Nytårs Cup i Slagelse

4. februar 2017 09:43

Fredag den 30. december afholdt AK. Atlas et nytårsstævne.

AK. Atlas havde taget initiativ til at afholde et nytårsstævne den 30. december. 27 løftere fra eksisterende og forhåbentlig nye klubber deltog.

Stævnet var primært arrangeret fordi nogle af løfterne var sidsteårs ungdom og sidsteårs junior.

Det var altså sidste chance for at sætte rekorder i de aldersklasser. Men lige så meget for at tiltrække nye løftere til vægtløftningen.

Det skal siges at der generelt var en høj standard rent teknisk og alle kæmpede det de har lært for at forbedre egne toppe. Løfterne blev inddelt i 4 grupper, hvilket jeg synes var lige lovlig mange, idet det afstedkom lange pauser. Med stævnestart kl. 13 var vi først færdige kl. 17.45. Jeg ved at Frank Petersen påtænker at gøre dette stævne til et fast nytårsritual, så derfor vil jeg anbefale en tidligere stævnestart samt større grupper. Det giver en mere flydende afvikling.

 

Der løftedes efter Sinclairtabellen og bedste kvinde og bedste mand blev præmieret. 14 kvinder og 13 mænd deltog.

Gruppe 1:

Siff Wibling fra Viking har længe kredset omkring nye rekorder i 48 kg klassen, også flere forsøg på en seniorrekord i træk, men her sidst på året var hun slidt. Trods lette løft kom de ikke på plads og derfor blev det kun til et godkendt træk og et stød med et samlet resultat på 96 kg. Rekordforsøgene på 47 og 57 kg kiksede.

Jasmin Agertoft fra Bagsværd løftede i 58 kg klassen. Hun nåede knap sine toppe, men løftede pænt. Her blev det til 46 og 57 kg. Jasmin er ungdomsløfter de næste 2 år.

Freja Obel Rosendahl fra Viking ville også meget gerne sætte de sidste ungdomsrekorder i 63 kg klassen, men også hun har været gennem et hårdt år og de 66 kg i træk ville bare ikke helt på plads. I stød satsede Freja og måtte erkende at 75 kg som udgangsvægt er meget tunge her sidst på året. Det blev til 3 kiks.

Jórunn Debess fra Napoleon CBC var helt ny, men løftede flot og endte på 50 kg i træk og 60 kg i stød i 75 kg klassen.

Thuy My Vu fra Århus AK lå noget under personlige toppe, men løftede sikkert og flot. Det blev til 45 kg i træk og 60 kg i stød i 75 kg klassen.

Signe Nordahl ligeledes fra Århus AK var med for første gang. Hun løftede også i 75 kg klassen og klarede 6 godkendte løft med 50 og 57 kg som bedste resultat.

Mona Kristensen fra Weightlifting by the Mill var også helt ny. Hun fik 38 kg i træk samt 51 kg i stød. Lidt mere sikkerhed i løftene og der er mange flere kilo.

Dorthe Lauridsen fra IK99 var kommet for at forbedre de danske rekorder for Masters i 45-49 år, men hun måtte sande at rekordforsøgene var tunge og derfor kiksede. Det blev til 43 og 62 kg.

Gruppe 2:

Omed Alam fra Ålholm var sidste års ungdom, men skulle ikke i top. Det blev igen til en flot opvisning i vægtløftningens kunst og med 6 godkendte løft og 110 kg i træk og 130 kg i stød blev han bedste mandlige løfter med 307,56 Sinclairpoint.

Emil Matthews fra Atlas gik tydeligvis efter nye toppe. Desværre kiksede 111 kg i træk 2 gange, selv om de var tæt på at lykkedes. I stød blev det til ny top med 140 kg, endda lette. 245 kg i tokamp var også ny top.

Sebastian Skærlund fra Jyden overraskede positivt. Det blev til flotte 110 og 140 kg i 85 kg klasse. 143 kg i sidste forsøg var dog for tunge.

Bjørn Skovgaard Lerche fra Weightlifting by the Mill var med for første gang. Selv om det ikke har været vægtløftningen, der har været i højsædet i årets løb lykkedes det med en fantastisk fokus at klare 96 og 130 kg. Flot.

Ole Thomsen fra Bagsværd stormer bare frem. Her lykkedes det med nye toppe over hele linjen. 115 kg i træk og 142 kg i stød. Som han selv sagde, så er der til mere. Han er også junior næste år.

Magnus Brandt fra Atlas gik efter at sætte en ny dansk juniorrekord i 94 kg klassen her som sidsteårs junior. Træk gik ikke helt efter planen, idet 125 kg kiksede 2 gange, så det ”kun” blev til 115 kg. I stød lykkedes 150 kg i første forsøg. Derefter 157 kg, som dog var for tunge i 2 forsøg. Så Simon Darville kunne beholde sin rekord.

