Danske Femkampsmesterskaber 2017

13. juni 2017 13:57 , af Henrik Schou Madsen

AK. Viking stod igen for dette mesterskab. Det er 5. gang i træk og 10. gang i alt. Det gode er, at Viking næsten altid sørger for godt vejr og at hjælperne i atletikken efterhånden er så rutinerede at de overhovedet ikke behøver nogen instruktion. Det kører bare.
I år var der tilmeldt 50 voksne (fra 19 år og opefter) samt 31 ungdom og juniorer. Med nogle afbud endte vi med at være 40 om lørdagen og 25 om søndagen. Det fantastiske var, at der var 2 kvinder mere end mænd :-).Det blev til 2 dejlige dage med masser af nye løftere, personlige resultater, danske rekorder og en positiv stemning. Inddelingen i grupper var lidt vanskelig i år, idet der også skulle tages hensyn til at fordele de mange deltagere fra Viking og IK.99, for at der var trænere nok til at tage sig af deres løftere - men det lykkedes.
Det skal lige bemærkes, at løfterne deltager i den aldersgruppe som indeholder den alder de bliver i år – altså pr. den 31/12.

Her kommer et lille referat af begivenhederne. Først pigerne / kvinderne.

I gruppen op til og med 10 år var der 3 deltagere, alle fra Viking. Frida Brøchner fik bronze med en tangering af bedste resultater i vægtløftningen. Julie Kuhre Nyrup opnåede sølv og fik ny top i træk og tokamp. Guldet gik til Emily Lykke, der fik ny top over hele linjen og klarede nogle imponerende atletikresultater.

11-12 år havde også 3 deltagere, også alle fra Viking. Helt nye Marika Achen fik 23 kg i tokamp, men var uheldig at komme over 10 sek. i sprint. Det gav desværre minuspoint. Sølvet tilfaldt søster Olivia, der klarede 21 kg i tokampen, men var hurtigere i sprint. Det gjorde forskellen. Emma Brøchner var bare helt fantastisk i atletikken, men nåede knap egne toppe i vægtløftningen, men nok til guldmedaljen.

13-14 år havde 5 deltagere. Silje Styrk fra IK.99 levede op til sit bedste i vægtløftningen, men var knap så god som sine konkurrenter i atletikken. Sophie Ørnstrup, ligeledes fra IK99 fik nye toppe i vægtløftningen og fik nogle pæne resultater i atletikken. Det blev til en 4. plads. Bronzen gik til Maya Bølling fra Bagsværd. Hun klarede her ved sit første stævne flotte 29 og 39 kg i vægtløftningen og fine resultater i atletikken. Emilie Schmidt-Lund fra IK.99 kunne med ny top i stød og tokamp samt nogle udmærket udendørsøvelser velfortjent modtage en sølvmedalje. Men suveræne Siff Wibling fra Viking var bedst i alle øvelser og med ny top i træk og tokamp kunne hun stille sig øverst på præmieskamlen.

2 deltagere havde tilmeldt sig 15-16 år. Samia Danris fra Viking var bare i god form og fik nye toppe i vægtløftningen. Hun var dog knap så god i atletikken, hvilket gjorde udslaget i forhold til Lili Kökény fra IK99. Lili var helt ny, men viste fine takter. Vægtløftningen bliver bedre med tiden. Guld til Lili og sølv til Samia.

I 17-18 år var der også 2 deltagere. Sofie Bunten fra Weightlifting 8600 løftede om lørdagen, da hun skulle følges med alle de andre fra klubben. Hun opnåede ny top i træk og tokamp, men måtte nøjes med sølvmedaljen, viste det sig, idet Freja Obel Rosendahl fra Viking både er god i vægtløftning og atletikøvelserne. Så god, at det blev til ny dansk rekord i Femkamp.

19-24 års gruppen havde 6 deltagere. Julie Wensien Andersen fra Løfteriet fik flotte nye toppe i vægtløftningen, men måtte se sig slået af de andre i atletikken. Mette Fasmila Pedersen fra Bagsværd måtte for en gang skyld se sig hensat til en 5. plads. Hun valgte ikke at løfte sig helt ud. Simone Lautrup fra Roskilde var helt ny. Hun var bedst i 40 m sprint, men blev slået i hop og kast. Victoria Obel Rosendahl fra Viking var bedst i kuglekast og nåede næsten egen top i vægtløftningen. Det gav en bronzemedalje. Mille Søgaard fra IK.99 kæmper lidt med nogle skader, men viste på dagen god form og nåede næsten sine toppe i vægtløftningen. Hun fik med stabile atletikresultater en sølvmedalje. Men helt nye og overraskende gode Amalie Løvind fra Ålholm var bare helt suveræn. Flotte resultater i atletikken og imponerende resultater i vægtløftningen. Med 74 kg i træk og 95 kg i stød i 58 kg klassen var hun kun 4 kg fra den danske rekord i tokamp, som indehaves af Lisbeth Østergaard og som står fra april 2003. Her blev det til ny dansk rekord i femkamp.

