AK. Jyden i Preetz, Tyskland

AK. Jyden i Preetz, Tyskland

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Wilfred Ebeling Pokal i Preetz

Vi kørte fredag eftermiddag mod Tyskland. 6 løftere, Kristian som træner og Sidsel som fotograf og tovholder. Vi kørte i to biler, og da vi var samlet på hotellet kl. 20 tog vi ud for at spise – lettere sagt end gjort. Der var julemarked og mange mennesker i Kiel by, og de første to steder vi kom til var helt fyldt op. Vi endte på en burgerbar. 8 mennesker ved et 5 mands bord var trængt, men vi blev mætte og klokken blev pludselig mange. Tilbage på hotellet og på hovedet i seng!

I Tyskland løftes der i flere aldersklasser, end der gør herhjemme. Til dette stævne blev der løftet i de tyske aldersklasser og i de gamle vægtklasser. Der blev givet pokal til den bedste løfter i hver aldersklasse udregnet på Sinclair point.

Selvom der blev løftet i de gamle vægtklasser, er det altså de nye klasser, der bliver brugt i det her referat… Der blev nemlig lavet mange klubrekorder, og det er selvfølgelig i de nye vægtklasser.

Der var to indvejningstider, så første bil kørte til stævnet med de første løftere kl. 10, de næste kl. 11. Stævnestart var kl. 12.


Den første på plateauet var Bastian Trudslev, der løftede i aldersklassen Jugend. Bastian gjorde 80-85-90x i træk. Der manglede lige det sidste hiv på de 90kg, så stangen sidder lige lidt fremme og kan ikke holdes. Den er helt sikkert let næste gang den forsøges.

I stød blev det en perfekt serie på 100-104-108! Bastian satte junior klubrekord i både træk, stød og tokamp i -81. Han har i forvejen klubrekorderne i -73. Selv hvis Bastian var vejet ind i -73, havde han slået sin egen klubrekord med 10 kg i træk. Det er virkelig flot! I Jugend placerede Bastian sig på en 2. Plads. Se Bastians bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7QLkQFDFo/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=yryxipfs k5dt


Birgitte Poulsen var næste løfter. Hun løftede som senior. Hendes mål var at få en topkamp, nogle pæne løft og en god oplevelse, og det må siges at være opnået. Der var en smule ustabilitet i træk, men det nok mest var nerver. Stød gik noget bedre men sidste forsøg på 74 kg var bare for tunge på dagen.

Birgitte lavede 50-53-55x og 68-71-74x i -71 klassen. Hun har haft mange stævner de sidste måneder og tager nu en velfortjent pause fra plateauet i et par måneder. I aldersklassen placerede hun sig på en 3. plads. Se Birgittes bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7RYvRFqnV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1asl8sw zc305p


Næste løfter var Jonathan Andersen, der lavede 38-42-46 og stød på 53-57-60. 6/6 løft gennemført.

En lidt rodet opvarmning grundet dårlige forhold i opvarmningen gjorde at vi blev nød til at gå ind tidligere end planlagt (vi kunne simpelthen ikke få en liste med startvægte før gruppen var i gang! Dette gjaldt ved alle grupper!), og lave højere øgninger. Men Jonathan klarer alt man byder ham så ingen problemer! Første træk blev endda udført på en 20 kg stang, da arrangøren glemte at skifte!

Derudover var Jonathan også blevet placeret i den forkerte gruppe. Han skulle nemlig have haft løftet i første gruppe, men løftede i stedet i 3. gruppe.

Helt tilbage på den første deltagerliste vi modtog stod han i en blandet junior og master gruppe, og ikke i ungdomsgruppen.

Det fortalte vi allerede dengang til arrangøren, og igen ved indvejningen og stævnestart, men han blev aldrig flyttet, selvom vi hele tiden fik ret i vores klage.

Først da gruppe 1 var i gang med opvarmningen og vi påpeger at han stadig ikke er på skærmen, får vi at vide, at nu er det for sent og han desværre ikke kunne flyttes nu.

Hvad der kunne havde ødelagt et helt stævne for så mange, praller bare af på Jonathan. Han må nok have det stærkeste vægtløfter-hoved i hele Jyden!

Jonathan fik en flot pokal med hjem – han placerede sig på 1. pladsen i aldersklassen Schüler. Han lavede også klubrekord i både træk, stød og tokamp i -49 klassen. Se Jonathans bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7SmyOFX5L/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=eus6zg xntbjw


Buster Thorsen var næste løfter. Både han og Henrik Jewkes løftede i aldersklassen Junior. Busters træk serie var 90-95 og et kiks på 98. Stød serien var til gengæld fejlfri og flot: 110-115-118! Ny stævnetop i stød! Godt kæmpet for vægtene, og kort sagt, så udvikler Buster sig rigtigt godt. Der skal ikke mere end en god dag til før Buster sætter klubrekorder i -81 klassen. Han placerede sig på 1. pladsen blandt juniorerne og fik også en pokal med hjem. Rigtig flot! Se Busters bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7TrN3lyJJ/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1n2ouhsw ub59m


Henrik Jewkes (-102) var Jydens stærkeste på dagen. En vanvittig træk serie på 100-105-108! Vi syntes kun lige Henrik var kommet op på 100 kg i træning, nu åbner han på 100 kg – og laver råtræk!

I stød havde vi først snakket om, at støde 120 og sige, at så var det en god dag. Men Henrik kunne ikke holdes nede, og allerede i opvarmningen var det tydeligt at se, at der skal monteres tungere vægte.

Alt går godt, og Henrik er så ivrig efter at løfte vægte, at vi vælger at åbne på 115 kg. Henriks ivrighed tager dog over og alt teknik ryger ud af vinduet og Henrik falder på røven med stangen rullende hen over hovedet.

Andet forsøg klares let og der øges selvsikkert med 8 kg – til 122 kg. Og vægten blev løftet mindst lige så selvsikkert. Det er synd med et sjusket kiks inde på plateauet, for Henrik var god for mindst 125 kg, men den må lade sig vente! Blandt juniorerne placerede Henrik sig på 2. pladsen og løftede sig til en klubrekord i træk. OG store nye toppe over hele linjen. Se Henriks bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7UkzBlUnX/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1ful7mii5 dt4r


Thor Dal, fik endelig trukket 100 kg til stævne! Et lille kiks på sidste opvarmnings løft, gjorde at der ikke var flere kiks at dele ud af i træk. Vi åbnede på 92, gik på 96 og slutteligt 100! Fantastisk flotte løft, med en snorlige bane!

Stød gik 113-117 og mis på 121 kg i opadstødet. Thor står længe med vægten på skulderne før opadstødet forsøges, og tvivlen kommer frem.

Mod og spændstighed er det eneste der skal til for at lave et godt opadstød, og det var det eneste Thor pludseligt manglede.

Thor placerede sig på en 3. plads blandt senior herrerne og satte klubrekord i træk i -67 klassen. Flot! Se Thors bedste løft her: https://www.instagram.com/p/Bq7VVTbFQKC/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=4zbh2ia vl2hw


Efter stævnet var vi inviteret på græsk restaurant af værtsklubben Preetzer TSV. Det viste sig at klubben havde reserveret en stor del af restauranten, så mange fra stævnet kunne frit gå ind og sætte sig. Det var hyggeligt og en fin afslutning på stævnedagen – på trods meget lang ventetid på maden!

Morgenen efter spiste vi morgenmad på hotellet, og turen gik tilbage til Aalborg.

Et rigtigt godt stævne for Jyden. Vi var helt klart det hold med bedst bredte og højst kvalitet!

Sidsel Jæger