Em Junior / Em U 23 Bukarest Rumænien 17 – 27 oktober

Em Junior / Em U 23 Bukarest Rumænien 17 – 27 oktober

October 28, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

Glade danske løftere ved EM Junior & U23

I alt 41 nationer deltog ved dette internationale stævne, der også var guld/sølv event for henholdsvis junior og u23 atleterne for evt udtagelse til OL i Tokyo 2020.

Freja Obel Rosendahl AK Viking viste virkelig storform i junior klassen indtil 71 kg. Freja var i startlisterne sat til at løfte i B gruppen. En solid start med 3 gennemførte træk 82-84-86 – nye danske junior rekorder, samt nordisk rekord på 86 kg, denne blev dog slået 2 timer efter af finske Aino Luostarinen med 88 kg.
I stød blev der lagt ud med 92-94 kg igen danske junior rekorder det sidste løft på 96 kg blev dog for tungt, så en tokamp på hele 180 kg. som selvfølgelig også tæller i rekord regnskabet.
Freja fik en samlet 11 plads i denne klasse – stort tillykke.

Næste løfter i ilden blev Laura Tolstrup fra Århus AK som også løftede i 71 kg. klassen med i Juniorkategori. Laura bliver bare bedre og bedre i sin måde at løfte på – at alt så ikke lige spillede på dagen her ved EM, det skal der nok blive gjort gengældt på. En ny top i træk blev dog sat med 3 kg i denne vægtklasse.
I stød blev der lagt ud med 97 kg. flot klaret – derefter 101, der ville have givet PR i tokamp. Denne blev desværre kikset med et hårfint stem. Placeringsmæssigt kunne vi ikke rykke videre, og da vendingen var let prøvede vi 103 kg. Igen en rigtig god vending, men kiks på opperstød og en samlet 7 plads i denne gruppe.
Undertegnet er ikke i tvivl om, at Laura snart lander på nogle rigtig gode kilo, hvis hun forsætter sin flid i træningslokalet som nu.

Omed Alam Ålholm IF var sidste danske atlet fra i ilden.
Omed har ikke rigtigt kunne finde rytmen de sidste måneder, Han har virket træt, og teknikken har heller ikke været for god, så forventningen var sat lidt ned på forhånd .
Et start løft på 138 kg. blev det til i træk. 142 kg. i 2. og 3. forsøg var ganske enkelt for langt væk på dagen.
I stød blev der også startet lidt konservativt på 165 kg. for så at samle sammen. 2. forsøg på 170 kg. er nok et af de mest vanvittige løft Omed har præsteret, og der har efterhånen været en del. Et tungt tungt hiv og vending blev foretaget, hvor Omed forsøger opstigning, men må gå ned igen og finde grundstilling for så endelig at rejse sig. Derefter blev det vanlige sikre opperstød sat ind. Der er nok mange, der ville mene, at efter dette løft så var et forsøg på ydeliger kilo håbløst, men træner Maciej og Omed blev enige om at slutte EM junior med stil, og 172 kg. i stød, der også lige gav en placering mere i stød, blev sat – godt nok tungt, men den var der, og en rimelig tokamp på 310 kg en placering som nummer 11 i klassen var i hus. Omed kan nu holde en lille ferie, for så at komme godt tilbage igen på nye takter og mål.

 Frank Petersen