Svendborg Cup 2017

3. maj 2017 15:19 , af Henrik Schou Madsen

Lasse Møller

Svendborg Cup 2017 blev afviklet den 29. april 2017 i Svendborg Idrætshal.
Dommere var: Finn Jensen, Kono, John Hansen, SAC og Henrik M Olesen.
Referat indsendt af Allan Tang Jespersen.

Svendborg Atlet Club og Svendborg Motion & Vægttræning have oprindeligt satset på, at der skulle deltage 2 egyptiske top-løftere fra Cairo og El Fayum, - vægtløftere som kunne løfte over 200 kilo i stød og 175 kilo i træk.
Imidlertid pådrog den ene sig en skade, så han ikke kunne starte, og den anden kunne ikke nå at få udstedt visa til Danmark.
Den egyptiske landstræner, Mohamed Hosny, som flere gange har været i Svendborg, i forbindelse med stævner, fandt en anden stærk ung vægtløfter, Mohamed Farouk, som fik udstedt Visa, og der blev købt nye flybilletter.
Men, da de to egyptere stod i afgangshallen i Cairo lufthavn, var der en emsig officer fra hæren, der forlangte, at Farouk skulle have medbragt originalen af hans frigørelsesattest fra hæren, og ikke bare en kopi af attesten. Træneren forklarede, at han og andre vægtløftere, ikke havde originalen med når der var ude at rejser til VM og andre store stævner, men den strikse officer ville ikke tillade, at man rejste ud af Egypten, når man kun havde en fotokopi af attesten.
Resultatet blev, at Farouk ikke fik lov til at gå ombord i flyet til Danmark, men at det kun var træneren sder rejste - uden nogle atleter!
Egypten er en diktatur stat, hvor hæren bestemmer hvad der er lov og orden, - sådan som det har været i mere end 5000 år, og det må man indrette sig efter.

På trods af afbud fra egypterne, så blev stævnet alligevel en sportslig succes, idet mange af de deltagende satte personlige rekorder og fik oplevet, hvordan det er at stå på platformen, med skarpe projektører i ansigtet, og 3 dommere, som kigger godt efter, at øvelserne bliver udført helt og aldeles som der står i reglerne.

Stævnets Cup (pokal) blev vundet af den lokale Lasse Møller, der løftede 105 kilo i træk, og i et fjerde forsøg uden for konkurrence også fik godkendt fine 110 kilo. I øvelse stød fik han 135 kilo, som var ny stævnerekord for Lasse, som dermed opnående en 2-kamp på 240 kilo, der er et rigtigt godt resultat for en mand, der kun vejr 81 kilo.


Lasse Møller

Hos kvinderne, var der kun to deltager, som dog begge gjorde det godt. På baggrund af manglende stævnerutine blev det Lenny C Thusholdt, VK Kono, Odense, der vandt
I øvelsen træk, med 43 kilo, og sølvet gik til Damla Oz, og VK Kono, Odense.
Lenny vejede 60,0 kilo og Damla 61,2 kilo. Letteste vinder når der regnes sinclair point ud. Ellers havde det været den atlet der først havde løftet vægten med de 43 kilo.
I øvelsen stød, blev rollerne byttet om, idet Damla Oz var overlegen med fine 65 kilo på strakte arme, mod Lennys kun 53 kilo.


Damla Oz

Hos herrene/drengene, blev der kæmpet bravt om pladserne, men i begge øvelser var det Lasse Møller, Svendborg Atlet Club, der vandt med 105 kilo i træk, 135 kilo i stød og 240 kilo i 2-kamp.

Sølvmedaljen gik til Mads Kjærgaard Held, VK Kono, Odense, som løftede nogle flotte tekniske løft, hvor han fik 100 kilo i træk, 125 kilo i stød og 225 kilo i 2-kamp.
Bronze gik til klubkammeraten Kristian Juul, VK Kono, Odense, med 90 kilo i træk, 126 kilo i stød og 216 kilo i 2-kamp.


Mads Held

En flot præstation blev leveret af den 16 årige Roman Kocharyan, Scoop, Hamburg, der satte nye personlige rekorder i henholdsvis træk med 73 kilo. 92 kilo i stød og 165 kilo i 2-kamp. Romans kropsvægt var kun 56,7 kilo!


Steffen Thi Nielsen

Steffend Thi-Nielsen, VK Kono, løftede nye personlige rekorder med 75 kilo i træk.100 kilo i stød og 175 kilo i 2-kamp.
Nikolaj Bache Ruud, Kono, Odense, 65 kilo i træk, 89 kilo i stød, og 154 kilo i 2-kamp.
Virab Kostanyan, Svendborg AC, 16 år, 72 kilo i træk, 90 kilo i stød og 162 kilo i 2-kamp.
Kristian T Hansen, Svendborg AC, 70-90= 160
Nikolaj Bache Ruud, VK Kono, 65-89=154 kilo
Marat Malxasian, Svendborg AC, 53-70= 123 kilo (54,3 kilo kropsvægt)
Velid Besirevic, Svendborg AC, 50-68= 118 kilo (79,3 kilo kropsvægt)
Erik Meyer, VK Kono, 42-53= 95 kilo
De to sidst nævnte atleter, deltog for første gang i et stævne, og alle vægtløftere husker, hvordan det føltes, første gang man stod helt alene, på en platform 4x4 meter, og ikke havde andre end sig selv til at præstere. Alle husker også den nervøsitet man følte, de sidste dage inden stævnet, og hvor bange man oprigtigt var, for ikke at leve op til sin træners forventninger, og ikke mindst sine egne forventninger!
I vægtløftning, som langt fra er holdsport, men en sport for individualister, som hele tiden kæmper mod sine egne resultater, kan en træner ikke ”love at ville hjælpe dig til dine mål”, som fitnessforretningerne reklamere med. En vægtløfter når ALDRIG sine mål, for når en personlig rekord er opnået, gælder det om at forbedre den. Det samme gælder for verdensmesteren, der er indehaver af verdensrekorden. Han/hun ønsker at forbedre den, og hvis man som en af de meget, meget få skulle vinde guld ved OL - ja så kan man måske sige, at et delmål er nået, - men så ønsker man at vinde guld 4 år senere. Man når aldrig ”sine mål” som vægtløfter, - måske er det derfor der er så få vægtløftere, - eller måske er det fordi det ER tungt?

Lørdag, den 6. maj, sender Svendborg AC, 6 vægtløfter til Preetz, i Nord-Tyskland, hvor de er blevet inviteret til at deltage uden for konkurrencerne, altså således at de ikke kan vinde et mesterskab, men det vil uden tvivl give rutine, og blive en oplevelse for de unge atleter at løfte ved et mesterskab i Tyskland, hvor der vil være samme antal deltager, som der var tilskuere, ved Svendborg Cup 2017 i Svendborg Idrætscenter, nemlig et halv hundrede.
Til mesterskabs stævnet i Tyskland er følgende udtaget: Nikolaj Lerche, (48 kilo), Marat Malxasina, (56 kilo), Virab Kostanyan, (69 kilo), Velid Besirevic, (85 kilo), Christian Iversen Deichgraeber, (85 kilo), Lasse Møller, (85 kilo)

Allan Tang Jespersen
Svendborg AC