Danske juniorrekorder ved EM Junior/U23

19. oktober 2017 09:04 , af Henrik Schou Madsen

Omed Alam (Ålholm IF) satte nye danske juniorrekorder!

2 nye danske junior rekorder i herrenes 77 kg. klasse så dagens lys i dag, da Omed Alam - trods kun 3 godkendte forsøg - forbedrede sin egen personlige rekord med ikke mindre end 7 kg! 
Omed lagde ud med lette 127 kg i træk og dernæst 132 kg, som var ny dansk junior rekord. 3 forsøg på 134 kg kom desværre for meget ud af kurs og blev til kiks denne gang.
Første forsøg på 158 kg. i stød blev desværre eneste godkendte forsøg, men dette var alligevel nok til endnu en dansk juniorrekord denne gang i totalen. 163 kg, hvilket var et forsøg på at slå Tim krings Juniorrekord i stød, blev desværre kikset i både 2 og 3 forsøg. Men denne rekord er bestemt indenfor rækkevidde og mon ikke den får et skud igen om en uge, når Omed deltager ved de Nordiske Junior Mesterskaber i Pori, Finland.

63 kg klassen U23
Da man kun må have 2 deltagere i samme vægtklasse for så til gengæld at undvære en anden, havde man valgt at rykke Sandra Jensen op i 63 kg klassen. Sandra viste her, at hun igen er på vej fremad, idet hun satte ny personlig rekord i træk med 71 kg og en tangering med 84 kg i stød, der denne gang blev slæbt hjem på en meget hård vending, denne vægt gav ligeledes i ny personlig rekord i totalen.

77 kg klassen U23
Sikke en debut af Sebastian Skærlund. Meget lette 108 kg. i første forsøg. 113 kg i andet fløj op og ny pr i 3 forsøg på 117 kg gik samme vej og endnu en personlig rekord var sat.
Opvarmningen til stød gik egentlig godt, men om det var den fine start på EM-debuten og den lange pause imellem træk og stød der fik gassen til at gå lidt ud af ballonen skal være usagt. 140 kilo, som normalt ikke er noget problem, blev total kikset i første forsøg. På den igen og i andet forsøg sad den perfekt og endnu en personlig rekord kom i hus med flotte 257 kg. i tokamp. Tredje og sidste forsøg på 145 kg blev desværre kikset.

En god dag - og trods rekorder, er der en klar fornemmelse af, at flere kilo er på vej for de danske atleter

//Frank Petersen