magbo system
Øst Junior og Masters 2018

Øst Junior og Masters 2018

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Lørdag den 1. september stod VK. Esbern Snare i Kalundborg for disse mesterskaber. Desværre havde ikke ret mange tilmeldt sig og derfor var der kun 5 juniorer og 11 mastersløftere. De blev inddelt i 3 grupper. VK. Esbern Snare med Peter Stig i spidsen havde på sædvanlig vis sørget for nogle gode rammer. Juniorer fik lov til at lægge ud og her var der 2 piger og 3 drenge.

Øst Junior

Siff Wibling fra Viking lagde forsigtigt ud og nåede 55-65 og 120 kg. Flotte løft og ikke langt fra toppen. Hun løftede i 58 kg klassen. Freja Obel Rosendahl, ligeledes fra Viking lagde også forsigtigt ud og nåede 60-82 og 142 kg. Flotte løft. Hun stillede op i 69 kg klassen. De havde begge 6 godkendte løft og der var selvfølgelig guld til begge piger, da de var alene i deres klasse.

Frederik Stein fra Ringsted var i god form. Han klarede ny top i alle øvelser. Det blev her til flotte 62-76 og 132 kg med 6 godkendte løft i 62 kg klassen. Guld til Frederik. Allan Mwiseneza fra Esbern Snare er en teknisk flot løfter. Her satte han ny PR i stød og tokamp. I træk kiksede 70 kg, som også ville have været ny top. Det blev til 65-85-150 kg i 77 kg klassen og dermed en guldmedalje. Super stærke Joseph Margaryan fra Viking er stadig ikke sikker i sine løft, men så hjælper det selvfølgelig heller ikke at træneren ikke får øget i tide, så et træk på 105 og 106 kg, meget lette. 109 kg kom ikke på plads over hovedet. I stød fik Joseph 130 og 135 kg med et enkelt kiks på 135 kg. Så 241 kg i 105 kg klassen.

Øst Masters

Her havde delt løfterne op i kvinder og mænd, men da Ole Carstensen fra Esbern Snare bad om at løfte på en kvindestang, blev han flyttet til Gruppe 2. Det skal siges at ingen af løfterne, hverken hos kvinderne eller mændene, var i samme alders- og vægtklasse og derfor var der guldmedalje til samtlige løftere.

Charlotte Lykke fra Viking er meget ny i vægtløftning, men sikken koncentration og teknik. Det blev til rigtig flotte nye PR i alle øvelser med ikke mindre end 10 kg sammenlagt. 48 kg i træk og 58 kg i stød, altså 106 kg i tokamp, og så er der endda til mere. Hun løftede i 69 kg klassen 35-39 år.

Tine Rindholm fra IK.99 er en meget stærk kvinde. Hun stillede i 75 kg klassen 40-44 år og fik 51-70-121 kg. Det var ganske tæt på hendes PR som blev sat ved VM Masters i Barcelona i sidste måned.

Kira Henriksen fra Viking, som også var med i VM i Barcelona løftede her ganske flot og opnåede ny top i træk samt en tangering af bedste tokamp med 97 kg. Kira er en meget seriøs løfter og hendes glæde ved at løfte lyser ud af hende. Hun stillede i 75 kg klassen i aldersgruppen 45-49 år.

Henriette Davidsen fra Bagsværd løfter rigtig flot og her løftede hun i 50-54 år, 90 kg klassen. Hun fik sat ny dansk mastersrekord med 60 kg i stød. Desværre kiksede 53 kg i træk, som også ville have været ny dansk rekord, men en tokamp på 111 kg kunne hun godt være tilfreds med.

Amanda Obel Rosendahl løfter i 55-59 år i 63 kg klassen. Hun er super stærk, men hovedet kan ikke helt følge med. Det gjorde det heldigvis denne dag. Det blev til mange nye toppe og dermed nye danske mastersrekorder. 38 og 40 kg i træk, 55 kg i stød samt 95 kg i tokamp.

Desværre måtte Marga Jørgensen fra Ringsted melde afbud selv om hun var tilmeldt. Men et interview i Godmorgen Danmark valgte hun at prioritere. Flot prioritering for vægtløftingssportens skyld. Tak for det Marga.

Ole Carstensen fra Esbern Snare gik til den og klarede 45 kg i træk og 56 kg i stød samt 101 kg i tokamp med 6 godkendte løft. Han løftede i 75-79 år, 94 kg klassen.

I den sidste gruppe løftede resten af mændene i mastersmesterskaberne. Ioan Lazar fra Gotha og Morten Trolle, ligeledes fra Gotha løftede begge i 40-44 år, men Ioan i 85 kg klassen og Morten i 94 kg klassen. Ioan er lidt skadet, men løftede tekniske flotte løft og endte på 95 kg i træk og 110 kg i stød. 120 kg komme ikke på strakte arme, men de var bestemt ikke langt væk. 205 kg i tokamp. Morten fik 105-120-225 kg. 110 kg i træk kom heller ikke på strakte arme.

Bjørn Nielsen fra Roskilde deltager altid i masters, tak for det. Her fik han i aldersklassen 55-59 år, 94 kg klassen 6 godkendte løft. Det blev til 69-77-146 kg.

Rene Hansen fra Viking er også en sikke deltager. Her klarede han 57-62-119 kg med 6 gennemførte løft i 70-74 år, 94 kg klassen. En tangering af hans bedste resultat fra sidste år.

Preben B. Petersen fra Ringsted løfter i 75-79 år, 85 kg klassen. Han opnåede 45-63-108 kg. Meget tæt på hans resultat fra VM Masters i Barcelona, hvor han fik bronze.

Bedste kvindelige masters blev Amanda Rosendahl fra Viking. Hun opnåede 177,585 Masterspoint og Preben B. Petersen fra Ringsted blev bedste mandlige løfter med 311,227 Masterspoint. De fik begge en kortholder med inskription.

Som dommere fungerede Dorthe Lauridsen, Tine Rindholm, Allan Flittner og Allan Thurø Hansen, mens Erling Langtved med hård hånd styrede computeren og jeg selv kaldte løfterne ind.

Tusinde tak til Esbern Snare for et godt arrangement.

Billeder fra mesterskaberne kan ses på DVF’s Facebookside.

Allan Carlsen