Et brag af en fødselsdagsfest

18. december 2017 12:57 , af Henrik Schou Madsen

AK Gothas formand Gordon Lund åbnede stævnet!

Lørdag den 16. december 2017 kunne AK. Gotha fejre sin 60 års fødselsdag. Det blev gjort med maner. Som sædvanlig var der inviteret løftere til fødselsdagsstævnet, men denne gang rigtig mange fra AK. Gotha. Stedet var på hjemmebane i Bavnehøjhallen og der var gjort rigtig meget ud af forberedelserne.

Der var på forhånd arrangeret en udstilling af ting og sager fra Gothas historie, blandt andet en Top 25 liste fra midten af 1960’erne, John Schou’s vægtløftningssko (dem han trak 150 kg i), billeder af AK. Gothas æresmedlemmer (de sidste 4), idet det ikke havde været muligt at skaffe billeder af tilstrækkelig god kvalitet af de 4 første. Det arbejdes der så på. Der var i dagens anledning fremstillet en ny plakat med portræt af Henrik Nobel. Den hang så side om side med en plakat af Benny Risnæs (begge i øvelsen træk). Desuden en billedekavalkade af årene i Gotha. Desuden var der arrangeret en fotoseance med over 650 billeder, som via projektor blev kastet op på en dertil indrettet hvid plade. Billeder som skabte gode minder blandt tilskuere og løftere. Lokalet var blevet pyntet ekstra fint op med flag og borde til publikum, så fødselsdagsstævnet kunne afholdes under disse festlige rammer.


AK Gothas deltagere i eget fødselsdagsstævne.

De 21 løftere var delt op i 2 grupper, hvor vi så pigerne og de lette drenge i gruppe 1.

10-årige Emily Lykke fra Viking viste flot vægtløftning med nye toppe i alle øvelser. Med en kropsvægt på 33 kg blev det til 21-33-54 kg.

Luna Lydestad fra IK.99 løfter normalt rigtig flot teknisk, men desværre havde hun en dårlig dag og kiksede alle sine træk. Det blev hun selvfølgelig ked af, men fik lidt revance i stød. Her klarede hun 51 kg, kun 1 kg fra personlig top. 53 kg var lidt for tung. Kom igen Luna.

Sofie Ankerstjerne fra Gotha gik helt tydeligt efter nye PR. Hun var dog uheldig i træk og kiksede 42 kg, så hun måtte nøjes med 39 kg. Men så kom hun stærke igen i stød og forbedrede sin top 2 gange, så den nu lyder på 55 kg. I tokampen blev det også ny top med 94 kg.

Siff Wibling fra Viking gør det altid godt og her viste hun endnu engang sit talent. I træk forsøgte hun 57 kg, ny dansk rekord. Den lykkedes desværre ikke, men var meget tæt på. Så hun fik 55 godkendt. I stød gik hun efter ny dansk ungdomsrekord og juniorrekord på 65 kg i 53 kg klassen. Det lykkedes – HURRA. Og dermed også nye rekorder i tokamp med 120 kg. Tillykke.


Siff Wibling, AK Viking.

Pernille Bruhn fra Gotha er også i fremgang. En stærk pige, der dog lige skal have styr på teknikken. I træk kiksede hun desværre de 2 sidste forsøg. 57 kg, som ville være ny top er der snart. I stød lykkedes det så at få ny top med 70 kg. Flot. Også her er der til meget mere.

Frederik Harasuk fra Ringsted viste flot fremgang i begge øvelser samt en flot teknik. Han startede med nye PR og forberede dem 2 gange i begge øvelser. En samlet fremgang fra sidste stævne på hele 29 kg. Resultatet blev 54-69-123 kg med 6 godkendte løft.

Mai Britt Black fra IK.99 løftede i 63 kg klassen. Hun forbedrede sine PR i alle øvelser og klarede flotte 57-74-131 kg. Herligt at se den flotte teknik.

Helt nye Anna Kristina Nicklassen fra Gotha er fantastisk stærk og med flotte 62-80-142 kg kunne hun være godt tilfreds.

Freja Obel Rosendahl fra Viking stormer også bare frem. Hun er juniorløfter og det var tydeligt at hende og Roland havde lagt en plan om nye danske rekorder. Det opfyldte hun og med 72 kg i træk, 82 kg i stød og 154 kg i tokamp, kunne vi notere ny dansk rekord i 63 kg klassen i træk og tokamp. HURRA - Tillykke.


Freja Obel Rosendahl, AK Viking.

Amalie Løvind fra Ålholm er bare en imponerende løfter. Med en kropsvægt på bare 57 kg satte hun hele salen i kog med imponerende 77 kg i træk, kun 1 kg fra den 14 år gamle danske rekord. I stød gjorde hun det endnu bedre. Her slog hun Lisbeth Østergaards 14 år gamle seniorrekord ved at støde 96 kg. Et forsøg på 99 kg var meget tæt på. Men i tokampen blev det også til ny dansk rekord på 173 kg, så flot. HURRA.


