Kæmpesucces for AK Jyden i Tyskland

Kæmpesucces for AK Jyden i Tyskland

May 2, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

AK Jyden deltog 4. maj 2018 i internationalt stævne i Tyskland! De har sendt nedenstående referat om oplevelsen; 

Fredag eftermiddag kørte 8 løftere, 3 trænere og lidt support til Lübeck for at deltage ved Jydens venskabsklub Hernburger AV’s stævne, Löwe des Nordens. Det er næsten en underdrivelse at sige, at det gik godt! Ved stævnet deltog i alt 59 løftere fra Tyskland, Polen og Danmark.

Vi kørte fra Aalborg kl 15.30 i en minibus og en personbil. Turen gik med højt humør og efter ca. 5 timer ankom vi til TRYP hotel i Lübeck. Der var lige tid til lidt aftensmad og en gåtur før folk gik i seng. Lørdag morgen spiste vi morgenmad sammen på hotellet før afgang til stævne.

Det var en lidt anden form for stævne, end vi er vant til. Der er en anden inddeling af løfterne end vi bruger i Danmark. Løftere under 20 år er eksempelvis delt ind i 4 klasser, hvor vi i Danmark jo kun har 2 – ungdom og junior. Der blev altså ikke løftet i vægtklasser, men i aldersklasser. Normalt ville man jo så regne ud, hvem der har løftet mest på Sinclair, men her brugte de Wilks point, der ellers bruges i styrkeløft. Grupperne var også noget større – op til 20 løftere i en gruppe… Det giver laaange pauser mellem træk og stød. Men på trods af en anderledes stævnestruktur, gik det forrygende for samtlige af Jydens løftere.

Da det ikke kun var et senior stævne – eller Aktive, som de kalder det i Tyskland, havde vi en god blandet flok med:
Bastian Trudslev løftede i Jugend, Lærke Glamann og Cæcilie Vestergaard løftede i Aktive, Karina Fuhr i Masters, Buster Thorsen og Henrik Jewkes i Junioren og Kristian Andersen og Stefan Hovaldt løftede i Aktive 2.
Og så havde vi selvfølgelig hele trænerteamet med – Ronni, Henrik og Folke der, som de plejer, sørgede for at alle kom godt igennem stævnet!

I gruppe 1 løftede Bastian Trudslev. 
Selvom det nogle gange var lidt svært at gennemskue hvordan løfterne placerede sig på Wilks point, var det ikke noget problem med Bastian. Han løftede sidst i gruppen med over 10 kg ned til næste løfter i både træk og stød!
Første træk på 76 kg var sikkert og let og når man ligger bedst i gruppen, kan man lige så godt gå efter ny PR. Det gjorde Bastian også. Han forsøgte på 80 kg men balancen manglede og han taber vægten på vej op. Bastian er over det sidste stykke tid blevet god til at håndtere underkendte løft – der blev hævet til 82 kg og så sad den der!! 
I stød forsøgte Bastian også på PR løft efter et sikkert løft på 95 kg. 101 kg ville ikke på strakt arm. 102 kg blev for tung og tabes i vendet. 
– 82(PR)/95=177 var mere end nok til en flot guldmedalje og en pokal for klassens bedste løfter! FLOT!
Se Bastians bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bie6YG8BKrp/


Bastian Trudslev

I gruppe 2 løftede Jydens 3 piger!
Første på plateauet var Cæcilie Vestergaard med 55 kg – et let løft med overskud! desværre blev forsøg på 59 kg PR underkendt to gange. Første gang taber hun stangen bagover og anden gang vil vægten ikke på strakt arm. 
I stød gik det noget bedre. 64 kg gik let i både vend og opadstød. 69 kg PR forsøg kom også med – her skulle der dog kæmpes for at komme op fra vendet. Her blev brugt mange kræfter, men Cæcilie har stadig overskud til et teknisk flot opadstød! Forsøg på endnu en PR på 71 kg blev for tungt på dagen – her var kræfterne vist brugt. Hun taber brystet i vendet og vægten bliver for tung at rejse sig med. 
– 55/69(PR)=124(PR) og en flot 4. plads!
Cæcilies bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie6vFIhFWF/


AK Jydens 3 piger

Karina Fuhrs første træk på 60 kg var også et let løft, men også her kom de to resterende træk ikke med. 63 kg bliver tabt bagover og 64 kg kom ikke på strakt arm. 
70 kg i første stød var der ikke noget at sætte en finger på. Andet forsøg på 73 kg var let i vendet, men vægten sad for langt fremme i opadstødet og den kommer ikke på strakt arm. Så 74 kg – 1 kg under PR. Vendet var let, og det var opadstødet såmænd også… direkte på strakt arm – og så ikke strakt arm alligevel, MEN det så dommeren ikke – så godkendt (den var vist ikke helt gået til et dansk stævne – men går den så går den!)
Karina skal til både EM og VM for masters i år, så mon ikke vi ser nogle stærke PR løft der?
– 61/74=135 og en suveræn guldmedalje i masters klassen. Hun fik også en pokal for bedste løfter. Hun placerede sig med 20 point over den bedste master i HERRE gruppen – hun blev altså den bedste master blandt både herre og damer!!
Karinas bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie6_F5BtiX/

Lærke Glamann tog i den grad revanche fra DM, hvor hun kun fik 1/6 godkendte løft. 
61 kg i første træk lagde linjen for resten af løftene… stærkt og stædigt! Så 64 kg, hvor der skal bruges en del kræfter på at komme op og stå. Så et PR løft på 66 kg, her skal der bruges endnu flere kræfter – Lærkes benstyrke var ikke til at tage fejl af, hun kæmper sig op fra begge løft – rigtig flot! 
Lærke fortsætter stilen i stød. 75 kg er let og teknisk flot i både vend og opadstød. Det samme er forsøg på PR med 78 kg i andet stød – vendet kræver igen benstyrke, men Lærke får opadstødeet til at se legende let ud – godkendt! 80 kg bliver dog for tunge selvom vendet ser let ud. Lærke taber vægten i opadstødet selvom vægten kommer på strakt arm. 
– 66(PR)/78(PR)=144(PR) det gav hende en bronzemedajle – og dagens tungeste træk blandt kvinderne! 
Lærkes bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie7gBJhYJZ/

