Aalborg Cup 2017

11. oktober 2017 13:35 , af Henrik Schou Madsen

Løftere og Lerdere fra den arrangernede klub; AK Jyden

Til årets Aalborg Cup i AK Jyden, var der intet mindre end cirka 70 deltagere fordelt på 16 klubber, fra 4 nationer. En lang række danske, svenske, norske og nordiske mestre stod klar til start. Desuden løftede et hold fra AK Herrnburg i Tyskland også.
Antallet af løftere var imponerende, hvis man ser på de sidste års deltagerantal, men endnu mere imponerende var det store publikum; over 100 entusiastiske og opbakkende tilskuere - det er lige sådan noget der også er med til at gøre et stævne rigtig fedt!
En anden ting, som var med til at gøre stævnet ekstra godt i år, var de 10 sponsorere, ekstra belysning på plateauet, boder med salg af træningsudstyr, opsat telt udendørs, salg af mad og drikke. Roser i store mængder til alle som hjalp til - og det var rigtig mange!
Men vigtigst af alt, og det det hele handler om; vægtløfterne selv!
Lørdag løftede kvinderne, samt herre til og med -77. Søndag løftede resten af herrerne!

Kvinderne:
Klasse 58:
Allerede her fik vi set stævnets bedste kvindelige løfter; Rebekka Tao Jacobsen fra Larvik AK i Norge, vejede kun 54 kg og imponerede stort med tunge vægte. Hun har tidligere taget medalje til EM Junior, et af de bedste nordiske resultater i mange år. Det var en fornøjelse se hende løfte!
Sølvmedaljøren Sandra Jensen, fik 5 gode løft og er lidt af en balance kunstner. Hun løftede sig til ny top i både træk og stød, og dermed 4 kg til tokampen. Desuden kvalificerede Sandra sig til både EM og Nordiske mesterskaber!
Placering:
1. Rebekka Jacobsen, Larvik AK: 72-96=168 kg
2. Sandra Jensen, AK Atlas: 70-84=154 kg

Klasse 63:
Amanda Poulsen var gået en vægtklasse op og det gav flotte resultat! Alle 6 løft udførtes med god teknik og ny top i alt. Og selvfølgelig en guldmedalje! Hvis Amanda havde lagt sig i -58 klassen, havde hun taget Lisbeth Østergaards danske rekord - det glæder vi, og Lisbeth selv, os til at se en anden god gang!
Sølv til Ida Kellokoski fra Sverige. Hun var tidligere tæt på at komme på det svenske landshold i håndbold, men hun valgte vægtløftning, og det er vi såmænd glade for. Måske havde Tuomo (træner og far med personligt rekord på 205 i stød) lidt indflydelse?
Camilla Hove fik bronze. 5 godkendte løft, ny top i stød med 3 kg og et flot teknisk opadstød! Camilla er junior og skal snart løfte til Nordiske mesterskaber for juniorer.
Ebba Gardarsdottir løftede særdeles flot. Med god teknik kommer man langt, men der var desværre ikke styrke nok på dagen til ny top i stød - stangen var ellers på strakte arme.
Det blev heller ikke til nogen PR løft til Elisa Mogensen, selvom hun forsøgte sig i stød. Dog er det tydeligt at hun det sidste stykke tid har arbejdet med teknikken - så kommer kiloene snart!
Ina Bro har ikke trænet fast i flere måneder og med det i mente, var hendes resultater ganske flotte. Hun gik ind på 2 kg over sin registrerede top i træk og endte her med ny top på 4 kg.
Placering:
1. Amanda Poulsen, AK Atlas: 74-99=173 kg
2. Ida Kellokoski, HAK-Greppe:. 68-90=158 kg
3. Camilla Hove, AK Atlas: 61-78=139 kg
4. Ebbe Gardarsdottir, IK 99: 51-70=121 kg
5. Elisa Mogensen, Aarhus AK: 50-70=120 kg
6. Ina Ibro, Sportshøjskolen: 45-48=93 kg

