Flot indsats af Omed Alam ved VM Junior 2018

Flot indsats af Omed Alam ved VM Junior 2018

May 2, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

VM Junior 2018 blev afhold i det eksotiske Tashkent i Usbekistan i starten af juli. Det var et flot opsat konkurence sted, samt en glædelig kort afstand imellem hotel/træning og konkurencested.
Omed var taget afsted nogle dage i forvejen for at vænne sig til varmen, som på sit højeste svingede imellem 38 og 43 grader alle dage! Så der var ingen problemer med at komme i vægt, da vejret var ren sauna tid hele dagen. 
Omed var med sin entre vægt sat til at skulle løfte tirsdag den 10 juli kl 19.00 i A gruppen lokal tid (kl 1600 dansk tid). opvarmingen til træk gik rigtig godt, og vægten til 1. forsøg blev sat til 132 kg. Løftet havde lidt uro, men klart godkendt! 2. forsøg på 135 kg – ny dansk junior rekord – så dagens lys og blev klaret pænt. 3. forsøg på 137 kg havde egentlig rigtig god fart, men kom desværre ikke på plads.
Så til stød og et forsøg på at samle så meget tokamp som det overhovedet var muligt. Ved 120 kg i opvarmning blev coach Franke en smule bekymret, de det var lige før, der skulle lånes en donkraft et eller andet sted! men men – Omed gravede dybt og fandt det bedste han havde lært frem, og sidste vægt i opvarmning var så overbevisende, at vi valgte at starte på 163 kg – 167 kg blev klaret i andet løft (ny dansk rekord i stød og tokamp) for så at slutte på vilde 171 kg – igen ny dansk junior rekord i stød og tokamp. 
De 171 kg var = med en 5. plads i stød, mens det blev til en 8. plads i træk og tokamp. Det bedste junior resultat nogensinde i DVF s historie!
Stort tillykke til Omed, samt Maciej og Ålholm for at stå bag dette resultat.