I gruppe 3 løftede Buster Thorsen og Henrik Jewkes.
Busters eget mål for stævnet var ikke at bomme ud i stød, som han gjorde til DM. Det mål blev indfriet, men først træk… 
Første træk på 82 kg – en ellers sikker vægt for ham, kom ikke helt på strakt arm og han taber den. Buster ser selv noget chokeret ud, men efter ordre fra Folke om at stoppe med sjusk er der kun én ting at gøre – stoppe med at sjuske! Det gør Buster selvfølgelig og 2. forsøg på 82 kg sidder som den skal! Så 86 kg – her er der heller ikke noget at sætte en finger på. 
I stød fortsætter Buster med den gode stil. Først lette 103 kg, så lette 107 kg! Og sidst 110 kg PR løft, der vist kun kan beskrives som tung, flot og godkendt!
– 86/110(PR)=196(PR) og flot guldmedalje og dertilhørende pokal for bedste løfter!
Busters bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie8F7khzb5/


Buster Thorsen og Henrik Jewkes

Henrik startede med et sikkert træk på 90 kg. Så direkte til et PR forsøg 95 kg der var næsten identisk med første løft. Sidste forsøg i træk på 98 kg mangler lige det sidste i hivet og kommer ikke på strakt arm. 
I stød driller teknikken. 110 kg i første forsøg er intet problem – Henrik taber opspændet i sit vend, men kommer alligevel op og laver et flot opadstød. Så et forsøg på 115 kg – vendet er lettere, men vægten vil ikke på strakt arm og bliver tabt bagover. Endnu et forsøg på 115 kg, men her er kræfterne brugt op – han taber vægten i vendet. Henrik er rigtig stærkt, men teknikken skal også med – det arbejdes der hårdt på!
– 95(PR)/110=205 hvilket gav en 5 plads – med under 1 eneste point op til 3. pladsen! Det var altså en rigtig tæt kamp som desværre ikke rigtig var til at følge med i da der blev løftet på point. Henriks bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie8gEsB0Nc/

I gruppe 4 løftede Kristian Andersen og Stefan Hovaldt
Kristians første træk på 108 kg var sikker og let, og når man ligger i toppen af klassen kan man ligeså godt gå efter en PR. 113 kg så ud til at være der, men vægten sidder lidt tilbage, og Kristian taber den bagover på vej op. Han forsøger sig med de 113 kg igen, og her sidder den som den skal. 
I stød startede Kristian på 135 kg også her var det et sikkert åbningsløft. Så direkte på PR forsøg med 140 kg – også her leverede Kristian et sikkert løft med et godt teknisk opadstød! Sidste stød på 143 kg var der næsten, godt vend og opadstød, men et lille ryk i skulderen gjorde, at Kristian taber vægten. 
– 113(PR)/140(PR)=253(PR) og guldmedalje med tilhørende pokal for bedste løfter!
Kristians bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie_2ExhyUl/


Kristian Andersen og Stefan Hovaldt.

Stefan er rigtig god til at gå til stævner! Hvis noget går galt eller irritere, formår han at bruge frustrationen på at løfte. Det var også tilfældet med hans første træk… Skivepåsætterne snakkede under løftet, så de skulle lige sættes på plads. Det blev de med et lynhurtigt teknisk flot løft på 105 kg og vredt blik – så var der stille! Stefan fortsatte den aggressive stil med 110 kg og dernæst et flot tungt løft på 115 kg. 
I stød fulgte Kristian og Stefan samme serie. Ligesom Kristian klarede Stefan let sine to første stød på henholdsvis 135 og 140 kg. Stefans PR forsøg på 143 kg var let i vendet, men han får den lige akkurat ikke på strakt arm.
– 115/140=255 og en flot sølvmedalje! Fra Stefan og ned til 3. pladsen var der hele 20 point!
Stefans bedste løft: https://www.instagram.com/p/Bie_PachIKJ/

HOLDKONKURRENCE: 
Blandt de 8 hold var Jyden en sikker vinder!
Med 720 point – 2. pladsen havde 614 point – var der der ikke nogen tvivl om, hvilken klub der havde klaret sig bedst!
Rigtig godt gået af både løftere og trænerteam!

Efter stævnet tog vi alle ud for at spise sammen – langt de fleste skulle selvfølgelig have wienersnitzler mit pommes! Så direkte tilbage på hotellet og på hoved i seng!
Vi kørte mod Aalborg igen kl 10 morgenen efter. På turen hjem var folk godt trætte, men med udsigt til shopping ved grænsen gik turen stærkt.

Alt i alt en kæmpesuccess for AK Jyden:
8 løftere afsted, 5 pokaler, 6 medaljer, 12 personlige rekorder og 5 kg nutella med hjem!

Mens vi var i Tyskland løftede Mads til Sportshøjskolens diplomstævne. 
Som Mads siger, havde han glemt teknikken derhjemme. Derfor først et fint træk på 90 kg, dernæst blev det til PR i råtræk på 95 kg… Forsøg på ny PR i træk på 103 blev underkendt. 
I stød glippede teknikken også. 120 kg godkendt, men herefter to underkendte løft på henholdsvis 130 og 133 kg. Sådan kan det gå nogle gange. 
Her blev det til 95/120=215.