AK. Gotha’s Fødselsdagsstævne 2018

AK. Gotha’s Fødselsdagsstævne 2018

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Stævnet blev afholdt lørdag den 15. december, som sædvanlig i Bavnehøjhallen på Enghavevej i Københavns Sydvestkvarter. Selve stævnet blev holdt i den gamle brydesal og der var sædvanen tro sat borde op, som publikum kunne sidde og nyde kaffe eller andet ved. I anledning af julen var der brunkager og peppernødder samt julemandsskumfiduser. Gotha havde været ude og investere i et funktionelt højtalersystem, så der kunne komme lyd til opvarmningsrummet i kælderen. Med fjernsyn i opvarmningen, der viste hvad der skete på plateauet, lyd fra speakeren, øgestation og informationer om løfterækkefølgen var løftere og trænere godt stillet.  

21 inviterede løftere deltog. De blev opdelt i 2 grupper og med 10 piger/kvinder i gruppe 1 og 11 drenge/mænd i gruppe 2 fik vi 4 gode vægtløftningstimer.

Emily Lykke fra Viking er jo et lille talent og hun løftede fantastisk ved Øst ungdom og ville her se om hun kunne overgå det resultat, men var uheldig med balancen og kiksede de afgørende løft. Det blev i stedet til 30-38-68 kg.

Helt nye Simone von Linstow fra Ålholm er så urutineret at løft, der ellers så meget lette ud, kiksede. Hen ved sit første stævne opnåede 45-59-104 kg, men jeg kan love jer for at der er meget mere i den pige.

Janany Jaysingam fra Gotha løftede rigtig flot og er på vej tilbage til hendes bedste form efter en fødsel. Her klarede hun 48-69-117 kg.

Sofie Ankerstjerne fra Gotha er blevet en rigtig god løfter og hendes løft er blevet mere sikre. He fik hun 48-61-109 kg, en smule under egne toppe.

Emilie Kongsgaard, også fra Gotha har vist trænet effektivt. Alle hendes løft, som i øvrigt var flotte teknisk, var nye PR. Det sluttede med 49-64-113 kg. Kun 51 kg i træk og 67 kg i stød kom ikke på strakte arme, men de er der snart.

Pernille Lindberg Bruhn, som også løfter for AK. Gotha, var kommet helt oppe fra Island, hvor hun nu er bosat. Hun har dog fortsat sin træning og her blev det nye toppe med flotte 58-73-131 kg. Glæden var stor.

Emma Karlsen fra Atlas er bare en stærk kvinde. Hun fik ny PR i træk og tokamp. Desværre kiksede 90 kg i stød. Med 73 kg i træk, 87 kg i stød, blev det 160 kg i tokamp.

Freja Obel Rosendahl fra Viking er bare en sej juniorløfter. Hun gik efter at forbedre sine egne dansk rekorder og det lykkedes over al forventning. Med 77 kg i træk, 83 kg i stød og 160 kg i tokamp så 5 nye danske rekorder dagens lys.

Amalie Løvind fra Ålholm løftede en flot serie med 6 godkendte løft med 75-95-170 kg som slutresultat, dog noget under hendes egne danske rekorder fra VM.

Amanda Poulsen fra Atlas gik efter nye danske rekorder. Et kiks i træk ødelagde planen i træk, som endte på 81 kg, en tangering. Der havde helt givet været til flere kilo med det lette løft hun havde på de 81. I stød tog revanche og klarede flotte 104 kg og dermed 185 kg i tokamp. 2 nye danske seniorrekorder.

I gruppe 2 gik det således:

Oliver Hedman fra Ålholm fik ny top i stød og tokamp. Han klarede 35-48-83 kg. Alle hans løft var samtidig nye danske ungdomsrekorder.

Lucas Stadil fra Atlas klarede ny PR i alle øvelser. Specielt i stød var der flot fremgang. 6 godkendte løft endte med 46-66-112 kg, en fremgang på 12 kg.

William Kofoed Fich-Olsen fra AK. Dan klarede også nye toppe, trods det at han for kort tid siden også havde forbedret sig ved Øst ungdom. Også han klarede 6 godkendte løft og sluttede med 50-68-118 kg efter en god indsats på de 68 kg i stød. Samtidig var det nye danske og ungdoms- og juniorrekorder i 61 kg klassen, 8 i alt.

Helt nye August Smith fra Esbern Snare. Klarede flotte 65-67-132 kg. 70 kg i stød kiksede desværre.

Frederik Stein fra Ringsted var atter i rekordhumør. Det blev til en forbedring af egne ungdoms- og juniorrekorder fra Øst Ungdom med 67-84-151 kg. Kiks på 70 kg i træk og 86 kg i stød, som dog snart er der. Så det blev til 6 rekorder.

Asdet Langtong (Champ) fra Gotha var flyvende. Nye PR over hele linjen. 73 kg i træk og 92 kg i stød. Et godt forsøg på 78 kg i træk røg desværre bagover. Der er basis for mere.

Allan Mwiseneza fra Esbern Snare viste også god form. Han klarede nye toppe med 80-90-170 kg, 20 kg bedre end hans PR. 92 kg i stød var også meget tæt på.

Ioan Lazar fra Gotha havde været syg og forventede ikke så meget, men det blev helt anderledes. En flot trækserie på 85-90-95 kg sad lige i skabet. I stød blev det til 115-110-115 kg og dermed 210 kg i tokamp. Flot kæmpet. 9 nye mastersrekorder i 40-44 år i 89 kg klassen var klaret.

Morten Trolle Ahrenkiel fra Gotha så ud til at være i god form og forsøgte da også nye toppe, men de afgørende løft var alligevel for tunge. Han endte på 108-125-233 kg. 113 og 114 kg i træk samt 133 og 134 kg i stød røg på gulvet. Kom igen Morten. Men det Morten klarede var nye danske mastersrekorder i 40-44 år i 96 kg klassen.

De 2 stærkeste var tilbage. Mathias Nancke Nilsson fra Viking fik flotte 115-150-265 kg. Både 120 kg i træk og 155 kg i stød var for tunge på dagen. Han fik dog vendt de 155 kg, men kiksede opadstødet.

Mikkel Andersen fra Viking var gået op i +109 kg og ville gerne have de danske rekorder der. Kravet var 150 kg i træk og 180 kg i stød. Mikkel er bare en sej gut og det blev til en flot serie i træk med 140-147-151 kg, alle godkendte. Ny dansk rekord. I stød startede han på 170 kg og derefter 180 kg, begge godkendte. Ny dansk rekord samt i tokampen med 331 kg. 185 kg blev sat på stangen, men den var dog for tung i vendingen.

Rigtig flot afslutning på et fantastisk stævne med et levende publikum der støttede alle løfterne. Speaker John Mørch er jo god til dels at informere om løfterne og få publikum med. Erling Langtved sad som sekretær og jeg selv var fotograf.

Som dommere sad Dorthe Lauridsen, Marga Jørgensen, Steen Sonne og Henrik Høst.

Efter oprydningen var det inviteret til fødselsdagsfest. Den blev i år afholdt i bokselokalet i kælderen. Pigerne fra Gotha havde pyntet op, så det var nogle hyggelige rammer. Maden kom udefra og jeg må sige at den var rigtig god. Det blev til nogle hyggelige timer, hvor der både var auktion over nogle indpakkede gaver samt en god snak med både Gothaløftere og alle dem fra de andre klubber, som deltog.

Allan Carlsen