Amanda Poulsen
Amanda Poulsen, AK Atlas

Klasse 69:
Hele 9 løftere i denne vægtklasse. Løfterne lå tæt og det var en spændende gruppe at se!
Guldet gik til Pernille Hansen! Hun fik ny top i træk, men desværre gik stød ikke helt efter planen. Kun første løft blev godkendt og forsøg på 98 og 100 kg var for tungt på dagen. Pernille stødte dog 100kg til Universiaden, så der er ingen tvivl om, at styrken og teknikken er der!
Sølvvinderen, bare 1 kg efter, blev den danske mester fra klassen under, Amanda Simonsen. Alle løft var flotte, teknisk gode og godkendte!
Debutanten Sarah Mountain fra den nye vægtløftningsklub Hobro SVF, imponerede stort. 5 godkendte løft med flot teknik gav hende en bronzemedalje!
Nanna Vigild kom ikke langt efter, også hun med et flot resultat. Nanna forsøgte sig med knick stød, hvilket fungerede ret godt for hende. Hun skal løfte til U23 EM i weekenden.
Simone Kaagh er ved at være tilbage efter en skade. Her er det ikke styrken der mangler for at få flere kilo på stangen, men derimod det mentale. Alle løft så legende lette ud, og der er helt sikkert til meget mere.
Anne Marie Søndergaard har også døjet med skader, men hun har masser af erfaring og så gør det ikke noget, at man kun får sit første træk godkendt. Hun gik nemlig på plateauet med bestemthed i stød og fik tre godkendte løft.
Laura Tolstrup forstuvede nakken for nogle måneder siden og løftede derfor ikke topvægte. Hun fik 5 godkendte løft.
Sofie Laugesen kiksede første træk, men klarede derefter alle løft! Det blev også til ny top i både træk og stød. Faktisk hele 5 kg til tokampen.
Placering:
1. Pernille Hansen, Løfteriet: 76-92=168 kg
2. Amanda Simonsen, Bagsværd VK: 77-90=167 kg
3. Sarah Mountain, Hobro SVF: 70-91=161 kg
4. Nanna Vigild, AK Atlas: 72-85=157 kg
5. Simone Kaagh, AK Jyden: 69-82=151 kg
6. Anne Marie Søndergaard, AK Jyden: 66-80=146 kg
7. Laura Tolstrup, Aarhus AK: 59-79=138 kg
8. Sofie Laugesen, AK Jyden: 63-72=135 kg
9. Sabine Christensen, Aarhus AK: 50-71=121 kg


Sofie Leugesen, Aarhus AK

Klasse 75:
Dobbelt sejr til Aarhus AK med Anna Barta og Thuy My Vu.
Anna Barta er ungdomsløfter og løftede til sit første stævne for kun to måneder siden. Flotte 5 godkendte løft. Kun sidste stød, forsøg på ny top, underkendes. Hun fik ny top i træk med 3 kg og en flot guldmedalje!
Thuy My er lidt svingende i teknikken, men når hun har teknikken med, er det en fornøjelse at se hende løfte! Forsøg på ny top i træk gik ikke på dagen, men til gengæld kunne hun gå fra stævnet med 2 kg til sin top i stød.
Bronzemedaljøren Karina Fuhr var i rigtig god form: Hun løftede sig til nye danske veteranrekorder! en gang i træk, to gange i stød og tre gange i tokamp!
Cæcilie Vestergaard var uheldig i træk og kiksede alle løft. Men hun samlede sig og kom igen med ny top i stød. Sådan skal modgang takles - flot stævne mentalitet!
Placering:
1. Anna Barta, Aarhus AK: 66-78=144 kg
2. Thuy My Vu, Aarhus AK: 63-80=143 kg
3. Karina Fuhr, AK Jyden: 62-73=135 kg
Cæcilie Vestergaard, AK Jyden: //-68 kg

Klasse 90:
Mathilde Aagaard har lange rækker af danske ungdoms- og juniorrekorder og vi blev ikke snydt for at se hende lave endnu en i weekenden! Det blev til ny juniorrekord med 73 kg i træk og 93 kg i stød. Hun løftede sig til en guldmedalje! Hun løfter til EM Junior snart, måske vi får flere danske rekorder der.
Sølvet gik til Anne Holm. Alle 6 løft godkendte og ny top i træk, stød og tokamp. Faktisk hele 9 kg til tokampen - sådan skal det gøres!
Placering:
1. Mathilde Aagaard, AK Atlas: 73-93=166 kg
2. Anne Holm, AK Jyden: 72-87=159 kg


