Øst ungdom 2018

Øst ungdom 2018

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Viking stod for arrangementet. Som sædvanligt nogle gode og hyggelige rammer med cafeteria. Denne gang var der mange nye helt unge løftere med og derfor også mange forældre til stede. Det gav en god stemning og alle løftere fik mange klap med på vejen.

Desværre en del afbud, men vi endte med at være 19 piger og 11 drenge. De blev opdelt i 3 grupper, hvor pigerne løftede først. Der løftedes for første gang i de nye vægtklasser. Der var også åbent for at sætte nye danske rekorder, de ingen krav var sat på ungdoms- og juniorsiden. Ud over det blev der sat et hav af nye personlige rekorder.

40 kg klassen havde 10 deltagere. Helt nye Alberte Schmidt fra Viking fik 12 kg i træk, 15 kg i stød og 27 kg i tokamp. Elin Nilson, også fra Viking var også til sit første stævne og klarede 13-15-28 kg med 6 godkendte løft. Frida Brøchner, også Viking, har løftet før og fik 15-20-35 kg. Nye Monique Dupont fra Viking klarede 16-21-37 kg. Selma Steenberg, Viking, var også helt ny. Hun fik 17-21-38 kg med 6 godkendte løft. Olivia Achen fra Viking har løftet før og fik her ny top i stød. Det blev til 18-24-42 kg. Tilde Hansen fra IK.99 var virkelig godt kørende med nye toppe over hel linjen. Det blev til 20-30-50 kg. Så nåede vi til bronzemedaljen. Den gik til Leyla Muratov fra Ålholm. Hun klarede ny top i træk og stød. Desværre kiksede sidste forsøg i stød, som også ville have været ny top. Med 25-30-55 kg kunne hun velfortjent modtage en bronzemedalje. Ida Mørck fra Bagsværd var flyvende. Hun klarede nye PR med en samlet fremgang på ikke mindre en 19 kg. Så flot og det indbragte hende en sølvmedalje. Men Emily Lykke fra Viking er ikke til at hamle op med. Igen nye toppe. Denne gang med 6 godkendte løft og et slutresultat på 32-42-74 kg, en fremgang på 7 kg. Guldet var hjemme.

Der var 3 løftere i 45 kg klassen. Maya Tayler fra Viking var helt ny, men fik flotte 19-23-42 kg. Det gav en bronze. Sophia Agertoft fra Bagsværd viste rigtig god form og sluttede med nye PR og en fremgang med 14 kg ved at klare 24-30-54 kg. En velfortjent sølvmedalje. Tianna Stockford fra Viking var 2 kg bagud efter træk, men alligevel ny top. For at vinde skulle hun overgå sig selv og støde 33 kg. Det gjorde hun sandelig og glæden i Vikinglejren var stor. Ny top i stødog tokamp samt en flot guldmedalje.

Også 3 deltagere i 55 kg klassen. Samia Danris fra Viking fik klaret 47 kg i træk, mens ny top på 49 kg desværre kiksede. Hun kæmpede om guldet med Maya Bjørnvik fra Bagsværd, der også fik 47 kg i træk. I stød startede Samia på 53 kg, som uheldigvis røg på gulvet. Maya klarede 55 kg, så Samia valgte at gå på 56 kg, som bare var for tunge på dagen. Derfor ingen godkendte stød og ude af konkurrencen. Maya var rigtig godt kørende og fik også 58 kg, mens 63 kg var lige i overkanten. Med nye toppe kunne hun velfortjent modtage en guldmedalje. Helt nye Annabell Kofoed fra Bagsværd klarede 6 godkendte løft og endte på 19-22-41 kg og fik her en sølvmedalje.

64 kg klassen bestod af 2 løftere. Emilie Schmidt-Lund fra IK.99 klarede her 51-58-109 kg. Kun 61 kg i stød kiksede. Den gav Emilie en sølvmedalje. Fantastiske Jasmin Agertoft fra Bagsværd viste igen storform og fik 59-72-131 kg. Et forsøg på 75 kg i stød (ny dansk rekord) var så tæt på som man overhovedet kan komme. Kom igen Jasmin. Guldmedaljen var dog sikret.

Maya Enghoff fra Bagsværd var eneste deltager i 71 kg klassen. Hun fik nye toppe med 30-36-66 kg 40 kg i stød kiksede. Men hun kunne også velfortjent modtage en guldmedalje.

