DM Femkamp 2018

DM Femkamp 2018

maj 2, 2019 Slået fra Af Allan Carlsen

Viking stod igen igen for disse mesterskaber. Førstedagen var forbeholdt de voksne, fra 19 år og opefter. Vi havde inddelt de 35 fremmødte deltagere i 4 grupper, hvilket passer fint til de 3 atletikøvelser samt vægtløftningen.Viking havde skabt de perfekte rammer for disse mesterskaber med et lille cafeteria samt udendørs grill i et opstillet telt. Vejret var fantastisk, noget af de bedste jeg har oplevet, i hvert fald om lørdagen. Det gav atleterne ekstra energi i sprint, kast og hop, som foregik udendørs. Til gengæld var det lidt varmt indendørs.

Pointberegningen i femkampsdisciplinerne kan ses under stævnebestemmelserne på DVF’s hjemmeside. Man tilhører den aldersgruppe med den alder man har den 31/12 i det år DM finder sted.

Vi havde 3 dommere, Pouline Gringer, Steen Sonne og Flemming Kiel til at skiftes ved et- dommersystem. Henrik Høst og Marga Jørgensen skiftedes til at speake, mens Erling Langtved og Marga Jørgensen var stævnesekretærer. Christian Forslund stod for indtastningen af alle resultater og dermed pointberegningen, så vi efter sidste løft kunne uddele medaljer i de forskellige aldersgrupper.

Hos kvinderne gik det således: Aldersgruppe 19-24 år bestod af 5 løftere. Forholdsvis nye Clara Borch-Jacobsen fra IK.99 klarede sig flot i atletikken, men manglende rutine gjorde at hun kiksede alle sine træk. Det gjorde selvfølgelig at hun helt sikkert blev nr. 5 med 469,85 point. Freja Obel Rosendahl fra Viking viste sige endnu engang fra sin bedste side i vægtløftningen. En uofficiel dansk juniorrekord på 76 kg i træk og meget tæt på 78 kg. Ny top i stød med 85 kg og tokamp med 161 kg. Fine atletikresultater – en 4. plads med 700,95 point. Mille Søgaard fra IK.99 var endnu bedre i atletikken og fik pæne resultater i vægtløftningen. Hun opnåede 760, 33 point og en bronzeplads. Sandra Høgfeldt Jensen fra Atlas fik lidt bedre resultater i vægtløftningen og flotte resultater i atletikken. Det gav hende 773,04 point og en sølvmedalje. Men Amalie Løvind fra Ålholm er bare helt fantastisk. Ikke alene var hun en suveræn vinder, men også meget tæt på uofficielle danske seniorrekorder med 80 kg i træk og 101 kg i stød. Hun opnåede det højeste pointtal nogensinde for kvinder i femkampen med 869, 10 point. Selvfølgelig ny dansk rekord. Tillykke.

aldersklassen 25-29 år var der 3 deltagere. Her blev Amanda Simonsen fra Bagsværd nr. 3 med 571 point. Normalt ville hun have klaret sig bedre men grundet lykkelige omstændigheder var det flot at hun bare stillede op. Rikke Andersen fra Viking er meget ny i vægtløftning, men klarede sig flot og sluttede med 572, 6 point, altså nok til sølvmedaljen. Lidt overraskende, i hvert fald for hende selv, blev Elisabeth Obara fra Viking nr. 1 ved at klare flotte resultater i atletikken og nye PR i vægtløftningen.

Aldersgruppen 40-44 år havde kun en deltager, nemlig Kristina Hansen fra Atlas. Hun klarede den ganske pænt, endda med ny top i træk og tokamp. Det blev til 586, 63 point.

Kira Gall Henriksen fra Viking var også alene i aldersgruppen 45-49 år. Hun klarede sammenlagt 366,47 point, hvilket var ny dansk rekord i femkampen for den aldersgruppe. Tillykke.

