Julehilsen fra formanden

Julehilsen fra formanden

December 20, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

Ved afslutningen af 2019 er det tid til status på årets resultater, som på flere områder har været banebrydende for os!

For første gang i mange år er det lykkedes for Dansk Vægtløftnings-Forbund at opnå støtte fra Team Danmark til Tim Kring og Louise Vennekilde, som ”rene” vægtløftere, i deres forsøg på at kvalificere sig til de Olympiske Lege 2020 i Tokyo, Japan.
Vi – og her også atleterne selv – har brugt mange penge på at forsøge at opnå kvalifikation til OL, og for første gang i flere år er vi tæt på. Det er naturligvis blandt andet et resultat af ændringerne internationalt for deltagelse, men i første omgang også den fantastiske fremgang resultatmæssigt for vore bedste atleter. Og denne flotte fremgang gælder ikke blot seniorerne, men også juniorer og ungdom – ja selv vore aller mindste drenge og piger er langt fremme. Det er et flot tegn på, at der udføres et stort arbejde af trænerne i vore klubber med god støtte af gode og kompetente bestyrelsesmedlemmer.
For at forsætte fremgangen skal vi hele tiden forny os, så alle klubber kan komme på samme høje niveau som de bedste. Så til næste år vil vi forsøge at samle alle trænere, og ikke kun de, som deltager i landsholdssamlingerne. Vi skal måske til at sætte baren højere, for målet vi satte os med at blive bedst i norden er vi tæt på at nå – ja, i flere kategorier har vi mestre. Ligeså er bedste mandlige senior i norden Tim Kring fra IK 99, bedste Junior Omed Alam fra Ålholm IF og bedste ungdom er Bagsværd VK’s komet Esben Helmø-Larsen.

Den udfordring som endnu ikke er løst, drejer sig om at få alle pladser i bestyrelsen besat, men jeg håber, at der er nogen ude i vægtløftningsdanmark, der vil være med til også at løse dette! Det er naturligt, at man helst vil arbejde i sin egen klub og se umiddelbare resultater af sit arbejde, men det er nødvendigt at forstå, at arbejdet med de overordnede strategier og ideer for fremtiden for dansk vægtløftning, også er vigtigt.

Jeg vil til slut bede Jer sende en tanke til de af vore kammerater som vi har mistet i år.

God jul og et godt nytår til jer alle.
På bestyrelsens vegne Erling Johansen