MASTERS KVALIFIKATIONSSTÆVNE 16. MARTS 2019

MASTERS KVALIFIKATIONSSTÆVNE 16. MARTS 2019

May 3, 2019 Off By Allan Carlsen

Lørdag d. 23/3 havde Formanden for de danske Masters løftere, Marga Jørgensen (AKA formanden for Ringsted VL), arrangeret et Masters Kvalifikationsstævne i samarbejde med Dansk Vægtløftning Forbunds udviklingskonsulent, Frank Pedersen (AKA formanden for AK Atlas, Slagelse), og således afholdt i AK Atlas lokaler.

På dagen deltog 8 kvinder og 2 mænd, der løftede i samme gruppe med 10 min pause imellem træk og stød, så officials kunne nå at være klar igen. Her er resultatet:

Første løfter var Line Bornemann, IK99, W45, -71kg klassen. Det er blot hende andet stævne så hun gik efter at øge sine toppe. Startvægten på 25 blev øget til 28 kg og godkendt i første forsøg, så blev 30 kg underkendt, men 31 godkendt og en tangering af PR i træk. I stød blev startvægten øget til 39 og også 42 og 45 blev godkendt. Ny PR med 1 kg på 45 i stød og to-kamp på 76 kg. Godt løftet Line, ingen chance for at nå EM Masters kvalifikationskravet på 99 kg, men dejligt Line du får noget stævneerfaring.

Næste løfter var stærke Amanda Obel Rosendahl, AK Viking, W55, -64 kg klassen. Amanda har allerede opnået kvalifikationskravet på 74 kg for EM Masters og 80 kg for VM Masters. Så i dag var det stævne træning det gjaldt. Først træk på 37 kg blev dog underkendt men godkendt i andet forsøg. De 39 kg blev desværre også underkendt. I stød blev det til 50 kg i første forsøg, 52 blev underkendt men de 53 kg var der i tredje og sidste forsøg. Flot 2-kamp på 90 kg.

Så blev det Kira Gall Henriksen, AK Viking, W45, -76 kg klassen. Kira skulle lave 102 kg for at kvalificere sig til EM Masters, 2 kg mere end hendes PR. Kira har desværre den store udfordring at hun på ingen måde har låse-arme, så stangen skal bare være på plads over hovedet med det samme, for ikke at blive underkendt. Startvægten blev øget til 40 kg i første forsøg, der desværre først blev godkendt i andet forsøg. Så var hun klar til forsøg på 43 kg i sidste forsøg, og den blev godkendt! God start, ny PR med 1 kg! I stød blev startvægten øget til 56 og godkendt. Hun skulle så have 59 kg for at opnå de 102, og minsandten vendingen og opadstødet var der! Kira var jublende glad. Så glad at hun havde svært ved at holde fokus på de 60 kg i tredje og sidste forsøg, men hvad gør det når kvalifikationen var hjemme. Flot-Flot Kira.

Louise Gjelstrup tidligere AK Atlas, nu IK99, W40, -76 kg klassen er forholdsvis ny løfter. Louise skulle lave 109 kg for at kvalificere sig til EM Masters, 3 kg mere end hendes PR og en vægtklasse lavere end hun plejer, og hun var i vægt, første sejr! Startvægten blev øget til hele 47 kg, der desværre blev underkendt i første forsøg. Men den kom på plads i andet. Så skulle der forsøges med 49 kg, men desværre ikke denne gang. De 47 var også en PR øgning med 1 kg. Flot. Ja og så skulle hun så lave 62 kg for at opnå 109. Så første forsøg i stød blev sat til 62 kg. Underkendt i både første og andet forsøg. Men i tredje forsøg var den der! De 62 kg er ny PR med 2 kg. Stærkt og spændende løftet Louise ! Rigtig god kampvilje. Og ja kvalifikationen på 109 var hjemme og må jeg bemærke med 3 kg PR øgning i 2-kampen!