Anne Holm, AK Jyden

Klasse +90:
Louise Vennekilde fik sølv i en meget hård duel til de nordiske mesterskaber for få uger siden. Kun 1 kg fra guldet! I weekenden var Louise suveræn og her fik hun selvfølgelig guld med hjem. Hun missede kun det sidste stød på 113 kg - ærgerligt, for det havde givet hende den danske rekord i vægtklassen. Til gengæld klarede hun sit eget mål for året: en tokamp på 200 kg! Hun er den første danskfødte kvinde, som har nået det resultat. Hun kvalificerede sig til desuden til EM!
Sølv til debutanten Jannie Holm Jensen. Hun har et flot teknisk opadstød, og med en mere bestemt udførelse af løftene, vil der hurtigt komme flere kilo på stangen. Stærkt første stævne!
Placering:
1. Louise Vennekilde, AK Atlas: 90-110=200 kg
2. Jannie Holm Jensen, AK Jyden: 68-86=154 kg

Herrer
Klasse 62:
Ungdomsløfter og debutant Christian Lauge var alene i klassen, men det gør ikke præstationen mindre! Christian har kun dyrket vægtløftning i 3 uger og er kun lige fyldt 15 år. Det ser lovende ud!
Placering:
1. Christian Lauge, Weightlifting 8600: 56-70=126 kg

Klasse 69:
Thor Dal Wellendorph, blev i sidste måned nordisk mester i -62. Thor havde haft lidt dårlig træning pga. arbejde men det påvirkede ikke hans løft i weekenden. 6 teknisk gode og godkendte løft!
Kampen om sølv var interessant. Overraskende gik sølvet ikke til den danske mester David Havmand, fra 2014, men derimod til førstårsjunioren Buster Thorsen.
Buster har hele tiden stor fremgang og udover sølvmedaljen, gik han også fra stævnet med en forbedring af sine klubrekorder, samt ny top i både træk, stød og tokamp!
David Havmand var i weekenden på plateauet for første gang i over et år. Nu er han mere træner og leder end aktiv løfter, men det kunne ikke ses på teknikken! Det var en fornøjelse at se ham løfte igen.
Bastian Trudslev forbedrede sin klubrekord i træk to gange, sin personlige rekord i stød en gang og sin tokamp med 7 kg. Bastian er dansk ungdomsmester og ungdom næste år også. Det bliver spændende at følge med i hans udvikling.
Tyske Eric Beck fik 5 godkendte løft med god teknik!
Placering:
1. Thor Dal Wellendorph, AK Jyden: 95-118=213 kg
2. Buster Thorsen, AK Jyden: 79-102=181 kg
3. David Havmand, IK 99: 80-100=180 kg
4. Bastian Trudslev, AK Jyden: 76-90= 166 kg
5. Eric Beck, Herrnburg: 68-92=160 kg


Thor Dal Wellendorph, AK Jyden

Klasse 77:
Lørdagens bedste fight! Victor Ahlm, svensk mester i klasse 69 for to år siden, mod et stort dansk fremtidsløfte Sebastian Skærlund!
I træk vandt Sebastian med 112 mod 110, men i det taktiske spil drog svenskerne det længste strå, hvilket resulterede i, at Victor til slut kunne afstå sit sidste stød efter Sebastians fik underkendt sine to sidste stød på 145 kg. Med en tokamp på 253 kg mod 252 kg blev slutresultatet guld til Victor og sølv til Sebastian.
Sebastian skal til U23 EM i kommende weekend og vi håber han får de 145 kg med der!
Bronzemedaljen gik til Frederik Jakobsen, som var i god form, men vendet på 140 kg i 3. stødforsøg (personligt rekord) var for tung på dagen, og der var ikke kræfter til opadstødet.
Eustace Fernando er en interessant person. Han underviser i mikrobiologi på Aalborg Universitet, kommer fra Sri Lanka, er lynhurtig og teknisk dygtig! I sin ungdom løftede han 97-120 i -56 klassen. Aalborg Cup var hans debut i dansk vægtløftning efter mange års pause.
Lasse Skovgård fik underkendt sit første træk på en teknikfejl for at derefter klare hele serien med super flot teknik og flotte løft!
Erlend Gjersdal var debutant. Han fik underkendt forsøg på ny top i både træk og stød - de er der næste gang!
Dansk juniormester; Arne Skou havde ikke en god træk serie, kun et træk godkendt, men til gengæld tog han revanche i sin stødserie, hvor han fik ny top med 3 kg.
Albert Severinsen har ikke meget stævne erfaring, men kan lod sig ikke påvirke af kun 1 godkendt træk - måske fordi det stadig var ny PR med 3 kg. I stød klarede han alle 3 løft og her fik han ny top med 2 kg.
Danske ungdomsmester i 5-kamp; Casper Bro lavede ny top hver gang han rørte ved stangen. Ny top i træk med 7 kg. I stød var startvægten 2 kg over hans pr og her endte det med en ny top på 9 kg. God løftet!
Placering:
1. Victor Ahlm, HAK-Grebbet: 110-143=253 kg
2. Sebastian Skærlund, AK Atlas: 112-140=252 kg
3. Frederik Jakobsen, Aarhus AK: 100-135=235 kg
4. Eustace Fernando, AK Jyden: 90-118=208 kg
5. Lasse Skovgård, Sportshøjskolen: 95-112=207 kg
6. Erlend Gjersdal, Aarhus AK: 91-115=206 kg
7. Arne Skou, Forum: 83-116=199 kg
8. Albert Severinsen, Weightlifting 8600: 68-94=162 kg
9. Casper Bro, Forum: 57-79=136 kg

