykket til at skulle løfte om søndagen, som var samme dag vi skulle hjem. Det eneste, der går igennem en som træner på dette tidspunkt er bare, F*ck….!
De fleste ville nok tænke, at det vel ikke kunne være så svært at rykke ham til en anden pulje, og så lade ham løfte der, men til forskel fra stævner i Danmark, så er der meget mere politik involveret ved store stævner som EM og VM, og derfor er det ikke ”bare lige” at få flyttet en løfter.

Men på grund af et fantastik lobbyarbejde af Pouline Gringer og dernæst Dorthe Lauridsen, som fulgte sagen helt til ende, lykkedes det 5 min før indvejningen til en -49 kg. gruppe at få lov til at skifte gruppe, og Gustav fik derfor lov, som den eneste til at løfte i -61 C kombineret med -49. PUHA – det var en nervepirrende omgang.

Grundet den store polemik omkring at skulle flytte gruppe og dag, så kunne jeg godt frygte, at Gustav var blevet en lille smule nervøs ovenpå det hele.
Heldigvis er Gustav en stærk lille jyde i både hoved og ben og jeg skal da lige love for, at den fik en lige i røven!

Trækserien:
1. 83 kg.
2. 87 kg.
3. 90 kg. Dansk ungdom- & juniorrekord og Nordisk ungdomsrekord.

Stødserien:
1. 104 kg.
2. 108 kg. Dansk ungdom- & juniorrekord og Nordisk ungdomsrekord.
3. 111 kg. Dansk ungdom- & juniorrekord og Nordisk ungdomsrekord.

2-kampen endte dermed på 201 kg, hvilket også var Dansk ungdoms- & juniorrekord, samt Nordisk ungdomsrekord.
Med seks godkendte løft og en masse rekorder, så kan der ikke sige andet end, at det var mere end en godkendt debut, og der skal lyde et stort tillykke til Gustav med det fine resultat og en stor ros herfra til Gustavs træner Morten Dahl Nielsen for det kæmpe stykke arbejde med at gøre Gustav klar til EM.
Det gav i hvert fald pote.

Til slut skal jeg beklage det sene referat, men som man siger. Bedre sent end aldrig 😊
//David