NM Senior 2019

NM Senior 2019

October 16, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

Stor dansk delegation til NM Senior.

Nordiske mesterskaber Vigrestad i Norge 11-13 oktober! – Blot 3 uger efter VM i Thailand, var det tid til endnu en international konkurence på højt niveau.

Nordisk var i år lavet til “bronce level” grundet kavlifdikationsregler til OL 2020 i Tokyo.

Det er tydeligt at se, at nordisk vægtløftning er i fremgang, og det bliver spændende at følge de enkelte løfters valg af stævner fremover, da den internationale kalender efterhånden er meget tæt, særligt de gode 20-23 årige står over for et valg. Om bare en uge starter junior / U23 europamesterskaberne i Rumænien .

Danmark havde ved dette NM 9 damer og 4 herrer med.
Efter nogle justeringer i de enkelte vægtklasser skulle slaget stå.

55 kg klassen
Sandra jensen kunne med standard løft hive en flot sølv medalje hjem, et pr forsøg på 94 kg i stød blev desværre kikset.

59 kg klassen
Her havde Danmark både Katrine Bruhn og Amalie Løvind med. Desværre havde Amalie en total off-dag og kiksede alle sine træk, Katrine kunne desværre heller ikke finde det rette moment i træk, men fik dog hevet en ellers daglig træningsvægt hjem i sidste løft. I stød blev 100 kg klaret for første gang i konkurence – 105 kg som der skulle til for at hente en bronze blev desværre kun vendt.

64 kg klassen
Amanda Poulsen havde en rigtig god dag, og satte med 87 kg dansk rekord i træk. I stød blev det til 103 kg og Danmark fik sin første nordiske mester!
Mille Søgaard tangerede sin bedste tokamp med 171 kg, og fik en flot 4 plads.

71 kg klassen
2 danske atleter igen.
Debutant Nanna Vigild lavede 5/6 løft godkendt, hvilket blev til ny top i træk, samt tangering i tokamp og en samlet 4 plads.
Mette Pedersen kom desværre skidt fra start og fik kun 2 forsøg i træk, hvilket gjorde, at hun skulle støde sit sidste forsøg på 98 kg for at holde sin 5 plads. Det gjorde hun – “godt kommet igen Mette”!

76 kg klassen
Sofie Dehli deltog for Danmark. Endnu en debutant der var oppe imod NM’s bedste kvinde Patricia Strenius. Sofie havde 4/6 løft godkendt – 2 kg fra sit absolut bedste og en 2 plads må siges at være ok.

87 kg klassen
I håbet om en pointscore, der kunne rykke i OL kvalifikationen, så var Louise Vennekilde rykket i 87 her til NM. Der blev lagt godt ud med solide 95 kg i træk, så det var oplagt at gå på 100 kg, hvilket ville være en stor millepæl i træk. Vægten havde god fart, men stille og roligt røg vægten desværre bagud og blev tabt, så da svenske Paula Ringberg havde 96 som bedste, så skulle Louise støde 2 kilo mere. Desværre blev 3 forsøg kikset og en sølv medalje blev det endelige udbytte.

73 kg klassen
Til VM havde Tim Kring langt fra sin bedste dag, så der blev taget gevaldig revanche her ved NM. Ny nordisk rekord i stød med 170 kg, samt tangering af egen rekord i tokamp.
Efter endt konkurence kunne Tim endnu engang lade sig hylde som NM’s bedste herreløfter med 395.3 point.


Tim Kring; Nordens bedste herrerløfter!

81 kg klassen
Da Omed kunne blive nordisk mester på sine førsteste forsøg, så kunne han i stedet bruge NM som optakt til Em junior, om kun en uge uden at skulle løfte sig helt ud ved disse mesterskaber.

102 kg klassen
Her blev guld og sølv fordelt imellem de godt løftende Simon Darville (guld) og Ole Thomsen (sølv), hvor sidstnævnte satte ny pr. i stød og Tokamp.
I hold konkurencen blev Danmark nummer 2 for damer og 4 for mænd!

Medaljehøsten for Danmark blev følgende
Guld
64 kg Amanda Poulsen

73 kg Tim kring

81 kg Omed Alam

102 kg Simon Darville


Sølv
55 kg klassen Sandra H. Jensen

76 kg Sofie Dehlie

87 kg Louise Vennekilde

102 kg Ole Thomsen

 Frank Petersen