Løftere i 2. herrergruppe

Klasse 85:
Tobias Spedtsberg blev nordisk mester i sidste måned og han skuffede ikke i weekenden. Tobias er en stærk og teknisk løfter. Han forsøgte sig med personlige rekorder både i træk og stød, desværre blev begge underkendt - vægtene var dog meget realistiske! Han fik en velfortjent guldmedalje.
Sølvmedaljen gik til Anders Holm-Nielsen, som også løftede til de nordiske mesterskaber. Han kæmpede sig til 4 kg mere i sin tokamp. Flotte løft!
Christian Madsen tog bronzemedaljen! Der findes ikke mange, der som ham, vaklende kan kæmpe for en vægt, for derefter at stabilisere og få tre hvide lamper. 5 godkendte løft!
Filip fra Sverige startede sikkert ud, og efter træk delte han trejdepladsen med Christian Madsen. Da han missede sit andet stød, var den tabt. Vægten blev dog klaret i tredje forsøg med flot og sikkert løft! Et tegn på mental styrke!
Frederik Sall overraskede positivt til sit første stævne. Frederiks træk er ikke så stabile til træning, men til stævne var der ingen problemer! 3 godkendte og flotte træk! Opadstødet i sidste stød underkendtes helt rigtig for stem.
Philip Wende fra Tyskland løftede stabilt og fik 5 godkendte løft. Kun forsøg på ny top i træk underkendes.
Daniel Mohnwitz også fra Tyskland løftede som sin klubkammerat flot og stabilt. Også han fik 5 godkendte løft.
Mads Tarp havde ikke det bedste stævne for at sige det pænt. 1 godkendt træk, de resterende 5 løft underkendes. Begge startvægte tangerede hans toppe og det var for højt sat til dagen.
Placering:
1. Tobias Spedtsberg, Løfteriet: 126-155=281 kg
2. Anders Holm-Nielsen, Aarhus AK: 115-147=262 kg
3. Christian Madsen, Aarhus: 100-127=227 kg
4. Filip Fröberg, HAK-Greppet: 100-126=226 kg
5. Frederik Sall, AK Jyden: 95-120=215 kg
6. Philip Wende, Herrnburg: 76-105=181 kg
7. Daniel Mohnwitz, Herrnburg: 68-91=159 kg
Mads Tarp, Ålholm 90-//


Tobias Spedtsberg, Løfteriet

Klasse 94:
Maciej Makinia er nu 41 år, men kan så absolut stadigvæk! Det går måske lidt langsomt nu med ondt i knæ og småskader, men kontakten med vægten og teknikken sidder der i høj grad stadig! Det er en fornøjelse at se ham løfte! Maciej blev stævnets bedste mandlige løfter med 352 sinclairpoint.
Sølv til Sveriges Kalle Kellokoski (tvilling til søster Ida i klasse 63). Kalle løfter med masser af energi! Han lavede ny top i træk, og imponerede med stor styrke i stød.
Kristian Andersen havde en rigtig god kamp med Jonathan Groves om 3. pladsen. Jonathan førte med 4 kg efter træk, men Kristian hængte i og gik ind på et det der skulle til for at sikre medajlen. Det gav ny PR i stød. Bronzemedaljen var hjemme!
Jonathan Groves imponerede med flotte og tunge løft! Han lavede stor ny top i både træk, stød og tokamp!
Jonas Pedersen kiksede første træk men klarede derefter alle løft. Sådan skal det gøres! Han fik ny top med 2 kg i både træk og stød.
Thomas Holdersen er træner og leder i AAK, men kan også sagtens på plateauet! 6 godkendte og lette løft.
Junioren Magnus Pedersen forsøgte at støde 100 kg for første gang, men kræften i opadstødet var ikke nok. Der er svært at bryde grænser! Måske den er der til Vestmesterskaberne!
Joachim Bols kan mere, men alle hans rekordforsøg var så irriterende tæt på uden at lykkedes. Mere stævne erfaring og bestemthed, så kommer der flere kilo på stangen!
Placering:
1. Maciej Makinia, AK Atlas: 140-170=310 kg
2. Kalle Kellokoski, HAK-Greppet: 122-148=270 kg
3. Kristian Andersen, AK Jyden: 110-138=248 kg
4. Jonathan Groves, IK 99: 114-133=247 kg
5. Jonas Pedersern, Aarhus Crossfit: 102-132=234 kg
6. Thomas Holdersen, Aarhus AK: 104-127=231 kg
7. Magnus Pedersen, AK Jyden: 83-95=178 kg
8. Joachim Bols, AK Jyden: 82-90=172 kg