Gruppe 3:

Amanda Poulsen fra Atlas har fra starten af sin karriere løftet så flot og her gik hun efter nye toppe og endda en dansk rekord. Det blev til 68 kg i træk, idet 70 kg ikke kom helt på plads. Det ville ellers have være ny top. I stød var hendes top 90 kg og her lykkedes 91 kg, men det bedste var at hun klarede resultatet samlet, så tokampen nu lyder på 159 kg, en fremgang på 6 kg. Et godt forsøg på 96 kg, som ville have været ny dansk seniorrekord i 58 kg klassen, mislykkedes desværre. Den var tung, men ikke urealistisk. Det er Lisbeth Østergård fra Jyden der har den nuværende rekord på 95 kg fra april 2003. Amanda fik dog opnået dagens bedste resultat blandt kvinderne med 225,57 Sinclairpoint.

Mette B. Jepsen fra Bagsværd, som ellers har atletik som hovedsport valgte lige at afprøve sin vægtløftningsform. Det blev som sædvanligt flotte løft, men noget af styrken er forsvundet. Her blev det til 59 kg i træk og 75 kg i stød, ganske flot.

Nanna Vigild fra Atlas havde vist trænet og var blevet mere sikker i sine løft. En flot fremgang og nye toppe med 63 og 83 kg. Forsøg på 65 og 85 kg mislykkedes, men tro mig de er der snart.

Frida Thestrup fra Weightlifting by the Mill var helt ny. Hun løftede i 69 kg klassen og klarede desværre kun første forsøg i træk med 55 kg. Både 61 og 66 kg kom ikke rigtig på plads over hovedet. Kom igen. I stød var det kun 85 kg der kiksede. Flotte 80 kg blev godkendt. Flot debut.

Laura Tolstrup fra VK. Heden er junior til og med næste år. Her blev det forsøg på ny dansk juniorrekord i træk med 69 kg. Meget tæt på, men et kiks. I stød var det 86 kg, som desværre også mislykkedes. De 2 rekordforsøg lykkes meget snart. Hun endte på 65 og 82 kg.

Louise Vennekilde fra Atlas er helt fantastisk. Hun er super stærk og har en god teknik. Et forsøg på 84 kg i træk (ny top) mislykkedes hårfint, så det kun blev til 81 kg. I stød lød serien på 100 kg, som lykkedes. Derefter 106 kg, som samlet ville have givet kravet til EM Senior. I 2 forsøg var de 106 kg meget tæt på, så jeg tænker at hun får lidt mere med i træk, så skal hun nok klare kravet. Jeg tror på at Claudia Mues’ rekorder i +75 kg står for fald, hvis ikke det lige var fordi der indføres en 90 kg klasse.


Bedste kvinde: Amanda N. Poulsen, AK. Atlas

Gruppe 4:

Viggo Hilliard fra Århus Crossfit lagde meget forsigtigt ud, men det viste sig at han klarede nye toppe over hele linjen. Det blev til 70 kg i træk og 90 kg i stød. En fremgang på 7 kg. Han er også junior de næste 2 år.

Christoffer Holm Larsen fra Århus AK klarede ny top i træk med 92 kg og flotte 117 kg i stød. En samlet fremgang på 10 kg.

Kasper Elstrøm fra VK. Heden var i superform. Med nye personlige toppe på 97 kg i træk og 112 kg i stød kunne han roligt gå det nye år i møde. En fremgang på flotte 14 kg.

Louis Nissen fra Bagsværd klarede også nye PR. Det blev til 10 kg fremgang i træk til 80 kg og 7 kg i stød til 107 kg. Flot.

Nikolaj Halkjær Lindbjerg fra Sportshøjskolen løftede for første gang til et vægtløftningsstævne og jeg må sige at det var en flot debut. Det blev til 100 kg i træk og 120 kg i stød. Forsøg på 103 og 125 kg var bestemt ikke langt væk.

Jacob Haurum fra Esbern Snare var noget uheldig. Tangering af egen top i træk kiksede 2 gange. I stød ville 100 kg heller ikke på strakte arme, så det endte med 72 og 94 kg.

Mathias Kleinsø fra Århus AK var også uheldig i træk. Både 80 og 83 kg mislykkedes, så det blev kun 75 kg. I stød lykkedes det derimod med ny top på både 105 og 110 kg, hvilket også gav ny top i tokamp med 185 kg.


Bedste mand: Omed Alam, Ålholm IF

Som dommere fungerede Marga Jørgensen, Dorthe Lauridsen, Erling Langtved, Peter Stig Larsen og Johnny Larsen. Som sekretær og stævnestyrer sad Maya fra Århus og jeg selv var speaker.
Allan Carlsen