EM Senior 2017 - de afsluttende betragtninger!

11. april 2017 10:43 , af Henrik Schou Madsen

Billede: Mikkel Andersen, AK Viking

Efter de tre danske præstationer mandag og tirsdag havde løftere og trænere to dage med lidt mulighed for afslapning, da vi først havde danskere på plateauet fredag. Tiden blev også brugt på at se A-grupperne onsdag og torsdag aften. Det er altid godt for løfterne at se, hvordan de erfarne nationer håndterer presset og konkurrencen.

Fredagens første løfter var den rutinerede Mikkel Findahl Andersen, der skulle løfte 8.30. Det kan være en udfordring i sig selv at løfte max løft så tidligt om morgenen, men Mikkel har før prøvet at hans gruppe ligger på de lidt mere skæve tidspunkter, så det blev taget med ophøjet ro. Mikkel lagde ud med 143 kg i første forsøg, der nemt kom på plads. Derefter blev det til et kiks på 147 og et trækhiv på 148. Mikkel har døjet med væske i anklerne, der har begrænset hans træningsperiode op til EM, og det var derfor forventeligt, at han ikke nødvendigvis ville sætte nye toppe. I stød startede Mikkel på 170 kg, hvilket så meget overbevisende og let ud. Øgningen blev derfor 175 kg, men Mikkel ramte desværre ingen af vendingerne, og måtte nøjes med 143 og 170 kg – et stykke fra sit bedste. Det var tydligt at se, at den tidlige herre-gruppe var mærket af tidspunktet, da to andre løftere fra Sverige og Finland fik ikke et eneste godkendt stød. Mikkel fik dermed en anden plads i C-gruppen.

Efter Mikkels konkurrence var der en kort pause, inden vi kl. 12.30 havde Louise Vennekilde i aktion. Louise var ligesom Katrine Bruhn debutant. Louise har vist virkelig gode takter inden EM, og det var derfor spændende at se hende på plateauet. Louise startede på 78 kg i træk, der desværre havde lidt for meget fart på i forhold til spændet, og som derfor røg bagover. Louise kom dog stærkt tilbage i andet forsøg, og tredje forsøg på 83 kg kom også godt på plads. I stød startede Louise på 100 kg. Vendingen var let og der var masser af power i opadstødet. Derefter kom 104 på stangen. Louise kiksede desværre vendingen, hvilket ellers ikke plejer at være et problem for hende. Derefter en øgning til 105 for at købe Louise lidt mere tid. Her var vendingen intet problem, men løftet blev desværre underkendt på grund af stem.

Afslutningsvis vil jeg lige afrunde EM ud fra løfternes synspunkt. Generelt har turen været god, og jeg kan skrive på vegne af alle, at vi har fået nogle gode erfaringer med hjem i bagagen. På kvindesiden mangler der stadig en del rutine, men vi oplever selv et kæmpe udviklingspotentiale og klare forbedringer fra stævne til stævne – både i nye toppe og gode omsætninger af tidligere erfaringer. Udover det følte løfterne internt, at der var rummelighed og godt socialt samspil alle imellem. Vægtløftning i Danmark er ikke som i mange andre lande en levevej, og det er derfor essentielt, at vi som løftere støtter hinanden og sammen nyder de oplevelser vi får, mens vi træner hårdt. Næste store internationale konkurrencer for vores senior-løftere bliver Universiaden i Taiwan, hvor vi gerne skulle være repræsenteret med en 6-8 løftere herunder undertegnede, og ellers venter VM til efteråret, hvor der allerede er et par løftere, der har kvalificeret sig.

Amanda Simonsen