Tine Rindholm, IK99, W40, – 76 kg klassen har tidligere lavet mere end kvalifikationskravet på både 109 kg for EM M, og 124 kg for VM Masters. Tine lavede 50 og 52 og forsøgte ny PR på 54 kg men nej ikke i dag. I stød blev det til 70 kg i første forsøg, de 72 kg blev underkendt i anden, men så kom de 73 kg på plads i tredje forsøget. Stærkt løftet med to-kamp på 125kg.

Kristina Hauge Smith Hansen, IK99, W40, -71 kg klassen, har også tidligere opnået kvalifikationskravet på både 105 kg for EM M, og 119 kg for VM Masters. Kristina lavede en flot træk serie på 53, 56 og 58 som er ny PR med 3 kg. I stød blev det til hele 68, 71 og 73 kg, som også er ny PR med 3 kg. Rigtig flot med 6 godkendte løft i trikot. Stærkt løftet i dag.

Louise Cloos Toftdal, AK Atlas, W40, -71 kg klassen har som Kristina også tidligere både lavet EM og VM Masters kval. I dag blev det til blot et godkendt træk på 55 kg, som er en tangering af hendes PR, og en flot stød serie på 66, 68 og 70 kg, med PR på 4 kg! To-kamp blev til hele 125kg.

Så blev det Tina Facius, Århus Atlet Klub, W35, -71 kg klassen. Hun har tidligere lavet kvalifikations kravet i en højere vægtklasse, så nu skulle det blive spændende om styrken holdt i en lavere vægtklasse. Og jo første sejr var hjemme, kropsvægten var på plads og det samme var første træk på 60 kg. Så blev der øget til 63 kg, men den kunne hverken godkendes i andet eller tredje forsøg. I stød blev det til 70 kg i første forsøg. De 73 kg blev misset i de sidste to forsøg. En to-kamp på 130 er mere end nok til at opnå kvalifikations kravet på 111 for EM Masters og 124 kg for evt. deltagelse i VM Masters.

Henrik Høst, Ålholm IF, M55, – 81 kg klassen, skulle lave 142 kg i to-kamp for at opnå kvalifikationskravet til EM Masters. Første træk på 60 kg kom ikke helt på plads. Så blev vægten øget til 61 kg i andet forsøget, men den var der heller ikke lige – Ups nu gjaldt det om at få de 61 kg i tredje og sidste forsøg, og jo den kunne godkendes! Sjusk som Henrik selv sagde. I stød fik han 71 kg i første forsøg. De 76 kg kom ikke helt på plads i andet forsøget. Så blev vægten øget til 81 for at kunne opnå de magiske 142 kg, men desværre forsvandt modet efter vending og Henrik endte på blot 132 kg i to-kampen. Kom igen Henrik, men godt forsøgt.

Stærke Luis Peluffo (staves med kun et L, LLuis ser også dumt ud..), IK99, -109 kg klassen, skulle lave 199 kg for at opnå EM Masters kravet, og jeg vil sige han havde en pæn chance for dette. De 85 kg kom let på plads i første forsøg. Der var desværre noget med balancen på de 90 kg i både andet og tredje forsøget. Nu var der lang vej, så Luis gik efter en to-kamp og sænkede sin startvægt i stød til 100 kg som sad lige i skabet i første forsøget. De 105 kg i andet forsøg blev underkendt, mens de 106 i tredje forsøg sad hvor de skulle. Totalt en to-kamp på 191 kg. Desværre ikke nok til kvalifikation.

Som Tavlefører a la old School, og speaker (opråber), fungerede Pouline Gringer, der desuden satte skiver på i samarbejde med Michael Buth, og Frank Pedersen selv.

Efter stævnet underviste Pouline 30-40 minutters intensiv mave træning for de sejeste damer, til lækker 80’er diskofil musik; og så var der hyggelig frokost arrangeret af Marga og efterfølgende selvtræning. (= benbøjninger for de allersejeste damer)

Som Dommer fungerede undertegnede.

Tak for en hyggelige dag, med gode løft og dejligt samvær.

Dorthe Lauridsen