Aldersklassen 25-29 år bestod også af 6 deltagere. Amanda Kofoed-Diedirichsen fra Bagsværd var helt ny løfter. Hun klarede 26 og 35 kg i vægtløftningen, men det gik knap så godt i atletikken. Den skal man nok lige vende sig til. Hun indtog 6. pladsen. Katia Thanild fra IK.99 var så uheldig at udgå i træk, men fik alligevel point nok til 5. pladsen. Hun var bedst i kast og sprint, så mon ikke vi er tæt på 1. pladsen næste gang. Gudrun Holm Jacobsen fra Viking var også førstegangs deltager. Hun fik flotte 53 og 68 kg i vægtløftningen. Hun klarede sig specielt godt i sprint og indtog 4. pladsen. Bronzen gik til Jenny Poulsen fra Bagsværd. Hun klarede nye toppe i træk og stød og fik nogle stabile resultater i de tre udendørsøvelser. Pernille Sølund Hansen fra Løfteriet er bare en stærk kvinde. Her blev det til flotte 71 og 95 kg i vægtløftningen. Hun opnåede sølvmedalje. Bedst i denne klasse var Amanda Simonsen fra Bagsværd. Trods det at hun var langt fra egne toppe i vægtløftningen kunne hun med flotte resultater i atletikken, specielt i hop og kast, velfortjent modtage en guldmedalje.

30-34 år havde kun en deltager. Det var Stine Petersen fra Løfteriet. Hun fik forbedret sine topresultater i vægtløftningen væsentligt og med gode resultater i atletikken, specielt i kuglekast, kunne hun velfortjent modtage en guldmedalje.

35-39 år havde 3 deltagere. Nana Olejank Hansen fra Løfteriet fik ny top i stød og tokamp, men blev slået udendørs af de andre. Men bronzen var sikret. Sølvet gik til Mona Kristensen fra Weightlifting 8600. Hun nåede knap sine toppe i vægtløftningen, men præsterede flotte atletikøvelser. Hun var bedst i hop og kast. Maibrit Stengaard fra Weightlifting 8600 var helt ny, men hun vandt guld ved at præstere nogle flotte resultater over hele linjen.

Pia Hansen fra Ålholm var alene i aldersklassen 50-54 år. Hun valgte kun at stille i vægtløftningen. Pia var med for første gang og hun fik 48 og 60 kg . Det gav hende guldmedaljen.

Amanda Obel Rosendahl fra Viking stillede alene i klassen 55-59 år. Det blev til jævnt gode resultater. Kun sprint stak lidt ud til den forkerte side, men guldet var hjemme. Da der ikke var tidligere resultater i denne aldersgruppe, var hendes resultat dansk rekord.

Hos drengene / mændene gik det således:

Op til og med 10 år var der 3 deltagere; alle 3 fra Viking. Silas Hansen fik flotte nye toppe i vægtløftningen, men måtte se sig slået i atletikken. Bronzemedaljen var derimod sikret. Alfred Høj var helt ny, men klarede sig flot, specielt i hop og kuglekast. Han opnåede en sølvmedalje, men lille Nakha Phromsuri Larsen indhentede de andre på vægtløftningen og kunne velfortjent modtage en guldmedalje.

11-12 års gruppen havde 4 deltagere. Jonas Friis-Hansen fra IK.99 fik ny top i træk og tokamp. Han var dog lidt bagud efter atletikken, så det blev til en 4. plads. Luka Thiago Jensen, også IK.99, fik også ny top i træk og havde nogle pæne resultater med ude fra atletikken. Han fik bronze. Mangkon Phromsuri Larsen fra Viking sneg sig ind på 2. pladsen med nye toppe i vægtløftningen. Micklas Gandorf Hansen fra IK.99 kunne med flotte resultater fra atletikken og ny top i træk besætte 1. pladsen.

13-14 års gruppen havde kun Silas Findahl Lycik fra Viking som deltager. Helt ny, men pæne resultater over hele linjen. Guldet var velfortjent.

2 deltagere i gruppen 15-16 år. Anders Warberg Johansen fra Viking kæmpede alt han havde lært i vægtløftningen, men 93 kg ville bare ikke op. Det blev til en sølvmedalje, idet konkurrenten Casper Bro Nilsen fra Forun var noget lettere og hurtigere. Det forspring kunne Anders ikke indhente. Casper fik ny top i træk og tokamp samt en guldmedalje.

Kun Buster Thorsen fra Jyden stillede i 17-18 år. Han klarede flotte resultater, specielt i atletikken. Velfortjent guld.