Amanda Obel Rosendahl fra Viking var ene i 55-59 år. Hun fik pæne resultater i hop og kast, men var ikke så hurtig i sprint. Vægtløftningen gik OK. Guldet var hjemme med 457,25 point, hvilket var ny dansk rekord.

Hos mændene gik det således:

Aldersgruppen 19-24 år havde 7 deltagere. Christoffer Kappel fra VK.49 er forholdsvis ny, men klarede sig rigtig pænt, ikke mindst i vægtløftningen hvor det blev til flere nye PR. Han måtte dog se sig henvist til 7. pladsen med 662,9 point. Anders Grau fra Fighters er både hurtig og stærk. Det så vi i atletikken. I vægtløftningen kunne det blive til meget mere når han får styr på teknikken. Her blev det til 707 point. Gustav Jørgensen fra Bagsværd klarede sig også godt. I træk blev det ny top med 105 kg. I alt 737,66 point og en 5. plads. Arne Skou Pedersen fra Forum er utrolig hurtig i sprint og var også meget tæt på PR i vægtløftningen. Her opnåede han 819,72 point, hvilket må siges er pænt. Mathias Lindhardt fra Atlas klarede 823,2 point og en bronzemedalje. Gruppen afsluttede med en herre dyst mellem Christian Holm fra VK.49 og Omed Alam fra Ålholm. Christian overraskede ved at klare hele 120 kg i træk – 20 kg mere end tidligere samt 148 kg i stød. Sammenlagt nok til B-kravet til Nordiske junior. Omed er bare så suveræn. Ganske let trak han 125 kg og stødte 150 kg. Det blev til 998,78 point. Flot, men ikke nok til ny dansk rekord, som indehaves af Tim Kring på 1022 point.

Aldersgruppen 25-29 år bestod af 5 løftere. Michael Lassen fra Viking fik ny top i stød og tokamp sam pæne resultater i atletikken. Han opnåede 678,19 point og en 5. plads. Jonathan San Groves fra Bagsværd er en utrolig stærk gut, men har endnu ikke helt styr på teknikken, så det blev desværre til 2 kiks i træk og 3 i stød. Alligevel nåede han 688,4 point. Kom igen. Kasper Skovmann Jacobsen fra IK.99 fik ny top i stød og tokamp. I alt blev det til 709,35 point og en bronze. Simon Darville fra Bagsværd tog det ganske roligt, i hvert fald i vægtløftningen, hvor det blev til 121 og 150 kg. Flot resultat i kast med 18,68 m. 884,29 point og en sølvmedalje. Glen Paulsen fra Atlas nåede ny dansk rekord med 913,43 point.

aldersgruppen 30-34 år løftede Mikkel Andersen flotte 142 og 168 kg, men deltog ikke i atletikken. Derfor ingen medalje.

2 mand i 35-39 år. Christian Gjermstad fra Viking klarede nye PR i vægtløftningen. Det blev til 552,34 point og en sølvmedalje. David Havmand viste igen flot teknisk vægtløftning og klarede pæne resultater i atletikken, så pæne at det blev til ny dansk rekord i femkampen med flotte 836,1 point. Tillykke.

Thomas Prehn fra IK.99 var alene i 40-44 år. Han nåede ny top i stød og tokamp og 540,67 point.

3 deltagere i 45-49 år. Torben Kibøl fra IK.99 klarede ny top i begge vægtløftningsdiscipliner og 623,05 point. Det gav bronze. Henrik Schmidt-Lund, ligeledes fra IK.99 var noget uheldig i vægtløftningen og var en del fra hans toppe. Det blev alligevel til 650,84 point og sølvet var hans. Peter Banke fra VK.49 var vendt tilbage efter års fravær fra konkurrencer. Han klarede sig forbavsende godt og fik 695,86 point, hvilket var ny dansk rekord. Tillykke.

2 gutter stillede i 50-54 år. Björn Balvinsson fra IK.99 er oprindeligt fra Island. Han var til sit første stævne og klarede sig ganske pænt. Det blev til 670,3 point og en sølvmedalje, mens Henrik Baun fra IK.99 gentog sidste års succes og blev nr. 1 med 677,79 point, lidt mindre end sidste år.

