Jydens indsats ved Vest Seniormesterskaber 2018

Jydens indsats ved Vest Seniormesterskaber 2018

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Jyden fik 11 medaljer og blev bedste klub ved Vest Seniormesterskaberne

Og arrangør? Jyden som sædvanligt.

Denne gang fandtes der også masser med forskellige kager og kaffe signeret Trine Trudslev, hvilket blev værdsat ikke mindst af undertegnet.

Det kræver en del mental energi at coache i 10 timer uden pause og rigtig mad. Oprigtig sagt var jeg ikke helt optimistisk før konkurrencen.

Det var jeg derimod i slutningen af sommeren da jeg havde en liste på 31 deltagere fra Jyden, som kunne starte ved mesterskaberne.

Det skulle være noget af rekord, men det var da det. Så kom nemlig afbud efter afbud, og til slut var det kun 16 tilbage.

Sygdom, bristende motivation, karrierestop, og skader var forklaringen. Skader varierede mellem knæ, ryg, skuldre, albue, håndled og tå! Mangfoldighed er godt, men ikke her vel?!

At alligevel blive bedste klub var rigtig stærkt. Godt gjort af alle, som startede!

11 medaljer ja. Fordelingen var 4 guld, 4 sølv og 3 bronze og som altid gemte sig bagved talen en hel del drama blandet med flotte præstationer.

Så, nok med snak og over til løfterne.

Det startede allerede i den første klasse hvor veteranen Trine Trudslev tog en overraskende bronzemedalje med ny top i både træk, stød og tokamp. Teknikken var ikke hendes bedste, men en rigtig stærk viljestyrke kompenserede mere end vel. Trines far sat som tilskuer og hendes søn Bastian er som bekendt dansk ungdomsmester. En unik familie!

Klasse 59: bronze Trine Trudslev 45-53=98 kg

Nummer 3 ved DM, Sofie Laugesen, tangerede sin top i træk og tokamp, men benstyrken mangler en del for at få bedre resultat i stød. Nu tog hun en overlegen sejr og når hun lærer at stå lidt længere på flad fod så temposkiftet ikke sker på tå, bliver det endnu bedre.

Nummer to blev pigen som meget passende har fået kælenavnet ”Talent-Line” af mig. Nu gjorde begynderløfteren sin første større stævne og imponerede med 6 lette løft flot udført. Ny top i alt? Selvfølgelig!

Birgitte Poulsen, den energiske, har slået rekord i en lang række stævner efter hinanden, men nu blev det stop. Samme teknikfejl i alle træk (ryggen før temposkifte med ben) og da går vægten ”rundt”. Forklaringen er også begyndende overtræning og måske rygproblem.

Klasse 64: guld Sofie Laugesen 65-72=137 kg

                   sølv Line Bromølle 51-64=115 kg

                         Birgitte Poulsen 0 – 68

Lærke Glamann havde gået ned i den nye klasse 71, men var simpelthen ikke i form (rygproblemer?) så det er ikke meget at sige om indsatsen, foruden at Lærke kan meget mere.

Klasse 71: bronze Lærke Glamann 61-75=136 kg

Mændene startede lige så godt.

Stævnets eneste ungdomsløfter Jonathan Andersen slog rekord som altid. 6 flotte løft og opvisning i god teknik. Ny top i alt.

Klasse 55: guld Jonathan Andersen 45-55=100 kg

Den nordiske mester Thor Dal havde ”ordrer” på at defilere sejren hjem for at være endnu bedre i Tyskland om to uger. Og det lykkedes! Især træk så gode ud og i stød kan han mere.

Klasse 67: guld Thor Dal 97-116=213 kg

Så var det tid til den danske ungdomsmester Bastian Trudslev. Ny top i træk med 87 kg og et godt forsøg på 90, som bare var en anelse for tungt. Bastian har desværre mistet sin tidligere så suveræne teknik i opadstødet og lidt ”gardin-kending” gjorde at kun første løft klaredes.

Klasse 73: sølv Bastian Trudslev 87-98=185 kg

I næste klasse havde vi to deltagere, Martin Bjerrum og Michael Madsen. Eks-stjernen i BMX Martin var ikke i form og vil nok helst glemme sin indsats. En lille trøst er måske bronzemedaljen?

Michael ”den glade filosof” debuterede med 3 lette træk og to ligeså lette stød, men 90 i sidste forsøg var nok lidt for optimistisk og en fejl af undertegnet coach.

