Nordiske ungdom / junior mesterskaber 2017 Pori Finland

30. oktober 2017 16:45 , af Henrik Schou Madsen

Det danske hold ved NM Ungdom/junior 2017 i Pori, Finland!

De danske u17 piger; Sif wibling (AK Viking) i 53 kg klassen og Jasmin Agertoft (bagsværd VK) i 58 kg klassen lage hårdt fra land med, hver 6 gennemførte løft med dertil hørende personlige rekorder!
Sif var yngste i sin klasse med 2 og 3 års forskel til de andre i, så med 56 kg i træk, 63 kg i stød og en total på 119 kg rakte det denne gang til en 5 plads.
Jasmin i 58 kg klassen havde samlet så meget sammen på hendes flotte serie i træk 48-50-52, at hun på et let første forsøg i stød på 61 kg sikrede sig en bronze medalje foran den finske løfter. Jasmin lage yderligere på med nye personlige rekorder, så det blev til både 64kg og 67kg i stød. Flot debut!

I junior klassen var der dobbelt dansk i 63 kg klassen damer, hvor Camilla Hove (AK Atlas) desværre kun fik sine første forsøg godkent. Hendes løft var egentlige tempofyldte nok, men teknikken ville ikke rigtig på dagen og i hendes første optræden til nordiske mesterskaber, så tokampen blev lidt beskeden i forhold til trænings resultater. Så på den igen Camilla.... der er masser af kilo forude.
Freja Rosendahl (AK Viking) har modsat Camilla været afsted nogle gange, og kviterede med 5 godkendte løft og en flot 4 plads. Desværre havde Freja ikke muligheden for at være med i afgørelsen, da bronzevinderen var en del stærkere i stød.

Igen i junior klassen 69 kg damer var der dobbelt dansk deltagelse, idet Jessie Larsen (Ålholm IF) og Laura Tolstrup (Aarhus AK) skulle dyste om placeringerne.
Jessie kom rigtig skidt fra start, og skulle helt ud i sit 3 forsøg i træk før vægten sad der, men nok til lige at komme foran Laura, der efterfølgende kiksede 67 kg. Efter stødene er det derfor Jessie, der trækker det længste strå og bliver samlet nummer 3, imens Laura må tage til takke med en 4 plads og et forsøg på dansk junior rekord, der desværre bliver underkendt med stemmerne 2-1. Der er ingen tvivl.... den rekord skal nok blive slået i år!

I 90 kg klassen junior damer, var der lagt op til hård duel imellem Mathilde Aagaard (AK Atlas) og Finske Nea Hukkinen! Begge slutter på 75 kg i træk - faktisk dansk junior rekord i denne klasse. Derefter til stød; først finnen på 90 kilo derefter 91 kg til Mathilde. Finnen vælger 97 kg og klarer den. Mathilde vælger 98 vægten bliver vendt både i andet og tredje forsøg, men Mathilde må give fortabt på opadstødet og må tage til takke med sølvet i år.

77 kg klassen junior mænd;
Magnus Ostermann (IK 99) har haft lidt skadesproblemer i sæsonen, og da der var mulighed for at bygge lidt stille på vægten, og samtidig være sikre på medaljen gik vi efter dette. Først bronze så sølv i klassen, samt 6 godkendte forsøg og en flot debut. Så var den hjemme!

Omed Alam (Ålholm IF) var for en uge siden til EM Albanien, hvor han satte dansk rekord i træk med 132 kg. Taktikken ved disse nordiske mesterskaber var at sikre sig guldet, og forsøge nye rekorder. Først 125 kilo der blev godkendt - dernæst forsøg på ny dansk junior rekord med 133 kg …………….. Det blev 133 ubehagelige kilo, idet modtagelsen bliver så hård, at begge albuer får et gevaldigt tryk/vrid således, at de er tæt på at ryge af led. Omed får på forunderligt vis trykket vægten på plads, og rekorden er godkendt, Vi vælger klart at afstå fra sidste træk, da det var tydeligt, at et tredje forsøg ville være forkert efter disse betingelser.
Efter at have sundet sig lidt, og en kort dialog, blev stød sat i gang. Det der skulle have været et ok første forsøg på 155 kg ender i at Omed får lagt stangen, så han får gardiner og må smide stangen! En lille forskrækkelse og på den igen i andet forsøg, ingen problemer og godkendt Herefter igen et forsøg på ny dansk rekord i stød med 163 kg. Vægten bliver vendt, men kræfterne er sluppet op
Men med et resultat et godt stykke foran de andre bliver Omed Alam sikker nordisk mester, og med en sinclair på 362,313 bedste junior på tværs af alle vægtklasser!

Sidste mand og endnu en debutant ved disse mesterskaber var Ole Thomsen (Bagsværd VK) og sikken en start 113-117-120 i træk tangering af pr, herefter til stød 140 kg og første medalje sikret. så går kampen i gang, hvem skal blive nordisk mester i 94 kg klassen mænd? - trænerteamet havde en god fornemmelse idet Oles løft under opvarmningen havde set rigtig gode ud. Både den svenske løfter og Ole skal have 145 i andet løft som begge klarer. Den svenske løfter vælger 149 kg for at gå forbi Ole. Denne vægt bliver godkendt, så sagen er klar; Ole skal have sit sidste forsøg for at blive nordisk mester, vægten bliver vendt rimeligt ok, men men, hvor kunne vi have nydt den danske national melodi, hvis det opadstød bare havde været der, så selvfølgelig skuffelse men Ole var en sølv medalje rigere.

// Frank Petersen