Bjørn Nielsen fra Roskilde var alene i 55-59 år. Han klarede flotte 74 kg i træk og nåede i alt 517,72 point.

+70 år var der 2 deltagere. Rene Hansen fra Viking var meget tær på sine PR i vægtløftningen. Han nåede 427,6 point. Det rakte kun til 2. pladsen, idet vor formand Erling Johansen fra HGVL stillede op i forbindelse med noget TV-optagelse fra TV2. Han kiksede desværre nogle af de høje vægte, men opnåede alligevel 522,29 point. Guldet var sikret.

Se resultatliste fra dag 1 her!

Søndag var det så de unges tur og her stillede i alt 34 løftere. Vi havde 3 dommere, Dorthe Lauridsen, Tulle Krøyer og Flemming Kiel. Også denne dag benyttede vi et- dommersystemet. Henrik Høst og Marga Jørgensen skiftedes til at speake, mens Erling Langtved og Marga Jørgensen var stævnesekretærer. Christian Forslund stod igen for indtastningen af alle resultater og dermed pointberegningen, så vi efter sidste løft kunne uddele medaljer i de forskellige aldersgrupper.

Hos pigerne gik det således:

aldersgruppen op til og med 10 år havde vi 3 deltagere. Frida Brøchner fra Viking klarede sig flot med nye PR i vægtløftningen, men måtte se sig henvist til bronzemedaljen med 409,43 point. Tiana Stockford, også fra Viking kunne også med nye toppe i vægtløftningen sikre sig sølvet med i alt 422,56 point. Guldet gik til Layla Muratov fra Ålholm. Hun opnåede også nye PR i træk og stød og fik 473,19 point.

5 løftere stillede i 11-12 års gruppen. Her Blev helt nye Malou Gøthler fra Viking nr. 5 med 338,76 point. Hun fik nye toppe med 16 og 23 kg her ved sit første stævne. Ida Mørck fra Bagsværd forbedrede sig virkelig i vægtløftningen og kunne med 456,66 point placere sig på 4. pladsen. Tilde Hansen fra IK.99 løftede også så flot og kunne her ved sit første stævne notere 16 og 25 kg i vægtløftningen. Hun fik 457,35 point og kunne dermed modtage en bronzemedalje. Emma Brøchner fra Viking var også i hopla og satte nye PR. I alt nåede hun 471,09 point og en sølvmedalje. Emily Lykke, også fra Viking fik ny top i træk og tokamp, men kunne notere flotte resultater i atletikken og dermed 530,37 point, altså nok til guldet.

Aldersgruppen 13-14 år bestod af 3 løftere. Olivia Achen fra Viking fik også nye toppe i vægtløftningen. Hun nåede 364,55 point og en bronzemedalje. Helt nye Jamilla Klæbel, også fra Viking, opnåede her 405,99 point, altså nok til en sølvmedalje. Luna Lydestad fra IK.99 var bedste i denne gruppe og opnåede med nye toppe i vægtløftningen 640,13 point. Guldet var hjemme.

15-16 år var der 4 løftere. Emilie Schmidt-Lund fra IK.99 nåede ny top i stød og 576,84 point i alt. På bronzepladsen så vi Maya Bjørnvik fra Bagsværd. Hun nåede nye toppe i træk og stød og dermed 581,82 point. Samia Danris fra Viking kunne notere ny top i træk og stød samt pæne resultater i atletikken. Det gav 642,63 point og en sølvmedalje. Suveræne Siff Wibling, også fra Viking, satte ny top i træk, men kiksede desværre 69 kg i stød. Det betød dog ikke noget for placeringen, idet hun fik 697,33 point og dermed guld.

