DVF offentliggør OL-trup

DVF offentliggør OL-trup

May 2, 2019 Off By Henrik Schou Madsen

Omed Alam (Ålholm IF) er i DVF’s OL-trup. Omed deltager i næste uge i VM Junior i Tashkent, Usbekistan.

DVFs bestyrelse har for første gang siden i over 15 år etableret en OL-trup. Truppen består af:

Kvinder:
Katrine Bruhn, AK Atlas
Amalie Løvind, Ålholm

Mænd:
Tim Kring, IK 99
Omed Alam, Ålholm

Årsagen til etableringen af truppen er langt hen ad vejen det nye OL-kvalifikationssystem, der er en klar forbedring set med danske øjne. OL 2020 bliver også helt speciel, idet en lang række lande får reduceret deres deltagerantal, hvilket naturligvis forøger de danske muligheder.

Når det er sagt er det næppe sandsynligt at alle 4 kvalificerer sig. Men såfremt blot en enkelt klarer det, vil det trods alt være første gang siden 1992.

Projektet består først og fremmest i at få skaffet den nødvendige økonomi til at de 4 kan komme til at deltage i de påkrævede kvalifikationsstævner (primært EM og VM). Man kan finde yderligere detaljer om OL-kvalifikationen på IWFs hjemmeside (http://www.iwf.net/tokyo2020/)

Mange detaljer mangler fortsat at komme på plads. Først og fremmest afventer alle de nye vægtklasser, mens der også vil komme flere detaljer vedr. selve kvalifikationsprocessen.

Dette skal ikke forhindre os i at starte projektet op, og den første der skal i ilden bliver Omed Alam, der løfter til VM Junior tirsdag 10/7 kl 16 dansk tid. Omed ligger på en imponerende 6. plads på tilmeldingslisten, og starter derfor i A-gruppen!