Amalie Løvind, Ålholm VL

I gruppe 2 så vi følgende løftere:

Lucas Olesen fra Gotha løftede ikke helt op til egne toppe, men hans teknik er altid pæn. Her blev det til 80-90-170 kg, med et kiks i træk på 83 kg og i stød på 95 kg.

Buster Thorsen fra Jyden fik ny top i træk med 82 kg. I stød var det også lige ved at lykkes med 105 kg, men den blev desværre underkendt, så han måtte nøjes med 102 kg og en tangering i tokamp med 184 kg.

Jan Dalsfort fra Gotha løfter ikke så tit, men her fik han alligevel ny top i træk med 82 kg. I stød var kræfterne dog ikke til at komme i nærheden af egen top. Han måtte se 108 kg falde til jorden og måtte se sig tilfreds med 105 kg og dermed 187 kg i tokamp.

David Havmand fra IK99 løfter altid flot og med 6 gennemførte løft blev det til 90-110-200 kg. En god optakt til DM Senior i marts.

Asger Nymann Nielsen fra Gotha gik efter at sætte nye toppe, men både 93 jg i træk og 116 kg i stød var for tunge. De kom ikke helt på plads på strakte arme. Så Asger måtte nøjes med 90-112-202 kg, do kun 2 kg fra PR. Kom igen Asger.

Klaus Halbakken, også fra Gotha har være nede i en bakkedal rent resultatmæssigt, men her løftede han rigtig flot teknisk og klarede 6 gennemførte med 91-114-205 som slutresultat. Kun 2 kg fra toppen.

Ioan Lazar fra Gotha imponerede i træk ved at klare ny top med 5 kg til flotte 101 kg. I stød lagde han desværre ud med et totalt kiks på 110 kg, en vægt som ellers er let for ham. Han fik dog let 115 kg og øgede så til imponerende 125 kg, ny top med 4 kg. Den blev vendt, men var desværre for tung i opadstødet. Kom igen Ioan.

David G. Nielsen fra Gotha er en stærk gut, men ikke så sikker i sine øvelser, måske fordi han tager de høje vægte. 2 forsøg på ny top med 116 kg mislykkedes. Og i stød ville 136 kg heller ikke helt op, så han afstod fra 3. forsøg. Det blev til 110-130-240 kg. 7 kg fra toppen.

Morten Trolle Ahrenkiel imponerede alle ved at sætte ny PR i både træk, stød og tokamp, i alt med 33 kg, så flot. I træk blev det til 112 kg, i stød til 132 kg og dermed 244 kg. Han var vist også selv overrasket. Men Mortens gode teknik er med til at få de mange kilo på plads. Og så skal man lige huske at han trods alt er 40 år.

Mathias Strøm fra IK99 er også en fantastisk løfter. Med en kropsvægt på bare 69,3 kg løftede han flotte 112 kg i træk. 116 kg var meget tæt på. I stød blev det til 3 godkendte løft med 135 kg som bedste, altså 247 kg sammenlagt.

Men absolut bedste løfter var Mikkel Andersen fra Viking, som for bare 14 dage siden deltog ved VM i USA. Her blev det til så flotte løft med 150 kg i træk som bedste, endda lette. 153 kg var dog for tunge, men jeg er sikker på at de snart er hjemme. I stød blev det til flotte 180 kg, men et kiks på 183 kg. Mikkel du er bare imponerende stærk. 330 kg i tokampen er bestemt ikke at kimse ad.

Det afstedkom da også at Esben Madsen måtte tildele Mikkel det flotte sølvfad for bedste teknik til Mikkel – velfortjent. Desuden blev Mikkel af Anders B. Nielsen tildelt DVF’s elitenål for hans resultat på 330 kg i USA.


Esben Madsen overrækker sølvfad til Mikkel Andersen, AK Viking, som bevis på, at Mikkel blev stævnets bedste teknikker!

Inden jeg skulle overrække Bavnehøjpokalen til bedste præstation ved dette fødselsdagsstævne til en Gothaløfter benyttede jeg lejligheden til at uddele diplomer for danske rekorder til Siff Wibling, Freja Obel Rosendahl og Marga Jørgensen. Men Bavnehøjpokalen gik til Morten Trolle Ahrenkiel for hans imponerende fremgang.


Allan Carlsen overrækker Bavnehøjpokalen til Morten Trolle Ahrenkiel, AK Gotha.

Alle løftere blev tildelt en medalje samt en vægtstang på fod. Det samme gjorde dommerne, som var Dorthe Lauridsen, Marga Jørgensen, Erling Langtved, Steen Sonne samt Henrik Høst.

Et fantastisk stævne var til ende og mange personlige samt danske rekorder havde set dagens lys. Efter oprydningen blev der dækket op til en jubilæumsfest, hvor 70 personer deltog. Preben Skæg (Petersen) var sammen med sit band blevet engageret til at spille musik (Country og Western). De kom i gang efter en del taler og overrækkelse af gaver og hædersbevisninger. Ved denne lejlighed blev Anny Lund og Gordon Lund udnævnt til AK. Gotha’s 9. og 10. æresmedlem.

Allan Carlsen