Ålholm Cup 2018

Ålholm Cup 2018

May 2, 2019 Off By Allan Carlsen

Lørdag den 15. september blev det årlige Ålholm Cup afviklet på Ålholmskolen i Hillerød. Denne gang var der opsat et forhøjet plateau i den store hal. Skønne rammer for de 42 løftere, der på allerflotteste måde løftede sig til både danske og personlige rekorder samt placeringer i Ålholm Cup. Løfterne var opdelt i 4 grupper og løftede i vægtklasser. Der var dejligt mange tilskuere, forældre til de helt unge løftere og igen i år var Ålholm heldige at få besøg af Landskrona, som deltog med mange gode løftere.

Jeg må sige at kampgejsten og teknikken hos langt de fleste var i top. Ålholm Cup er unik på den måde at der også konkurreres i en 35 kg vægtklasse. Her kommer et referat af hvordan det gik de enkelte løftere. Lad mig starte med pigerne.

35 kg klassen havde 3 deltagere. Frida Brøchner fra Viking lagde forsigtigt ud, men løftede sig var om nåede næsten hendes bedste løft. Det blev her til 14-20-34 kg samt en bronzemedalje. Tilde Hansen fra IK.99 var uheldig i træk, hvor 19 kg (ny top) kiksede 2 gange, men i stød tog hun revance og klarede flotte 28 kg og dermed 45 kg i tokamp, også ny top. Men stærkest var lokale Leyla Muratov, der har helt eminent. Hun fik nye PR i alle øvelser, endda op til flere gange. En forbedring på 7 kg med 22-30-52 kg.

40 kg klassen bestod af 4 løftere. Saga Herzberg fra Landskrona fik 15-16-31 kg og måtte tage til takke med 4. pladsen. Olivia Achen fra Viking klarede ny top i træk og tokamp med 20-22-42 kg. Det gav en bronze. Elisa Donnerhag fra Landskrona fik flotte 21-28-49 kg. Sølvmedaljen var hjemme. Emily Lykke fra Viking er bare suveræn. Det blev til nye PR over hele linjen med 29-38-67 kg. Velfortjent guld.

44 kg klassen deltog 4 løftere. Helt nye Sophia Agertoft fra Bagsværd. Søster til Jasmin. Hun fik 6 godkendte løft og sluttede med 18-22-40 kg. Det gav en 4. plads, idet Malou Gøthler fra Viking med nye toppe klarede 17-24-41 kg og dermed en bronzeplads. Klubkammeraten Isabella Mas fra Viking er også helt ny, men klarede alligevel 18-26-44 kg. Fint med en sølvmedalje ved sit første stævne. Men Tiana Stockford, også fra Viking, satte nye PR med 21-28-49 kg og kunne dermed velfortjent modtage en guldmedalje.

48 kg klassen bestod kun af en løfter, Emma Brøchner fra Viking. Hun var meget tæt på ny top i træk med 27 kg men desværre kom den ikke helt på plads. Til gengæld gik det bedre i stød med ny top på 36 kg. Dermed 61 kg i tokamp, en tangering af bedste resultat.

53 kg klassen deltog 5 løftere. Nye Annabel Rafsted fra Bagsværd fik her ved sit første stævne 14-14-28 kg. Frida Styrk fra IK.99 opnåede 6 godkendte løft med nye toppe over hele linjen ved at klare 24-31-55 kg. Hun var dog oppe imod stærke løftere og Zenia Turkovic fra Landskrona fik 34-43-77 kg hvilket gav en bronzemedalje. Samia Danris fra Viking løftede fornuftigt og kunne med 41-49-90 kg sikre sig sølvet. Men Luna Ohm Lydestad fra IK.99, som løfter teknisk flot, satte ny PR i træk og tokamp. Her blev det til 48-58-106 kg og en guldmedalje.

58 kg klassen havde 3 deltagere. Silje Styrk fra IK.99 var blevet noget bedre siden sidste stævne og klarede her nye PR med 21-28-49 kg. Kun 22 kg i træk kiksede. Det gav en bronze. Maya Bjørnvik fra Bagsværd fik ny top i stød og opnåede 43-55-98 kg samt en sølvmedalje. Men stærke Siff Wibling fra Viking kunne med ny top i stød og tokamp sikre sig guldet. Det blev til 58-69-127 kg, endda meget lette løft.

63 kg klassen måtte Emilie Schmidt-Lund fra IK.99 kaste håndklædet i ringen inden start. Hun afstod fra alle sine løft. Det gav Jasmin Agertoft fra Bagsværd frit spil og det udnyttede hun til fulde. Nye PR over hele linjen med 57-70-127 kg og selvfølgelig en guldmedalje.

69 kg klassen havde 3 deltagere. Maya Enghoff fra Bagsværd fik 6 godkendte løft og sluttede på 25-35-60 kg, hvilket var nye toppe i alle øvelser. Bronze blev det til. Der var en utrolig flot kamp om guld og sølv. Freja Obel Rosendahl fra Viking er normalt meget bedre en Jessie Sahra Larsen fra Ålholm i træk, men her kiksede hun desværre 68 kg i 2. forsøg og selv om hun fik den i 3., så var hun kun 2 kg foran. I stød er Jessie normalt stærkest og her lykkedes det hende at sætte ny PR med 86 kg, hvorimod Freja måtte nøjes med 83 kg. Sølvet gik dermed til Freja og guldet til Jessie. Det kan sagtens blive omvendt næste gang de mødes. Under alle omstændigheder så give konkurrence bedre slutresultater.