Hos drengene gik det således:

Aldersklassen op til og med 10 år havde 3 deltagere. Silas Hansen fra Viking bliver bare bedre og bedre til alt han laver. Pæne resultater i atletikken og nye PR i vægtløftningen. 392,29 point blev det til samt en bronze. Lille Malthe Karies fra Ålholm fik også nye toppe i vægtløftningen. Han sluttede med 409,3 point og dermed en sølvmedalje. Alfred Høj fra Viking var lettest i denne klasse og klarede også nye PR i vægtløftningen. Han endte med 499,05 point og kunne velfortjent modtage en guldmedalje.

Aldersgruppen 13-14 år bestod af 5 løftere. Lucas Hyberfryd fra Forum forbedrede sig virkelig i vægtløftningen, men måtte alligevel se sig henvist til 5. pladsen med 484,14 point. Nickey Brandt, ligeledes fra Forum, lavede en fantastisk forbedring i vægtløftningen med i alt 17 kg. Han måtte dog tage til takke med en 4. plads med 494,79 point. Oliver Hedman fra Ålholm klarede sig flot i udendørsdisciplinerne og fik ny top i træk og tokamp. Han kunne modtage en bronzemedalje med 568,81 point. Luka Tiago Jensen fra IK.99 var letteste løfter og kunne med nye PR i vægtløftningen sikre sig sølvmedaljen med 582,43 point. Men suveræn var Micklas Hansen, også fra IK.99. En fantastisk god teknisk løfter. Hans atletikøvelser var rigtig gode og slutresultatet blev 694,38 point, hvilket må siges at være flot.

Største gruppe var 15-16 år. Hele 9 løftere stille op her. Adam Muratov fra Ålholm klarede nogle flotte resultater i atletikken, men blev vist skadet og sprang vægtløftningen over. Noah Vincent fra Bagsværd kunne med nye toppe i vægtløftningen slutte på 461,24 point. Joakim Andersen fra Viking var til sit 2. stævne. Det blev til en flot forbedring i vægtløftningen – 34 kg i alt. Han endte med 532,63 point. William Kofoed Fich-Olsen fra AK. Dan klarede ny top i stød og tokamp. Det blev til 661,5 point i alt. Johan Torp Jacobsen fra Bagsværd var i superform. En forbedring i vægtløftningen på 32 kg vidner om dette. Fine resultater også i atletikken. 675,63 point i alt og en 5. plads. Casper Bro Nielsen fra Forum fik også nye toppe i vægtløftningen og lidt bedre resultater i atletikken bragte ham op på 4. pladsen. Baldur Finsson fra Bagsværd var helt ny, men han klarede sig rigtig flot og fulgte Johan i vægtløftningsresultaterne. Han opnåede 697,37 point, hvilket indbragte en bronzemedalje. Frederik Stein fra Ringsted har vist trænet effektivt. Fremgangen i vægtløftningen var hele 48 kg fra sidste stævne. Så flot. Sammenlagt blev det flotte 745,32 point og en sølvmedalje. Men favoritten Esben Helmø-Larsen fra Bagsværd var suveræn. Ikke nok med at han satte ny PR i træk, så blev det også til ny dansk rekord i femkamp med 899,72 point. Tillykke.

Aldersgruppen 17-18 år havde 2 deltagere. Men Joseph Margaryan fra Viking deltog kun i vægtløftningen. Til gengæld gjorde han det fantastisk. Stadig junior og alligevel fik han forbedret sig i træk til 116 kg og i stød til 140 kg. 145 kg var denne dag for meget. Men hold da op hvor er han stærk. Natthawut Mikkelsen fra Bagsværd er også junior og en fantastisk løfter. Flotte resultater i atletikken og trods at han ikke løftede sig ud, blev det alligevel til 790,07 point. Guldmedaljen var velfortjent.

2 fantastiske dage var overstået. Dejligt at se de mange forældre og bedsteforældre blandt publikum. Med den rutine AK. Viking har i afviklingen af Femkampen gør at alle kan slappe af og nyde både vejret, maden og de fantastiske løftere, der kæmper det bedste de har lært.

Se resultat for dag 2 her!

Tusinde tak til alle.

Billeder kan ses på DVF’s Facebookside og resultater på DVF’s hjemmeside.

Allan Carlsen