19-24 år havde hele 7 deltagere. Thor Wellendorphf fra Jyden stillede kun op i vægtløftningen og blev derfor sidst, men klarede flotte 93 og 117 kg. Dion Wibling fra Viking opnåede ny top i træk og stød, men var lidt bagud i atletikken, derfor en 6. plads. Albert Severinsen fra Weightlifting 8600 var med for første gang. Han klarede sig rigtig flot i atletikken og egentlig også i vægtløftningen, men det var her han tabte terræn. Jonathan Sand Groves fra IK.99 var også helt ny. Han viste flotte takter i kuglekast og sprint, hvor han var bedst. I vægtløftningen var han også fantastisk med 105 og 117 kg, men grundet kropsvægten måtte han nøjes med 4. pladsen. Arne Skou Pedersen fra Forum var i superform i vægtløftningen med nye toppe over hele linjen. I atletikken gik det egentlig også godt, men måtte alligevel nøjes med bronzemedaljen. Jeg tror han var tilfreds alligevel. Magnus Roed Ostermann fra IK.99 så vi for første gang. Han imponerede specielt i vægtløftningen, hvor han fik flotte 105 og 135 kg. Det indbragte ham sølvmedaljen. Guldet gik til klubkammeraten Christoffer Morsing Laisen, der var rigtig god i atletikken. I vægtløftningen blev det til flotte 115 og 130 kg.

Aldersgruppen 25-29 år havde 5 deltagere. Malte Kjeldskov Jensen fra IK.99 måtte se sig henvist til 5. pladsen, trods pæne resultater, specielt i vægtløftningen, hvor det blev nye PR over hele linjen. Kasper Skovmand Jacobsen fra IK.99 fik ny top i træk, men blev ”kun” nr. 4, idet hans konkurrenter fik lidt flere point i alle øvelser. Michael Harbo Lassen fra Viking var i god form og fik nye toppe i vægtløftningen. Han kunne med pæne resultater i atletikken velfortjent modtage bronzemedaljen. Philip Munk fra IK.99 var bestemt også i god form. Med en forbedring af PR i tokampen med 12 kg samt rigtig flotte atletikøvelser kunne han stille sig næstøverst på præmieskamlen. Men superatleten Glen Poulsen fra Atlas kunne ingen hamle op med. Han var bedst i alle øvelser, så selv om han var langt fra egne toppe i træk og stød blev det til en sikker guldmedalje.

30-34 år havde 2 deltagere. Helt nye Lasse Aaen fra Bagsværd klarede sig flot i atletikken og med 77 og 105 kg i træk og stød kunne han modtage en sølvmedalje, idet Kim Frostholm fra Roskilde var for stor en mundfuld. Vi kender Kim fra flotte vægtløftningsresultater, men han er bestemt også god i atletikøvelserne. Så velfortjent guld til ham.

Også 2 deltagere i 35-39 år. Rene Schulz Madsen fra Løfteriet havde forbedret sig væsentligt i vægtløftningen fra sidste stævne. Nye toppe i alle discipliner. Atletikken gik også OK, men Tobias Bai fra Jyden var bare for stærk. Tobias løftede noget fra sine PR, men med nogle flotte atletikresultater kunne han modtage en guldmedalje samt notere sig for en ny dansk rekord i femkampen.

Kun Henrik Schmidt-Lund fra IK.99 i 40-44 år. Han klarede sig flot over hele linjen, også selv om han ikke nåede sine toppe i vægtløftningen. Til gengæld satte han samlet ny dansk rekord i femkampen.

45-49 år havde også kun en deltager. Det var Finn Johansen fra Weightlifting 8600. Finn var med for første gang, men klarede stabile resultater i alle øvelser. Guldet var hjemme.

Også en deltager i 50-54 år. Henrik Baun fra IK.99. Han løftede sig til nye toppe samt opnåede pæne resultater i atletikken, så pæne at vi kunne notere ny dansk rekord i femkampen.

Bjørn Nielsen fra Roskilde var alene i 55-59 år. Bjørn har desværre et dårligt knæ, hvilket giver ham handicap i sprint, men med 5 gennemførte øvelser kunne han velfortjent modtage en guldmedalje.

I ældste aldersklasse 70+ var Rene Hansen fra Viking. Han gav sig alt han kunne og det blev til pæne resultater i alle øvelser. Til med en ny dansk rekord i femkampen.

Weekendens stævne var overstået på en god måde og der manglede ikke noget, idet grillmester Thor Giessing tilberedte nogle gode bøffer og pølser, ud over de lækre spiselige ting Jane kunne tilbyde i cafeteriet. Endnu engang tusinde tak til AK. Viking for at stille sig til rådighed.

Lidt statistik her til slut: AK. Viking stillede med 21 deltagere, IK.99 med 17 deltagere, Bagsværd med 6 deltagere, Weightlifting 8600 med 5 deltagere, Løfteriet med 5 deltagere, Roskilde med 3 deltager, Jyden med 3 deltagere, Ålholm med 2 deltagere, Forum med 2 deltagere, Atlas med 1 deltager.
Som dommere fungerede Dorthe Lauridsen, Flemming Kiel, Lene Larsen og Tulle Krøyer. Stævnesekretærer var Erling Langtved og Christian Forslund, mens Henrik Høst var speaker i alle grupper. Anders Bendix var pointberegner og jeg selv praktisk gris ved forberedelser samt fotograf.

Billeder kan ses på DVF’s Facebookside. Resultater på DVF’s hjemmeside samt VLSTAT.dk
Allan Carlsen