Kun Jamila Klæbel fra Viking stillede i 75 kg klassen. Hun havde selv de bestående ungdomsrekorder og her blev det til nye danske rekorder med 37 kg i stød og 67 kg i tokamp. Stort tillykke.

Hos drengene gik set således:

35 kg klassen havde 4 løftere. Helt nye og lette Tristan Nordstrøm fra Bagsværd løftede flot og klarede 6-10-16 kg. Desværre missede 7 kg i træk, ikke fordi den var tung, men grundet manglende rutine. Malthe Kairies fra Ålholm fik nye toppe i alle øvelser og sluttede på 15-18-33 kg. Det gav ham bronze. Sølvet gik til Alfred Donnerhag fra Landskrona. Fik lige lidt mere i stød og kunne dermed sikre sig 2. pladsen. Han fik 15-20-35 kg. Men Alfred Høj fra Viking var suveræn og med nye PR blev det til 20-24-44 kg. Guldet var sikkert.

40 kg klassen bestod kun af en løfter, Luka Tiago Jensen fra IK.99. Her blev det til ny top i stød og tokamp. Desværre kiksede 30 kg i træk 2 gange. Men alligevel velfortjent guld.

3 gutter i 50 kg klassen. Oliver Ege Hedman fra Ålholm var bestemt i god form og forbedrede både træk og stød med 3 kg, altså 6 kg mere i tokamp end tidligere. Det blev til 35-44-79 kg, men det var kun nok til en bronze, idet næsten nye Jonathan Andersen fra Jyden med væsentlige forbedringer kun sikre sig sølvet. Han klarede 6 godkendte løft og 42-56-98 kg. Kun Micklas Hansen fra IK.99 kunne overgå de 2 andre. Micklas klarede ny top i alle øvelser og sluttede på 51-61-112 kg. Både 53 og 63 kg kiksede hårfint. En flot teknik og en velfortjent guldmedalje.

62 kg klassen var kun Frederik Stein fra Ringsted. Han har udviklet sig flot i den senere tid og han fortsætter med at få flere og flere kilo på stangen. Her blev det til ny top i træk og tokamp med 66-76-142 kg. Så flot.

69 kg klassen havde 2 deltagere. Silas Hansen fra Viking løfter rigtig flot og han virker meget målrettet når han løfter. Det gav bonus, idet han igen satte nye PR. Det blev til 29-40-69 kg, i alt 6 kg fremgang og en fornem sølvmedalje. Men når man er oppe imod Esben Helmø-Larsen fra Bagsværd. Han opnåede ny top i træk og tokamp. Selv et forsøg på 95 kg i træk var meget tæt på. 92-118-209 kg blev resultatet og selvfølgelig en guldmedalje.

Adam Muratov fra Ålholm stillede som eneste mand i 77 kg klassen. Han har vist trænet, for sikken en fremgang han viste. Med 70 kg i træk, 75 kg i stød og 145 kg i tokamp blev det til 26 kg fremgang og så var 81 kg i stød meget tæt på. Fortsæt endelig den flotte stil.

Omed Alam fra Ålholm vejede ind til 85 kg klassen med en kropsvægt på lige over 80 kg. Uden konkurrence lavede han nogle flotte opvisningsløft på 120 og 125 kg i træk samt 145 og 155 kg i stød, endda uden at anstrenge sig. Det er en fornøjelse at se Omed løfte.

Anders Warberg fra Viking var alene i 94 kg klassen. Han var utrolig tæt på at sætte ny top i træk med 85 kg, men den røg desværre bagover, hvorved han skadede sine albuer, dog heldigvis ikke alvorligt. Det betød at han derefter kun tog et let stød på 50 kg for at få en tokamp. Altså 80-50-130 kg og en guldmedalje.

2 gutter i 105 kg klassen. Melker Håkansson fra Landskrona benyttede den gamle udfaldsstil i træk, hvor han opnåede 48 kg og i stød blev det til 60 kg. Men med 108 kg i tokamp blev det kun til sølv, idet Joseph Margaryan fra Viking, som er superstærk, klarede 105-135-240 kg.

Bedste kvinde blev Jessie Sahra Larsen fra Ålholm, der klarede 193,8 Sinclairpoint og bedste mand blev ikke uventet Omed Alam med 340,8 Sinclairpoint. Omed fik samtidig overrakt 5 diplomer for hans fantastiske danske juniorrekorder fra VM Junior i Uzbekistan.

Nikolaj Vincentzen og Philip Heiberg fra Ålholm fungerede for første gang som dommere efter at være blevet uddannet som B-dommere. Derudover var Dorthe Lauridsen, Marga Jørgensen og Henrik Høst. Som stævnesekretær sad Erling Langtved og jeg selv. Som speakere fungerede Henrik Høst og jeg selv.

Billeder fra stævnet kan ses på Dansk Vægtløftnings Forbunds Facebookside og resultater på VLSTAT.dk.

Allan Carlsen