En god og en dårlig dag på kontoret ved EM Junior/U23!

19. oktober 2017 19:23 , af Henrik Schou Madsen

Laura Tolstrup (Aarhus AK) debuterede ved EM!

Første løfter i ilden torsdag var EM-debutanten Laura Tolstrup Fra Aarhus AK, som skulle deltage i Junior 69 kg-klassen. Dagen startede med at undertegnede og Laura gik en tidlig morgentur kl.06.30 for at få de sidste småspændinger ud af kroppen. Herefter var det morgenmad indvejning og morgenmad igen, for derefter at tage ud til stævnestedet med bussen.

Opvarmningen i træk gik rigtig godt og uden kiks, men da trækkene op til EM ikke havde været helt gode, valgte vi at holde os til startvægten på de annoncerede 58 kg, som til trods for lidt nervøsitet kom fint på plads. 62 kg i andet forsøg blev desværre kikset, grundet sjusk fra Lauras side. Men i tredje forsøg fik hun koncentration på plads og løftet blev rigtig fint og selvfølgelig godkendt.

I stød havde vi meldt 80 kg som startvægt, men hvis opvarmningen gik fint var planen, at den skulle øges til 82 kg. Alt gik rigtig fint helt op til sidste opvarmningsløft på 80 kg, som Laura desværre misser, hvilket betød at vi blev på de 80 kg. Men på plateauet kom de 80 kg rigtig fint på strakte arme og vi øgede derefter til 84 kg. 84 kg blev også sat ganske fint og så kom det som Laura var gået efter! Et forsøg på at forbedre hendes danske juniorrekord i stød på 86 kg. stangen blev derfor øget til 87 kg, hvilket Laura fik vendt med lidt besvær. Desværre var der ikke rigtig mere krudt tilbage til opadstødet, som derfor blev kikset.

Til trods for den lidt konservative start på træk og det missede forsøg på dansk rekord, så var det helt sikkert en godkendt indsats af Laura, som fik styr på nerverne og fik 4/6 løft godkendt til sit første internationale mesterskab og bare niende stævne i alt. RIGTIG FLOT!!

Lauras serie:
Træk: 58 – 62 – 62
Stød: 8084 – 87
Total: 146 kg

Jeg er ikke i tvivl om, at der gemmer sig mange kilo i Laura og mon ikke den danske rekord i stød får endnu et skud, når hun deltager til de Nordiske mesterskaber i næste weekend i Pori, Finland.

Anden løfter der skulle løfte i dag var Nanna Vigild fra AK Atlas. Nanna skulle også have sin EM-debut i U23 69 kg-klassen.

Nanna Vigild, AK Atlas

Nanna vejede rigtig fint ind og hende og Frank havde planen klar, som var en start på 70 kg i træk med ønsket om at ramme en 75-76 kg.

Opvarmningen gik rigtig fint og Nanna var klar som første løfter til at gå ind på 70 kg. Første forsøg var helt sikkert præget af nervøsitet, men det kom med uden de helt store problemer. Derefter blev der øget til PR-forsøg på 74 kg, som desværre blevet kikset bagover. Efterfølgende blev Frank og Nanna enige om at hæve til 75 kg, da de 74 kg sådan set var lette nok, mens teknikken bare lige skulle på plads. Desværre røg også denne vægt bagover og Nanna måtte derfor nøjes med de 70 kg fra første forsøg.

I stød var planen at starte på 85 kg, for derefter at ende på omkring 90 kg. Når man lige har misset to forsøg i træk, så kan det være rigtig svært at samle sig igen til stød. Dette viste sig umiddelbart også at være tilfældet i dag for Nanna. Efter et let vend blev det dybe knickstød, som Nanna praktiserer, desværre misset foran. Vendet på andet forsøg var igen let og denne gang fik Nanna heldigvis ramt knickstødet noget bedre og løftet blev godkendt.
I tredje forsøg blev der øget til 88 kg, hvilket ville være ny top og løftet, der kunne give lidt oprejsning efter en skidt trækserie. Efter et lidt presset vendt, fik Nanna sat sig rigtig fint under stangen i knickstødet, men hvad der kort lignede en ny top blev desværre tabt på vejen op og Nanna måtte derfor nøjes med de 85 kg fra andet forsøg.

Nanna endte derfor med 2/6 godkendte, hvilket selvfølgeligt ikke er godkendt af hverken os eller Nanna selv, som havde stræbet efter noget mere. Desværre går det bare ikke altid som man håber, men jeg er ikke i tvivl om at Nanna kommer stærkt igen, når hende og Frank får finpudset teknikken lidt. Og en ting er i hvert fald helt sikkert. Det er ikke motivation der mangler eller talent!

Nannas serie:
Træk: 70 – 74 – 75
Stød: 85 – 85 – 88
Total: 155 kg

//David Havmand