Klasse 81: bronze Martin Bjerrum 80-110=190 kg

                Nr. 5. Michael Madsen 70-85=155 kg

Frank Mogensen var næste Jydenløfter. Her var det ikke snak om medaljer, men vægtløftning har jo den store fordel, at slås man ikke om medaljer, kan man slås med sine personlige rekorder. Det gjorde også Frank, men denne gang var det ikke nok. Sidste stød på 93 blev underkendt med 2-1.

Klasse 89: Nr. 7. Frank Mogensen 75-90=105 kg

Så klasse 96 og her gælder samme vilkår. Ikke snak om medaljer, men angreb mod personlige rekorder. Simon var tilbage efter rygproblemer og var tæt på sine personlige rekorder både i træk og stød. Det mest dramatiske var ellers, at han lykkedes komme i tid til indvejningen med kun 1 minut tilbage. Hver og en har sin metode at gøre livet spændende! Men godt at se ham tilbage igen.

Joachim Bols gjorde en normal indsats, men manglede det der lille ekstra. Lidt for ”pæn løftning” kan man måske sige. Sidste stød på 108 blev underkendt med 2-1.

Klasse 96: Nr. 5. Simon Zepernick 95-107=202 kg

                 Nr. 6. Joachim Bols 90-105=195 kg

Så var det dags for dramatik og store følelser. Klasse 109 indeholdt to rigtige krigere fra Jyden. Junioren Henrik Jewkes slog rekord i alt og har fået meget bedre teknik i stød. Men det man mest mindes er hans træk på 101 kg. Vægten lå for langt tilbage over hovedet. Ja den var næsten nede på gulvet bagved løfteren (kun en lille overdrivelse), men med en enorm skulderstyrke lykkedes Henrik bryde vægten tilbage op over hovedet. Alt med strakte arme. Hvilken skulderstyrke og hvilken vilje! Stor jubel!

Stefan Hovaldt har udviklet sig til et rigtigt konkurrencemenneske. Se på den her serie: 107-115-120 og 135-143-150=270 kg. Store øgninger ligesom den rigtige elite laver. Så sparer man energi og viser på stor selvtillid. Ny top i alt og i tokamp med ikke mindre end 14 kg! Entusiasmen ville aldrig tage slut!

Klasse 109: guld Stefan Hovaldt 120-150=270 kg

                     sølv Henrik Jewkes 101-120=221 kg

Mick Thimes var vores mand i den tungeste vægtklasse. Vi har forsøgt at lægge teknikken om for at bedre kunne benytte hans store styrke. Nu gik de første to træk rigtig godt med bedre eksplosivitet end tidligere og bedre kontakt i sluthivet. Men derefter kom den gamle teknik tilbage, og gnisten forsvandt. Træningen har heller ikke været perfekt eftersom topformen lå lidt for tidligt. Så nu må jeg ændre programmet til næste topning (CWC i København) i januar.

Klasse +109 kg: sølv Mike Thimes 117-155=272 kg

Dette var første stævne med de nye vægtklasser og medfølgende krav til nye klubrekorder. Disse skal justeres lidt på ungdomssiden, men hvad jeg kan se nu er Sofie Laugesen historisk. Hun blev nemlig den første at klare kravet til klubrekord med sine 65 kg i træk i klasse 63.

Bastian blev nummer to med 82 og 87 i træk samt 185 i tokamp. Så de kommer til at få en lille nål som minde. Det skal alle få første gang, de slår klubrekord.

Ronni kommer til at sætte de nye krav og rekorder op på den gamle klubrekordplads, så kik der og læg planer. Mange er nemlig tæt på.

Næste stævne er nu Preetz i Tyskland om 2 uger hvor følgende repræsenterer Jyden: Birgitte Poulsen, Lærke Glamann, Buster Thorsen, Bastian Trudslev, Jonathan Andersen, Thor Dal og Henrik Jewkes. Kristian Andersen er træner og Sidsel leder.

Næste Tysklandstur bliver i april/maj (dato endnu ukendt) og da står de, som ikke er med nu eller var med sidste gang i Lübeck på tur. For eks. Sofie Laugesen, Josephine Bunch, Claus Skallerup, Mick Thimes osv. Den, som træner mest, har selvfølgelig størst chance at komme med.

Og glem ikke Julestævne lørdag d. 15 dec. for dem som vil.

Danmarks aktiveste vægtløfterklub? Jyden!

Folke Liwendahl