Hos drengene gik det således:

3 gutter i 39 kg klassen. Lille Tristan Nordstrøm fra Bagsværd på bare 24 kg løftede sig til nye PR med 11-15-26 kg, en fremgang på 10 kg. Bronzemedaljen var hans. Matlhe Karires fra Ålholm løftede sig til nye toppe og de var endda meget lette, så der er mere i vente. Her blev det til 17-20-37 kg og en sølvmedalje. Alfred Høj fra Viking var stærkest på dagen og klarede ny top i stød og tokamp med 20-27-47 kg. Velfortjent guld.

Micklas Hansen fra IK.99 var alene i 55 kg klassen. Han var dog noget uheldig med sine løft. Det var godt nok i forsøg på nye PR, men de var meget tæt på at lykkedes. 2 godkendte løft med 50-63 kg og dermed 113 kg i tokamp. Både 53 kg i træk og 67 kg i stød ville bare ikke lykkes. Kom igen Micklas. Men guldmedaljen var dog sikret.

61 kg klassen var der også kun en løfter, William Kofoed Fich-Olsen fra AK. Dan kæmpede sig til ny top i stød og tokamp. Han opnåede 45-65-110 kg, mens 50 kg i træk kiksede 2 gange. Guldmedaljen var dog hjemme.

2 løftere i 67 kg klassen. Silas Hansen fra Viking fik 6 godkendte løft og sluttede på 30-41-71 kg, som var nye PR. Det gav en sølvmedalje. Frederik Stein fra Ringsted er bare i konstant fremgang. Et forsøg på ny top i træk med 69 kg mislykkedes desværre, så det blev 65 kg. I stød gik det meget bedre. Her blev ny top på både 80 og 82 kg klaret. Det gav så 147 kg i tokamp og en guldmedalje.

73 kg klassen havde 2 deltagere. Noah Vincent og Esben Helmø Larsen, begge fra Bagsværd. Noah var helt imponerende i sine løft og klarede flotte 50-63-113 kg med en samlet fremgang på 24 kg. Kun 67 kg i stød lykkedes ikke. Sølvmedaljen var velfortjent. Klubkammeraten og supertalentet Esben er dog ikke til at hamle op med. Flot teknik og en god styrke giver den kombination der skal til for at løfte de kilo han klarer. Her blev det til 99 kg i træk – ny dansk rekord og i stød imponerende 125 kg – ny dansk og personlig rekord. Det gav samlet det samme. Guldet var velfortjent.

Tungeste klasse denne dag var 81 kg klassen. Her stillede 2 løftere. Adam Muratov fra Ålholm viste flot vægtløftning og med nye PR på 73-83-156 kg kunne han modtage sølvmedaljen. Adam har virkelig fået styr på teknikken og 2 kiksede forsøg på 76 kg i træk og 86 kg i stød var meget tæt på. Baldur Finsson fra Bagsværd har vist trænet flittigt siden sidste stævne, for her var han flyvende. I træk blev det til 11 kg fremgang. Han endte på 63 kg. Desværre kiksede 68 kg. Den var ellers ikke tung. I stød skulle han så se om han kunne overgå Adam ved at støde 94 kg. Det gjorde han let. Og så et forsøg på 102 kg, som ville være 27 kg fremgang. Den blev klaret lige så let. Så fantastisk. En sikker vinder.

En fantastisk vægtløftningsdag var til ende og vi sluttede af med at tildele diplomer for danske rekorder til Siff Wibling fra Viking, Laura Muratov og Timur Muratov fra Ålholm samt Mikkel Andersen fra Viking. Undervejs i stævnet havde Jasmin Agertoft og Esben Helmø Larsen også fået diplomer. Anette Christensen fra Bagsværd fik overrakt sin dommerbog, da hun er nyuddannet B-dommer.

Bedste klub blev Bagsværd VK med 89 point. Nr. 2 blev AK. Viking med 60 point og nr. 3 blev IK.99 med 24 point.

Som dommere fungerede Dorthe Lauridsen, Anette Christensen, Marga Jørgensen og Flemming Kiel. Og som stævnesekretærer Christian Forslund og Erling Langtved, men jeg selv var speaker.

Resultater kan ses på VLSTAT og billeder på DVF’s Facebook side.

Allan Carlsen