Maciej Makinia, AK Atlas

Klasse 105:
Jacob Panayotis imponerede med flotte løft. I sidste stød vendte han 152 kg men desværre var vægten for tung på dagen. Det blev til 1 kg PR i træk, og en velfortjent guldmedalje!
Mathias Lindhardt prøvede at følge med, men fik kun sine første løft til trods for god teknik. I sidste stød fik han en god gåtur med 148 kg på strakt arm, men tabte desværre vægten bagover. Selv med kun to godkendte løft, var der nok til en sølvmedalje.
Stefan Hovaldt kom ikke langt efter. Han lavede ny top med 1 kg i stød med et stædigt, stærkt og flot løft. Han placerede sig på bronzepladsen.
Lucas Olesen er kun 17 år. Han løfter med virkelig flot og god teknik. Lucas ramte dagen både i forhold til det mentale og i forhold til styrken. Det gav ham hele 6 kg PR i træk, og 4 kg i stød, og dermed 10 kg til tokampen!
Placering:
1. Jacob Panayotis, Aarhus AK: 123-144=267 kg
2. Mathias Lindhardt, AK Atlas: 120-141=261 kg
3. Stefan Hovaldt, AK Jyden: 115-141=256 kg
4. Lucas Olesen, AK Gotha: 85-100=185 kg

Klasse +105:
Førsteårs senior, Philip Heiberg, var helt overlegen. Andet forsøg i træk kiksedes efter teknikfejl, men dette rettedes til og så var det ikke noget problem i tredje forsøg. Efter flotte 170 i stød mistede han grebet på 175 kg. Det gav han en overlegen guldmedalje.
Mick Thimes er stærk og dygtig! Han slog sin personlige rekord med intet mindre end 16 kg! Det gav ham en sikker og fortjent sølvmedalje.
Bronzemedaljen gik til Michael Buth. Hans forsøg på veteranrekord, i trejde træk mislykkedes denne gang, men den er ikke langt væk. Ellers fik han 5 gode og godkendte løft.
Karl Bajorat fra Tyskland forsøgte sig med ny top i både træk og stød, her underkendes begge topforsøg.
Mathias Kleinsøe fik underkendt sit 2. træk men øgede og forsøgte sig i stedet med 2 kg PR - Godkendt! Desværre gik noget galt i stød. Mathias fik sit første løft med, men gik af plateauet med smerter i lænden, og måtte afstå sine to sidste løft.
I træk fik Martin Jensen kun sit første løft. forsøg på ny top i 2. træk underkendes, og en øgning i sidste forsøg hjalp desværre ikke på det. I stød løftede han sikkert i de to første løft, men en øgning på 6 kg, hvilket også var PR forsøg, blev for meget.
Nica Geske fik 6 godkendte og stabile løft. Han lagde 1 kg til sin tokamp.
Placering:
1. Philip Heiberg, Ålholm: 135-170=305 kg
2. Mick Thimes, Sportshøjskolen: 110-146=256 kg
3. Michael Buth, AK Atlas: 110-140=250 kg
4. Karl Bajorat, Herrnburg: 98-125=223 kg
5. Mathias Kleinsøe, Aarhus AK: 97-111=208 kg
6. Martin Jensen, Aarhus AK: 88-119=207 kg
7. Nico Geske, Herrnburg: 85-106=191 kg

Kampen om bedste klub blev meget intensiv, men til slut stod AK Jyden som en meget knap sejrherer over AK Atlas og Aarhus AK.

Sidsel Jæger