Julehilsen fra formanden

20. december 2017 12:45 , af Henrik Schou Madsen

Først en glædelig jul og et godt nytår til alle jer aktive, ledere og trænere i vores foreninger samt jeres familier.

En lille status på året, hvor den store opgave for os har været at udarbejde de aftaler med DIF, der skal være med til at sikre DVF økonomisk tilskud fra DIF i årene fremover. Vi i bestyrelsen var meget glade for den opbakning vi mødte ved det første møde i processen, samt den efterfølgende energi til at nå i mål med aftalerne. Aftalerne er nu på plads, underskrevet og godkendt af DIF's bestyrelse.

På det sportslige område har året været rigtigt godt med en fantastisk afslutning ved VM Senior, hvor flere gamle danske rekorder stod for fald.
Der er stadig udfordringer på junior og ungdomssiden og det vil kunne ses på de tiltag DVF vil foretage de kommende år. Der er for få klubber, der formår at gøre sig interessante for de helt unge, og det er jo her fra fremtidens eliteløftere skal rekrutteres.
De som fanges af vores sport opdager, at de værdier man opnår i træning og klubfællesskaber ruster en til et godt liv på mange andre planer

2017 var året, hvor kvinder endelig fik DIF’s medaljer ved DM Senior.

Vi fik i 2017 bevis for, at vores beslutning om samarbejde med Anti Doping Danmark var den rigtige. Ved VM Senior 2017 var vores løftere i B grupper fordi 9 nationer er udelukket for deltagelse på grund af doping i en periode på et år. Dette er for kort efter vores mening men dog en begyndelse. Vi har, sammen med de øvrige nordiske lande rette henvendelse til IWF for at forhindre disse lande i at komme tilbage, før de kan vise, at der er sket en ændring i den nationale dopingkontrol.

Vi er i dialog med Team Danmark for at få anerkendt det dilemma vi er i som en ren vægtløftningsnation, der af samme grund ikke kan konkurrere på lige vilkår internationalt. Vi vil gerne kunne tilbyde vores bedste løftere at blive en del af Team Danmarks støttekoncept.

Glædelig jul godt nytår
Erling